Φυσικά, όπως πάντα, θα ξεκινήσουμε με τον προπονητή που ξεχώρισε. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Φαν Χάαλ. Ξέρω…Φοβερός και τρελή μορφή ο Μεξικανός, αποτελεσματικός ο Ντεσάμπ, παθιασμένος ο Σαμπάολι, κλασικά ουσιαστικός ο Σκολάρι, όμως ο Φαν Χάαλ διέψευσε τους πάντες.
Αρχικά, έκανε μια ανανέωση που κανείς δεν περίμενε να πετύχει αμέσως. Όχι πως πέτυχε επειδή πέρασε στους ’16’, άλλωστε μπορεί να αποκλειστεί. Όμως πέτυχε γιατί το έδειξε στο γήπεδο. Χωρίς πολλά-πολλά πριν το Μουντιάλ και με ένα 5-3-2 που φόβιζε τους Ολλανδούς, ο καθηγητής, πέταξε πέντε στην Ισπανία και πέρασε σχετικά εύκολα τα εμπόδια των Χιλή και Αυστραλία. Άξιος!
Πάμε και στην ενδεκάδα μας
Τερματοφύλακας: Οτσόα(Mεξικό): Καλός ο Κουρτουά, σταθερός με καλές εξόδους ο Μπράβο, αλλά ο Οτσόα το πήγε αλλού το πράγμα. Μόνο και μόνο από τις επεμβάσεις του στο παιχνίδι με τη Βραζιλία, αξίζει να βρίσκεται εδώ. Απογοητεύσεις η Κασίγιας, Ακινφέεφ. Σταθεροί όπως πάντα και με καλές επεμβάσεις, οι Μπουφόν-Ενιεάμα.
Δεξί μπακ: Οριέρ(Ακτή Ελεφαντοστού): Μόνο με εμάς δεν τα πήγε τόσο καλά γιατί έπρεπε να μαρκάρει Χριστοδουλόπουλο και Χολέβα στα ανεβάσματά τους, αφού ο Καλού δεν βοηθούσε ποτέ. Παρόλα αυτά, απίστευτος στα δύο πρώτα ματς, ενώ κόντρα στην Ιαπωνία είναι ο άνθρωπος που γύρισε ουσιαστικά το ματς, με τις δύο του ασίστ. Έκπληξη ο Τζόνσον των Η.Π.Α, αποτελεσματικός και σταθερός ο Τοροσίδης.
Αριστερό μπακ: Μπλιντ(Ολλανδία): Ξεχώρισε από το πρώτο παιχνίδι κι έκανε τους πάντες να παραμιλάνε. Ατέλειωτα ανεβοκατεβάσματα + τη φανταστική ασίστ στο γκολ του Φαν Πέρσι για την ισοφάριση κόντρα στην Ισπανία. Απογοήτευση ο Άλμπα κι ο Μαρτσέλο, πολύ καλός ο Ροντρίγκεζ της Ελβετίας.
Κεντρικοί αμυντικοί:
Μεδέλ(Χιλή): Σκυλί! Όχι σαν το Σουάρεζ, αλλά σκυλί. Δεν πέρασε τίποτα από την πλευρά του, σωστό κατέβασμα και μοίρασμα της μπάλα, το μόνο μειονέκτημα το ψηλό παιχνίδι, αν και δεν απειλήθηκε πολύ σε αυτό.
Μάρκεζ(Μεξικό): Δεύτερη νιότη για τον κεντρικό αμυντικό του Μεξικού. Αλάνθαστος αμυντικά, με σωστό μοίρασμα και αποτελεσματικό στα ψηλά. Ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για την ομάδα του και μαζί με τον Οτσόα, μοιράζονται το μεγαλύτερο μερίδιο για το μόλις ένα τέρμα(κι αυτό στο τέλος)σε τρία παιχνίδια.
Κεντρικός μέσος: Ματουϊντί(Γαλλία): Άψογος! Ο Ματουϊντί, απέδειξε πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους μέσους στο ρόλο του, κόβοντας, μαρκάροντας, μοιράζοντας και σκοράροντας. Πολύ καλός ο Αράνγκιζ, σταθερά καλός ο Πίρλο, τέλειος στο ρόλο του ο Ντε Γιόνγκ. Απογοήτευση οι Ισπανοί κι οι Άγγλοι, μαζί με Βεράτι-Μότα.
Μεσοεπιθετικοί:
Ρόμπεν(Ολλανδία): Καθηλωτικός, ηγετικός κι όλα τα καλά του κόσμου. Ανέβασε μόνος του, πολλά επίπεδα πάνω τη φετινή Ολλανδία κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Βιονικός όσο κανείς άλλος και σίφουνας από τους λίγους.
Μέσι(Αργεντινή): Δείχνει να τα καταφέρνει στο να σηκώσει στην πλάτη του μια ολόκληρη χώρα. Δεν έκανε τίποτα το εντυπωσιακό, όμως ήταν αυτός που ξελάσπωσε την ομάδα του και στα τρία παιχνίδια. Καθοριστικός και…μόνος!
Μίλερ(Γερμανία): Μοιάζει ικανός να πάρει και πάλι το “χρυσό παπούτσι” της διοργάνωσης, αφού μαζί με τον Κλόζε, είναι οι μόνοι ικανοί σκόρερ στη Γερμανία. Το ότι είναι περιφερειακός επιθετικός τον βοηθάει μέσα στην περιοχή αφού ξέρει να κινείται περισσότερο από ένα καθαρόαιμο εννιάρι.
Νεϊμάρ(Βραζιλία): Όπως κι ο Μέσι έτσι κι αυτός, έχει μια χώρα στην πλάτη του. Τα πήγε καλύτερα από το Μέσι, όμως η διαφορά είναι πως έχει περισσότερες βοήθειες σε όλες τις γραμμές εκτός του επιθετικού, αφού ο Φρεντ κουράζει…
Επιθετικός: Μπενζεμά(Γαλλία): Άλλος άνθρωπος! Πιο ελαφρύς και πιο ομαδικός. Ανεβάζει επίπεδο η παρουσία του τη Γαλλία, αφού όλοι ξέρουν πως με αυτόν μπροστά μπορούν την υπέρβαση. Φαντασία και αποτελεσματικότητα σε ένα!
Οι κορυφαίοι 11 παραταγμένοι σε 4-1-4-1
[team1]
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις