ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Κλαούντιο Μπράβο

Η αναμενόμενη νέα μεταγραφή της Μπαρτσελόνα περνάει από το μικροσκόπιο του "Βασιλιά".

Κλαούντιο Μπράβο

Ο τερματοφύλακας που εντυπωσιάζει με την εθνική της Χιλής στο Μουντιάλ, είναι μια…ανακοίνωση μακριά από το ντυθεί στα “μπλαουγκράνα”. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε πως ξεκίνησε, πως έφτασε ως εδώ και αν θα καταφέρει τελικά να γίνει ν.1 νικώντας τον τερ Στέγκεν.

Πως ξεκίνησε

Ο Μπράβο δεν έχει αγωνιστεί και σε πολλές ομάδες, παρά τα 31 του χρόνια. Πιστός όσο λίγοι, έχει περάσει όλη του τη ποδοσφαιρική καριέρα σε δύο ομάδες, με τη Μπαρτσελόνα να τριτώνει το…καλό.

Γεννημένος στη Βιλούχο της Χιλής, ο πατέρας του κατάλαβε γρήγορα το ταλέντο του γιου του και το πήγε στις ακαδημίες της Κόλο Κόλο. Εκεί κάνει το ντεμπούτο του το 2002, ενώ υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο την ίδια χρονιά.

Πάντα στη σκιά του Λόμπος, ο οποίος τραυματίζεται στις αρχές της σεζόν 2003-04, κερδίζει θέση βασικού, όμως τραυματίζεται και αυτός, με την Κόλο Κόλο να προχωρά στη μεταγραφή του Γουόκερ.

Επιστρέφει στα μέσα της σεζόν με τον Λόμπος και πάλι βασικό, όμως κερδίζει τις εντυπώσεις στις προπονήσεις, άρα και τη θέση του βασικού που δε χάνει ποτέ ξανά.

Το 2006 κατακτά το μοναδικό μεγάλο τίτλο της καριέρας του, αποκρούοντας εντυπωσιακά το τελευταίο πέναλτι της μισητής Ουνιβερσιδάδ, στο τελικό του Απερτούρα, ενώ με τις εμφανίσεις του τραβάει τα βλέμματα αρκετών Ευρωπαίων σκάουτερ.

Το βήμα στην Ευρώπη

Τη σεζόν εκείνη φεύγει για την Ισπανία, αφού η Ρεάλ Σοσιεδάδ, αγόρασε τα δικαιώματά του με 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Αγωνίζεται σε 29 παιχνίδια, όμως οι Βάσκοι πέφτουν κατηγορία, με τον ίδιο παρόλα αυτά να μένει στην ομάδα.

Την πρώτη σεζόν χάνει τη θέση του, με την ομάδα να χάνει την άνοδο, όμως τη σεζόν 2008-09, γίνεται πάλι βασικός. Παίζει σε 57 παιχνίδια της δεύτερης κατηγορίας μέχρι το 2010, σκοράροντας μάλιστα κι ένα γκολ, στη τελευταία αγωνιστική, με τη Σοσιεδάδ να ανεβαίνει κατηγορία έπειτα από τρία χρόνια.

Από τότε, πέρασαν τέσσερα χρόνια. Ο Μπράβο έμεινε βασικός κι αναντικατάστατος και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με συνολικά 143 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η Σοσιεδάδ βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίστηκε στους ομίλους, με το Μπράβο βασικό κι ο Χιλιανός έδειξε πως είναι και για ψηλότερα.

Μπαρτσελόνα

Χθες βγήκε στη δημοσιότητα πως ο παίκτης είναι κλεισμένος από τη Μπαρτσελόνα και το μόνο που μένει είναι να τον δούμε με τη φανέλα της ομάδας.

Οι περισσότεροι αναφέρουν πως πηγαίνει εκεί ως ν.2 πίσω από τον τερ Στέγκεν που αποκτήθηκε επίσης φέτος. Είναι έτσι όμως;

Ο Μπράβο κερδίζει σε πολλά σημεία το νεαρό τερματοφύλακα. Αρχικά, θα προέρχεται από μία μεγάλη διοργάνωση, στην οποία ως τώρα τα πηγαίνει θαυμάσια, άρα η ψυχολογία του θα είναι στα ύψη, αντίθετα με τον τερ Στέγκεν που δεν επιλέχτηκε για καμία από τις τρεις θέσεις της Γερμανίας.

Εν συνεχεία, ο Μπράβο έχει περίπου 150 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, άρα πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από το Γερμανό. Αλλά υπάρχουν κι άλλα που θα παίξουν ρόλο.

Οι ικανότητές του είναι αξιοθαύμαστες. Είναι πολύ καλός στα μακρινά σουτ, στα τετ-α-τετ αλλά, έχει και φανταστικές εξόδους. Εκτός αυτού ξέρει να παίζει και με την μπάλα, πράγμα που παίζει τεράστιο ρόλο στη Μπαρτσελόνα.

Και συνεχίζουμε. Αν ο τερ Στέγκεν ξεκινήσει ως βασικός, αρκούν μερικά λαθάκια για να πάρει τη θέση του ο Μπράβο. Ο τερ Στέγκεν είναι αρκετά καλός τερματοφύλακας, με προοπτική και θέληση να γίνει ο καλύτερος του κόσμου. Ωστόσο έχει κάνει μερικά λαθάκια που ο Μπράβο τα βλέπει και γελάει.

Αν κάνει τέτοια στις πρώτες του εμφανίσεις, τότε να είστε σίγουροι πως ο Μπράβο, θα είναι εκεί για να τον αντικαταστήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Μπαρτσελόνα, έκλεισε ιδανικά τη δυάδα τερματοφυλάκων, αφού μετά τα νιάτα και την προοπτική του τερ Στέγκεν, πλέον έχει και εμπειρία, με πάθος με τον Μπράβο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ