ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Οι καλύτεροι της Μπουντεσλίγκα

Μπορεί στη βαθμολογία να πρωταγωνίστησε η Μπάγερν Μονάχου, όμως στα γήπεδα υπήρχαν αρκετοί ακόμα που έκαναν την παρουσία τους αισθητή.

Οι καλύτεροι της Μπουντεσλίγκα

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα θα ξεκινήσουμε με τον καλύτερο προπονητή. Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Μπορεί να απογοήτευσε πολλούς με το καινούριο στυλ παιχνιδιού ή με τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ στον ημιτελικό, όμως στο γερμανικό πρωτάθλημα, έσπασε όσα ρεκόρ δεν έσπασε πέρσι η ομάδα του και τελείωσε από νωρίς το θέμα πρωτάθλημα.

Από την άλλη, ο Χίπια ήταν ο καλύτερος στο πρώτο μισό, όπου η Λεβερκούζεν πήγαινε τρένο, όμως στη συνέχεια απογοήτευσε τους πάντες κι απολύθηκε, ενώ ο Κλοπ ατύχησε να χει πολλούς τραυματισμούς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν κάτι που δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει το πρωτάθλημα.

Πάμε και στους κορυφαίους 11 της χρονιάς:

Τερματοφύλακας: Νόιερ(Μπάγερν Μονάχου): Για πολλούς ο τερ Στέγκεν έκανε καλύτερη σεζόν, όμως ο Νόιερ είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή και δεν μπορούμε να τον προσπεράσουμε έτσι. Κέρβερος για άλλη μια σεζόν.

Δεξί μπακ: Oυτσίντα(Σάλκε): Ο Ιάπωνας έκανε καταπληκτική σεζόν, όντας ο πιο σταθερός παίκτης της Σάλκε, η οποία γενικά πήρε μπρος μετά τη διακοπή των εορτών.

Αριστερό μπακ: Ρικάρντο Ροντρίγκεζ(Βόλφσμπουργκ): Απίστευτος ο Αλάμπα, όμως ο Ροντρίγκεζ μας ενθουσίασε περισσότερες φορές. Ήταν τρίτος σε προσπάθειες επικίνδυνων φάσεων, δείχνοντας πως είναι αρκετά αδικημένος. Πέτυχε και πέντε τέρματα ανεβάζοντας πολύ τις μετοχές του.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Παπασταθόπουλος(Ντόρτμουντ): Είναι από τις λίγες φορές που μιλάμε για συμπατριώτη μας με απόλυτη αντικειμενικότητα. Άλλωστε σε όλη την Ευρώπη αναγνωρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς. Έστρωσε ακόμα περισσότερο την άμυνα της Ντόρτμουντ, ενώ έκανε το Σούμποτιτς να ξεχαστεί γρήγορα.

Χούμελς(Ντόρτμουντ): Μαζί με το Σωκράτη συνέθεσαν ένα αχτύπητο αμυντικό δίδυμο, σβήνοντας κάθε επιθετικό σε οποιαδήποτε ομάδα. Αν μείνουν κι οι δύο τότε του χρόνου τα πράγματα για τη Μπάγερν θα είναι πιο δύσκολα.

Αμυντικοί μέσοι: 

Λαμ(Μπάγερν): Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας και της Μπάγερν, κλήθηκε να αγωνιστεί σε μια πρωτόγνωρη για εκείνον θέση, όμως έδειξε παραπάνω από έτοιμος. Άψογος στα καινούρια του καθήκοντα, έδωσε μια πιο φρέσκια πνοή στην ομάδα του.

Φόλαντ(Χόφενχαϊμ): Ο 21χρονος μέσος ήταν στις εκπλήξεις της χρονιάς κάνοντας φανταστική σεζόν. Ήταν ο άνθρωπος που έφτιαχνε τις επιθέσεις της ομάδας του, ενώ παράλληλα έκοβε τις αντίπαλες προσπάθειες. Ατέλειωτο τρέξιμο, εξαιρετικές μακρινές πάσες και γενικά στην καλύτερη ενδεκάδα με το σπαθί του.

Επιθετικοί χαφ:

Ρόμπεν(Μπάγερν): Πολλοί έλεγαν πως θα αποτελέσει παρελθόν από τη στιγμή που πατήσει το πόδι του ο Ισπανός τεχνικός. Όμως έμεινε και ήταν ο μόνος που έδινε χρώμα και ζωντάνια στο εκνευριστικό passing game της ομάδας του. Πιο αποτελεσματικός από ποτέ, έδωσε το κάτι παραπάνω με τις ενέργειές του.

Ρόις(Ντόρτμουντ): Tι να πρωτοπείς; Έλειπε κι η Ντόρτμουντ δε σταύρωνε νίκη. Έπαιζε κι η Μπορούσια έριχνε τεσσάρες. Το πιο φρέσκο πρόσωπο της Γερμανίας, κάνει άνω-κάτω όποια άμυνα θέλει, ενώ με τη φαντασία του, ανεβάζει επίπεδο ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Σον(Λεβερκούζεν): Αρκετά καλή σεζόν από τον Κορεάτη, ο οποίος είχε λίγες αναταράξεις στις εμφανίσεις του, όμως ήταν ο κύριος λόγος που η Λεβερκούζεν έμεινε στην τετράδα. Φοβερός στις αντεπιθέσεις, άνετος στο ένας εναντίον ενός.

Επιθετικός: Λεβαντόφσκι(Ντόρτμουντ): Δεν έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όμως ήταν κλασικά φοβερός. Έδωσε όπως πάντα τα γκολ που χρειαζόταν η ομάδα του, ενώ θα της λείψει όσο κανείς άλλος, κάνοντας ακόμα πιο δυνατή τη μισητή Μπάγερν.

[team1]

Υπόλοιποι διακριθέντες: Ράμος(Χέρτα), Μάντζουκιτς, Αλάμπα, Κρόος, Ντάντε, Γκέτσε, Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ(Μπάγερν Μονάχου), Σαχίν, Ομπαμεγιάνγκ(Ντόρτμουντ), Τοπράκ, Λένο(Λεβερκούζεν) *Μπορούσαμε να κάνουμε μεικτή Μπάγερν-Μπορούσια, όμως θέλαμε να παρουσιάσουμε μια ενδεκάδα με παίκτες κι από διαφορετικές ομάδες. Για παράδειγμα, μπορεί ο Κρόος να ήταν καλύτερος του Φόλαντ, όμως διαλέξαμε το νεαρό για να αναδείξουμε και παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ