ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ντάιερ γλεντάει την Άρσεναλ: «Πόσο γούσταρα που την πέταξα εκτός…» (vid)
Κάραγκερ… κράζεις: «Ρεάλ, δεν είσαι η καλύτερη! Είσαι όμως η πιο τυχερή»
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Σεσκ Φάμπρεγκας

O Iσπανός μέσος πήγε εκεί που έλεγε πως δε θα πάει ποτέ(Τσέλσι) κι ο "Βασιλιάς" κάνει επιδρομή στην καριέρα του.

Σεσκ Φάμπρεγκας

Ο Φάμπρεγκας θα είναι από τη νέα σεζόν ένα από τα “όπλα” του Μουρίνιο στη μάχη για την επιστροφή στην κορυφή, μετά τη μεταγραφή του στη Τσέλσι έναντι 33 εκατομμυρίων ευρώ.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την έως τώρα καριέρα του.

Ταλέντο από τα λίγα

Γεννημένος στη Βαρκελώνη αλλά και από μικρός “ντυμένος” οπαδός της Μπαρτσελόνα δεν άργησε να μπει στην περίφημη ακαδημία “Λα Μασία”. Ο τότε προπονητής του, Μπλάι, δεν έβαζε τον Φάμπρεγκας στα φιλικά για να μην τον εντοπίσουν σκάουτερς, όμως μετά από λίγα χρόνια τον έδωσε αναγκαστικά στη μεγάλη ομάδα, για να κάνει προπονήσεις μαζί της, μία φορά τη εβδομάδα.

Ο Φάμπρεγκας ήταν σε μια χρυσή φουρνιά παικτών, όπως ο Μέσι κι ο Πικέ, ενώ πολλές φορές ήταν κοντά στο είδωλό του, Γκουαρντιόλα.

“Κανονιέρης”

Ο Αρσέν Βενγκέρ πλησίασε προσωπικά τον ποδοσφαιριστή και τους-χωρισμένους-γονείς του, πείθοντάς τους να αφήσουν το γιο τους να πάει στο Λονδίνο, μόλις στα 16 του.

Ο Αλσατός τεχνικός του υποσχέθηκε πολλά κι έκανε πραγματικότητα άλλα τόσα. Αρχικά,ο Σεσκ ήξερε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα με τους Βιεϊρά και Ζιλμπέρτο Σίλβα μπροστά του, όμως πρώτο στόχο έβαλε να μάθει αγγλικά για να μπει καλύτερα στο κλίμα.

Παρόλα αυτά, έκανε το ντεμπούτο του αμέσως, τον Οκτώβρη του 2003, μόλις 16 χρονών και 177 ημερών, όντας μάλιστα ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα της Άρσεναλ.

Λίγο αργότερα, έγινε κι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας σε ένα παιχνίδι Λιγκ Καπ, το οποίο έληξε με νίκη 5-1 κόντρα στη Γούλβς.

Η Άρσεναλ κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη, όμως ο Φάμπρεγκας δεν πήρε μετάλλιο καθώς δεν είχε συμπληρώσει τις απαραίτητες συμμετοχές.

Την επόμενη σεζόν, παίζει στο Κομιούνιτι Σίλντ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, ενώ ξεκινάει βασικός και σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, βάζοντας ένα γκολ, λόγω του τραυματισμού του Βιεϊρά.

Eν συνεχεία, ο Βιεϊρά γύρισε, όμως Σίλβα και Εντουάρντο έχασαν αρκετό καιρό εκτός κι έτσι ο Φάμπρεγκας έμεινε στη βασική ενδεκάδα.

“Ντελιβεράς” του Σερ Άλεξ

Ο Φάμπρεγκας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το Σεπτέμβριο του 2004 και λίγες μέρες αργότερα, στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ δέχεται την πρώτη της ήττα έπειτα από 49 παιχνίδια. Πηγαίνοντας για τα αποδυτήρια, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε ένα κομμάτι πίτσας να έρχεται στα μούτρα του από παίκτη της Άρσεναλ.

Ο παίκτης αυτός ήταν ο Φάμπρεγκας, όπως αποκάλυψε το 2011 ο Μάρτιν Κίον σε εκπομπή.

Βασικός και ηγέτης

Ο Βιεϊρά θα μεταγραφεί στη Γιουβέντους κι ο Βενγκέρ είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη. Ο Φάμπρεγκας κάνει 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ παίζει βασικός και στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην πρώην του ομάδα, χάνοντας με 2-1.

Οι μετοχές του ανεβαίνουν κατακόρυφα και τα μηδενικά στο νέο συμβόλαιό του γίνονται περισσότερα.

Τη σεζόν 2006-07, φτάνει τις 13 ασίστ, αναδεικνύεται παίκτης της χρονιάς για την Άρσεναλ, καλύτερος νέος παίκτης του κόσμου, ενώ ήταν υποψήφιος για νέος παίκτης της χρονιάς και καλύτερος παίκτης της χρονιάς για την Πρέμιερ Λιγκ, βραβεία που αμφότερα κατέληξαν στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Την επόμενη σεζόν, φεύγει και ο Τιερί Ανρί και ο Ισπανός μέσος αναλαμβάνει ηγετική παρουσία στην ενδεκάδα της Άρσεναλ. Βγαίνει πάλι παίκτης της χρονιάς από τους οπαδούς της ομάδας του, παίρνει πάλι τις ίδιες υποψηφιότητες για την Πρέμιερ Λιγκ, μπαίνει στην κορυφαία ενδεκάδα της ΦΙΦΑ, όμως και πάλι μένει χωρίς τίτλο.

Το 2009 η ομάδα του κυνηγάει τον τίτλο έπειτα από μια κακή αρχή, όμως στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ τραυματίζεται και μένει εκτός για τέσσερις μήνες, με την απόδοση της ομάδας του να πέφτει κατακόρυφα και να χάνει το πρωτάθλημα.

Αρχηγός και…άτιτλος

Ο Φάμπρεγκας φοράει το περιβραχιόνιο για 15 παιχνίδια, μετά την απουσία του Γκαλάς. Η Άρσεναλ μένει αήττητη για 13 ματς, μένει στην κορυφή για 22 αγωνιστικές, όμως τελικά, μένει και πάλι άτιτλη, πίσω από τη Γιουνάιτεντ.

Ο Ισπανός μέσος τουλάχιστον κατακτά μετά από δύο υποψηφιότητες, τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ο Βενγκέρ απορρίπτει προσφορά 35 εκατομμυρίων ευρώ της Μπαρτσελόνα.

Στην τελευταία σεζόν, γίνεται επισήμως πρώτος αρχηγός, όμως η Άρσεναλ αποτυγχάνει και πάλι. Μέσα σε δύο εβδομάδες, μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπαρτσελόνα στους ’16’, βγαίνει εκτός Λιγκ καπ και Αγγλικού Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα δεν ακολουθάει την πορεία της Γιουνάιτεντ μετά από συνεχόμενες ισοπαλίες στο τελευταίο μισό της σεζόν.

Αποχωρεί κάνοντας σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Άρσεναλ 303 συμμετοχές, βάζοντας 57 γκολ και δίνοντας 98 ασίστ(!).

Επιστροφή στην… πρώτη αγάπη

Ο Νασρί φεύγει για τη Μάντσεστερ Σίτι κι αυτό απογοητεύει κι άλλο το Φάμπρεγκας. Εκτός αυτού, οι πρώην συμπαίκτες του στη Μπαρτσελόνα και νυν στην εθνική Ισπανίας, Πικέ και Πουγιόλ, του κάνουν ανοιχτή πρόσκληση να επιστρέψει, φορώντας του τη φανέλα των “μπλαουγκράνα” στα πανηγύρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτός πείθεται και επιστρέφει αφού ζητάει μεταγραφή από την Άρσεναλ.

Στην επιστροφή του, μένει για τρία χρόνια, κάνοντας 151 συμμετοχές, αρκετές ως αλλαγή, πετυχαίνοντας 42 τέρματα, όμως ποτέ δεν μπορεί να πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του, παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε πλήθος επιλογών, ενώ έμαθε να χρησιμοποιείται και στην επίθεση ως ψεύτικο εννιάρι.

Σκοτώστε τον

Ο Φάμπρεγκας φεύγοντας από την Άρσεναλ, είχε πει πως δε θα παίξει σε καμία άλλη αγγλική ομάδα, ενώ οι μόνες ομάδες στις οποίες βλέπει τον εαυτό του είναι η Άρσεναλ κι η Μπαρτσελόνα.

Επίσης λέει πως αν πάει σε άλλη αγγλική ομάδα, οι οπαδοί της Άρσεναλ θα έχουν το δικαίωμα να τον σκοτώσουν.

Αυτός όχι μόνο από τη νέα σεζόν θα παίζει σε αγγλική ομάδα, αλλά θα παίζει και στη μεγαλύτερη αντίπαλο της Άρσεναλ, τη Τσέλσι.

Εκτός αυτού, τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως βγαίνει και από τον ίδιο αλλά και από τη Μπαρτσελόνα, ένα είδος αντιπάθειας. Το γυαλί ράγισε για τα καλά, αφού ο Φάμπρεγκας νοιώθει αδικημένος , ενώ κι οι Καταλανοί έβγαλαν ανακοίνωση λέγοντας πως ποτέ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν αξίζει να βρίσκεται στην ομάδα.

Εθνική Ισπανίας

Έχει πάρει μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το Μουντιάλ του 2006, έχοντας φτάσει 89 συμμετοχές με 13 γκολ.

Με τους “φούριας ρόχας” κατέκτησε τα πάντα. Δις πρωταθλητής Ευρώπης και νυν πρωταθλητής κόσμου, ο Φάμπρεγκας μπορεί να υπερηφανεύεται πως το μόνο που του λείπει είναι η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Κι αυτή, μόνο και μόνο επειδή δεν είχε συμπληρώσει συμμετοχές…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ