ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πρωτοσέλιδα

Be… K(ρ)ουλ

Η Ολλανδία στην διαδικασία των πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμη και με τον Τιμ Κρουλ να αποκρούει δύο κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 4-3 κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Be… K(ρ)ουλ

Οι Ολλανδοί προσπάθησαν, αλλά ήταν αδύνατον να νικήσουν τον Κέιλορ Νάβας τόσο στα 90 λεπτά όσο και στην παράταση, αφού ο Κοσταρικανός γκολκίπερ είτε έπιανε τα σουτ των “οράνιε”, είτε έβλεπε τα δοκάρια του να το κάνουν γι’ αυτόν.

Ωστόσο, στα πέναλτι οι Ολλανδοί ήταν πιο ψύχραιμοι και σε συνδυασμό με τα δύο “στοπ” του Τιμ Κρουλ που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο πριν το τέλος της παράτασης κατάφεραν να νικήσουν στα πέναλτι με 4-3 και να περάσουν στα ημιτελικά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ομάδα που ξεκίνησε πιο δυναμικά το ματς ήταν εκείνη της Ολλανδίας, όπως ήταν φυσικό με εκείνη της Κόστα Ρίκα να είναι πίσω από την μπάλα και να έχει “κλειστή” με διπλή ζώνη άμυνας πίσω από τα πρώτα κιόλας λεπτά, αφού ο σκοπός της ήταν να μην δεχτεί γκολ.

Οι “οράνιε” όσο πέρναγαν τα λεπτά ανέβαζαν ολοένα και περισσότερο την πίεση και την απόδοσή τους και στο 22′ έφτασαν κοντά στο γκολ όταν αντάλλαξαν με υπομονή την μπάλα έξω από τα καρέ των Λατινοαμερικάνων με τον Ντε Πάι να βγάζει τετ- α- τετ τον Φαν Πέρσι, όμως, ο στάικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικήθηκε από τον Νάβας.

Ο γκολκίπερ της Λεβάντε στο 26′ έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του, καθώς ο Ντε Πάει προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από σουτ σε πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, όμως, ο έμπειρος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά. Η μπάλα την περισσότερη ώρα ήταν στο πόδια των ποδοσφαιριστών του Λουίς Φαν Χάαλ, οι οποίοι έψαχναν με κάθε τρόπο να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Νάβας.

Στο 34′ οι Κοσταρικανοί θα χάσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν το γυριστό του Μπόρχες σταμάτησε λίγο πριν περάσει την γραμμή ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Πέντε λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί έγιναν και πάλι απειλητικοί όταν ο Σνάιντερ εκτέλεσε φάουλ, όμως, ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ούτε τις φάσεις, αλλά ούτε το ρυθμό του πρώτου 45λεπτου. Οι Ολλανδοί από την μία μεριά προσπαθούσαν να σκοράρουν με μακρινά σουτ ή βρίσκοντας με κάποια μπαλιά τον Φαν Πέρσι, ο οποίος τις περισσότερες φορές είτε έκανε επιθετικό φάουλ, είτε ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Από την μεριά τους οι Κοσταρικανοί είχαν ταμπουρωθεί και ελάχιστες φορές πάτησαν την περιοχή των “οράνιε” κυρίως με κάποια αντεπίθεση και όχι μετά από οργανωμένη επίθεση. Ωστόσο, η μεγαλύτερη φάση ανήκε, όπως ήταν φυσικό, στους Ολλανδούς, οι οποίοι στο 82′ είδαν το φάουλ του Σνάιντερ να σταματάει στο δοκάρι του Νάβας που στο 84′ θα σταματήσει και πάλι τον Φαν Πέρσι σε τετ-α- τετ.

Στο 88′ θα σεντράρει από τα αριστερά ο Σνάιντερ ο Φαν Πέρσι θα βγει μόνος απέναντι στον Νάβας, όμως, δεν θα βρει καν την μπάλα, αφήνοντας ακόμη μία φάση να περάσει ανεκμετάλλευτη. Στο 93′ ο Μπλιντ θα σεντράρει συρτά από τα αριστερά η μπάλα θα περάσει από τα πόδια των επιθετικών της Ολλανδίας και από τον Νάβας, θα καταλήξει στον Φαν Πέρσι όπου θα σουτάρει, όμως, η μπάλα θα βρει στον Τεχέδα και στην συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι της Κόστα Ρίκα, ενώ λίγες στιγμές αργότερα ο διαιτητής θα σφυρίξει τη λήξη της κανονικής διάρκειας του ματς.

Στο 93′ ο Νάβας θα κάνει άλλη μία σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Βλάαρ μετά από κόρνερ.  Η Ολλανδία σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης είχε την μπάλα και πίεζε για το γκολ, όμως, πάντα κάτι γινόταν και αυτό δεν ερχόταν.

Στο 115΄η Κόστα Ρίκα θα χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Μπολάνιος να αποκρούει ο Σίλεσεν να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στο 118′ ο Σνάιντερ θα δει το σουτ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας και πάλι! Λίγα λεπτά πριν το τέλος ο τεχνικός της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, έβγαλε τον Σίλεσεν και πέρασε στη θέση του τον Κρουλ.

Ο γκολκίπερ της Νιούκαστλ στην διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να σταματήσει δύο φορές τους Κοσταρικανούς και σε συνδυασμό με τους συμπαίκτες του που ήταν εύστοχοι σε όλα οι Ολλανδοί πέρασαν στους “4” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η 11αδα της Ολλανδίας

[team1]

Η 11αδα της Κόστα Ρίκα

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ