ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Μια καριέρα, ένα Μουντιάλ

Ο Φάμπιο Γκρόσο είναι forgotten, αλλά είναι και legend, λόγω του τελικού του 2006, όπου οδήγησε την Ιταλία στην κορυφή.

Μια καριέρα, ένα Μουντιάλ

Εντάξει μόνος του δεν την οδήγησε…Είχε Καναβάρο, Μπουφόν, Ντελ Πιέρο, Τότι, Πίρλο, Γκατούζο, αλλά όλοι αυτοί ευτυχώς που είχαν τον Γκρόσο.

Η μεγαλύτερη έκπληξη του Παγκοσμίου της Γερμανίας, ξεχάστηκε γρήγορα κι εμείς παίρνουμε την ευθύνη να σας τον θυμίσουμε.

Πως ξεκίνησε

Ο Γκρόσο έγινε γνωστός ως αριστερό μπακ, όμως μόνο ως τέτοιο δεν ξεκίνησε. Οι βασικές του θέσεις ήταν αριστερό εξτρέμ και δεκάρι. Εκεί έπαιζε στις ακαδημίες της Ανγκαλάνα, εκεί συνέχισε και στη Κιέτι.

Στην Ρενάτο Κιούρι Ανγκαλάνα, πέτυχε 47 γκολ σε 108 συμμετοχές κι εν συνεχεία μεταγράφηκε στην Κιέτι για αδιευκρίνηστο ποσό, στη τρίτη κατηγορία.

Εκεί, έπαιξε μόνο ως δεκάρι, πετυχαίνοντας 16 τέρματα σε 68 παιχνίδια, με ομάδες της Σέριε Α να τον βάζουν στο στόχαστρό τους.

Ξεπέταγμα κι έκπληξη

Μια από τις ομάδες που τον παρακολουθούσαν ήταν η Περούτζια, η οποία τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2001. Με προπονητή τον Σέρσε Κόσμι, ο Γκρόσο παίζει ως αριστερό μπακ χαφ, στο 3-5-2, κάνοντας 24 συμμετοχές με ένα γκολ, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. grosso__fabio__01

Στη δεύτερη σεζόν του γίνεται αναντικατάστατος, με 30 συμμετοχές και 4 τέρματα, ενώ καλείται και στην εθνική όπου κάνει το ντεμπούτο του.

Στη τρίτη του σεζόν στην Περούτζια κάνει 12 συμμετοχές μέχρι το Δεκέμβριο και προς έκπληξη όλων, μετακινείται πηγαίνοντας στην Παλέρμο η οποία ήταν στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.

Δικαίωση

Παρά το αρχικό σοκ της μεταγραφής του, ο Γκρόσο επιστρέφει στη Σέριε Α, αμέσως, όντας βασικό στέλεχος της Παλέρμο. Στη πρώτη του ολόκληρη σεζόν εκεί, παίζει 36 φορές ως βασικός, με την ομάδα του να τερματίζει έκτη, καπαρώνοντας θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της νέας σεζόν. fabio_grosso_08

Συνεχίζει το ίδιο εντυπωσιακά την επόμενη χρονιά, με την Παλέρμο να τερματίζει όγδοη και τον ίδιο να κάνει 33 συμμετοχές, ενώ ήταν μέσα στους 4 παίκτες της ομάδας που επιλέχτηκαν από το Λίπι για το Μουντιάλ, με την Ίντερ να αγοράζει τον παίκτη μετά τη διοργάνωση.

Το τέλος ήρθε νωρίς

Στην Ίντερ παίζει 23 παιχνίδια, τα περισσότερα ως αλλαγή και η πόρτα της εξόδου ανοίγει γρήγορα. Η Λυών τον αγοράζει έναντι 7.5 εκατομμυρίων. Στη Γαλλία γίνεται βασικός την πρώτη σεζόν, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στην κατάκτηση της Λιγκ1. fabio-grosso

Η δεύτερη σεζόν ωστόσο, ήταν καταστροφική. Τραυματίζεται στο γόνατο μένοντας εκτός για πέντε μήνες κι εν συνεχεία επιστρέφει στην Ιταλία και τη Γιουβέντους.

Στην πρώτη του σεζόν είναι βασικός σε 28 παιχνίδια, σκοράροντας δύο φορές, όμως στη συνέχεια χάνει τη θέση του, με το Φεράρα να τον στέλνει στη δεύτερη ομάδα της Γιούβε, όπου μένει αρκετό καιρό κι αποχαιρετά το ποδόσφαιρο το 2012 στα 34 του, έχοντας συνολικά 47 συμμετοχές με τη “Μεγάλη Κυρία”, τις περισσότερες ως αλλαγή. fabio-grosso-juventus

Πέρσι επέστρεψε στη Γιουβέντους, αυτή τη φορά όμως σαν προπονητής νέων.

Εθνική

Με την εθνική  Ιταλίας, έκανε τα πάντα. Έκανε όλη του την καριέρα  να φαίνεται τεράστια. Όχι λόγω των 48 συμμετοχών του με το εθνόσημο, αλλά κυρίως για το αξέχαστο σε όλους τους Ιταλούς Μουντιάλ του 2006.

Στους ομίλους, η Ιταλία θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Αυστραλία στην τελευταία αγωνιστική, όμως η ώρα έχει περάσει αρκετά. Ο Γκρόσο κάνει την κούρσα από τα αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και κερδίζει ένα πέναλτι που μάλλον δεν ήταν. Σημασία έχει πως ο Τότι ευστόχησε και η Ιταλία πέρασε στην επόμενη φάση.

Στον ημιτελικό με τη Γερμανία είναι αυτός που κάνει το 2-1 στην παράταση με φοβερό πλασέ έπειτα από τακουνάκι του Πίρλο, ενώ στο τελικό παίρνει την ευθύνη του τελευταίου πέναλτι, με το οποίο αφού ευστόχησε, έστειλε στον έβδομο ουρανό όλους τους συμπατριώτες του. grossopenaltywin_gallery__322x400 grosso-420x0

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ