ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Oι καλύτεροι της Σέριε Α

Συνεχίζουμε τις καλύτερες ενδεκάδες της χρονιάς. Σειρά έχει η Ιταλία στην οποία πρωταγωνιστεί η Γιουβέντους κι η Ρόμα με οχτώ παίκτες.

Oι καλύτεροι της Σέριε Α

Και ξεκινάμε όπως πάντα από τον πάγκο. Εκεί είχαμε αρκετούς διακριθέντες φέτος. Φυσικά ο αρχιτέκτονας της Γιουβέντους των ρεκόρ, Αντόνιο Κόντε. Φανταστικός ο Γκαρσία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των φίλων της Ρόμα από τη πρώτη του σεζόν, ενώ απίστευτα αποτελεσματικός ο Ντοναντόνι που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με την Πάρμα. Πολύ καλοί οι Μοντέλα, Bεντούρα, αποτυχία για Ματσάρι, Αλέγκρι, χειρότερος όλων ο Μαλεζάνι.

Νικητής θα ανακηρύξουμε τον Κόντε καθώς έσπασε όλα τα ρεκόρ φέτος ενώ ήταν ο μόνος προπονητής που είχε να διαχειριστεί και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πολύ κοντά ο Γκαρσία, όμως εκτός από το κακό φινάλε, θα ήταν άδικο να μην βάλουμε το τεχνικό της Γιούβε που ξεπέρασε τους 100 βαθμούς.

Πάμε και στους 11 κορυφαίους του ιταλικού πρωταθλήματος σε 4-4-2:

Τερματοφύλακας: Ντε Σάνκτις(Ρόμα): Έφυγε από τη Νάπολι ως γκαφατζής και πήραν το Ρέινα. Μέγα fail από τη Νάπολι που είδε τον Ιταλό τερματοφύλακα να κάνει τεράστιες αποκρούσεις. Είχε τα λαθάκια του, όμως κράτησε συνολικά 16 φορές το μηδέν, πράγμα που λέει πολλά. Πολύ καλός ο Χαντάνοβιτς, σταθερή αξία ο Μπουφόν.

Δεξί μπακ: Λιχστάινερ(Γιουβέντους): Κανείς άλλος δεν όργωσε τόσο πολύ τη δεξιά του πλευρά. Έβαλε άλλα δύο γκολ, έδωσε άλλα τέσσερα και ήταν ο επιπλέον παίκτης στην επίθεση της Γιούβε.

Αριστερό μπακ: Λουκαρέλι(Πάρμα): Στα 36 του έκανε ό,τι περνούσε από τα πόδια του για να στείλει την Πάρμα στην Ευρώπη. Και τα κατάφερε. Ο Ιταλός αμυντικός απέδειξε πως τα χρόνια δεν τον πήραν και ήταν μακράν ο καλύτερος του πρωταθλήματος.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Κιελίνι(Γιουβέντους): Οι Μπονούτσι-Μπαρτσάλι έλειψαν σε αρκετά ματς, όμως ο Κing Kong ήταν πάντα εκεί. Απίστευτη δύναμη, φοβερός στο ψηλό παιχνίδι, σκόραρε κι όλας δύο τέρματα.

Μπενάτια(Ρόμα): Έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλά. Ατέλειωτο πάθος, σκληρός στα όρια του επιτρεπτού και εγγύηση στην άμυνα της Ρόμα. Ο Μπενάτια είναι στα hot ονόματα του καλοκαιριού και υπάρχουν αρκετοί λόγοι.

Μέσοι:

Πιάνιτς(Ρόμα): Τέλεια χρονιά από το Βόσνιο μέσο που ελευθερώθηκε από το Γκαρσία κι έδειξε να μπορεί να κουβαλήσει μόνος του τη Ρόμα σε αρκετές περιπτώσεις. Το γκολ του κόντρα στη Μίλαν είναι σίγουρα στα highlights της χρονιάς.

Πίρλο(Γιουβέντους): Κέντρο χωρίς Πίρλο δε γίνεται. Ο Ιταλός διεθνής έδειξε πως δε καταλαβαίνει από το πέρασμα του χρόνου κι οδήγησε εκ του ασφαλούς τη “Μεγάλη Κυρία” σε άλλο ένα πρωτάθλημα. Καθοριστικός όσο κανείς άλλος, με τις εκτελέσεις φάουλ του να είναι υποδειγματικές.

Δεξί χαφ: Kουαδράδο(Φιορεντίνα): Ό,τι καλύτερο είχε να μας δείξει η Φλωρεντία. Μπορεί οι Ρόσι-Γκόμεζ να έκλεβαν τα φλας των δημοσιογράφων, όμως αυτός τράβηξε μόνος του το κουπί τους τρεις-τέσσερις μήνες που έλειπαν αμφότεροι. Βιρτουόζος, απολαυστικός και καθοριστικός στην πορεία της Φιορεντίνα, τράβηξε το ενδιαφέρον των Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα. Πολύ κοντά ο Καντρέβα της Λάτσιο. Χολέμπας πρόσεχε γιατί μιλάμε για φωτιά.

Αριστερό χαφ: Ζερβίνιο(Ρόμα): Ανέβασε επίπεδο την επίθεση της Ρόμα, με τις αντεπιθέσεις της να είναι πραγματική κόλαση για κάθε ιταλική άμυνα. Βοήθησε αρκετά βάζοντας 8 γκολ, ενώ παράλληλα σέρβιρε άλλα 10 στους συμπαίκτες του.

Επιθετικοί:

Τέβεζ(Γιουβέντους): Έκανε αυτό ακριβώς που ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας όταν τον απέκτησαν. Έδωσε το γκολ στην ομάδα του στις κλειστές άμυνες, φτάνοντας τα 19 στην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία. Στα ντέρμπι δεν τα πήγε τόσο καλά, όμως βοηθούσε γυρνώντας λίγο πιο πίσω κάνοντας τον έκτο παίκτη στο κέντρο της ομάδας του.

Ιμόμπιλε(Τορίνο): Η αποκάλυψη της σεζόν. Έκανε άνω-κάτω τις ιταλικές άμυνες, με ατέλειωτο πρέσινγκ, δυνατές μονομαχίες και 23 υπερπολύτιμα γκολ που έφτασαν την ομάδα του στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Άφησε την Ιταλία στα 24 του, για να γεμίσει το κενό του Λεβαντόφσκι στη Ντόρτμουντ. Τώρα ξεκινάνε τα καλά για τον Ιταλό διεθνή.

[team1]

Υπόλοιποι διακριθέντες

Πογκμπά, Μπουφόν, Βιντάλ(Γιουβέντους), Τσέρτσι(Τορίνο), Καντρέβα(Λάτσιο), Ντε Γιονγκ(Μίλαν), Ναϊνγκολάν, Ντέστρο(Ρόμα), Ρόσι, Βαλέρο, Ρομούλο(Φιορεντίνα), Γκουαρίν, Χαντάνοβιτς, Κόβασιτς, Παλάσιο(Ίντερ), Ινσίνιε, Μέρτενς, Ιγκουαΐν(Νάπολι), Μπεράρντι(Σασσουόλο), Κασάνο, Αμάουρι(Πάρμα), Τόνι, Ιτούρμπε(Βερόνα).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ