Έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Στους προημιτελικούς είδαμε ωραία παιχνίδια και πάλι με τους συνήθεις ύποπτους πλέον να κλέβουν και πάλι τις εντυπώσεις.
Καλύτερος προπονητής σε αυτή τη φάση ήταν ο Γιόακιμ Λεβ. Αν και πολύς ντόρος έγινε για το Φαν Χάαλ και την αντικατάσταση του τερματοφύλακα στη διαδικασία των πέναλτι, ο πολύπειρος προπονητής παραλίγο να χάσει μια πρόκριση από μία ομάδα, που πριν το Μουντιάλ, δεν υπήρχε στο χάρτη, όχι μόνο για τα προημιτελικά αλλά ούτε καν για τους ομίλους.
Ο Λεβ από την άλλη διάβασε τέλεια τους Γάλλους. Έβαλε βασικό τον Κλόζε καθώς ήξερε πως ήταν δύσκολο να πατήσει περιοχή και αν πατούσε ο Κλόζε θα ήθελε μισή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά επίσης γέμισε το κέντρο, βάζοντας το Λαμ στη δεξιά οπισθοφυλακή.
Έδωσε εντολή για υψηλό πρέσινγκ καθώς η Γαλλία με Καμπάιγ-Ματουϊντί-Πογκμπά δεν ήταν εύκολη στο να οργανώσει και πήρε την πρόκριση σε άλλο ένα ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης.
Πάμε και στους 11 καλύτερους της φάσης των προημιτελικών
Τερματοφύλακας: Κρούλ(Ολλανδία): Θα χει να το λέει. Δεν έχει αγωνιστεί λεπτό σε παιχνίδι, όμως είναι ο ήρωας της Ολλανδίας. Ο Κρουλ έπεσε σε όλα τα πέναλτι σωστά, απέκρουσε τα δύο και ο Σίλεσεν μπορεί να παίξει στον ημιτελικό χάρης αυτόν. Φυσικά, ο Νάβας ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, όμως τα φώτα πηγαίνουν στον Κρουλ.
Δεξί μπακ: Ντεμπισί(Γαλλία): Ο μοναδικός που το πάλεψε. Έκανε γενικά εξαιρετικό Μουντιάλ και κέρδισε άνετα μια μεταγραφή. Δε φοβήθηκε στιγμή, ενώ τα ανεβάσματά του βοήθησαν αρκετά.
Αριστερό μπακ: Γκαράι(Αργεντινή): Δεν παίζει εκεί αλλά θα το κάνει για μας. Ο Γκαράι ήταν εξαιρετικός κόντρα στο Βέλγιο, βγαίνοντας καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού. Είχε τις περισσότερες αναχαιτίσεις, τα περισσότερα κλεψίματα και γενικά άφησε τους Βέλγους εκτός περιοχής.
Κεντρικοί αμυντικοί:
Χούμελς(Γερμανία): Πετυχαίνει το νικητήριο και μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, κόβει σωτήρια το τετ-α-τετ του Μπενζεμά στο 63′ και εξουδετερώνει κάθε πιθανή επίθεση των Γάλλων. Άψογος.
Σίλβα(Βραζιλία): Hγέτης θα πει…Ο Σίλβα ξέρει περισσότερη μπάλα από όση ξέρουν μαζί οι Φρεντ-Ζο και λίγο παραπάνω. Μπορεί το γκολ που πετυχαίνει να έχει αρκετή τύχη, όμως γενικά ήταν αρχοντικός και σε αυτό το παιχνίδι.
Κεντρικοί μέσοι:
Kρόος(Γερμανία): Ή αλλιώς τα σίγουρα πόδια. Δεν κάνει και κανά τρομερό Μουντιάλ, όμως κόντρα στη Γαλλία, παραλίγο να μην κάνει λάθος. Κάνει και την ασίστ για το γκολ του Χούμελς οπότε αυτά μας φτάνουν.
Φερναντίνιο(Βραζιλία): Ίσως ο λόγος που η Βραζιλία έδειξε περισσότερη δύναμη στο κέντρο. Ατέλειωτα τρεξίματα στο χώρο του κέντρου, 7 νικητήρια τάκλιν και ποσοστό σωστών μεταβιβάσεων πάνω από 85%.
Δεξί χαφ: Σνάιντερ(Ολλανδία): Πολύ καλό παιχνίδι από το μεσοεπιθετικό της Ολλανδίας που αποδεικνύει πως πρέπει να θεωρείται ένας από τους καλύτερους οργανωτές του κόσμου.
Αριστερό χαφ: Ροντρίγκεζ(Κολομβία): Άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι από το μεσοεπιθετικό της Μονακό που ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στη διοργάνωση. Σίγουρα ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι τώρα.
Επιθετικοί:
Ρόμπεν(Ολλανδία): Για άλλο ένα παιχνίδι απέδειξε πως είναι “σφαιράτος”. Έχει κλείσει στόματα και δε σταματά να δείχνει πως μπορεί να κάνει αυτό που δεν έκανε στο προηγούμενο Μουντιάλ. Να φτάσει τους “Οράνιε” στην κορυφή.
Ιγκουαΐν(Αργεντινή): Ξύπνησε! Κι αν ξύπνησε για τα καλά, οι πιθανότητες της Αργεντινής ανεβαίνουν κατακόρυφα. Μπορεί να αποτελέσει κρυφό-όπλο των Αργεντίνων, αφού το σκοράρισμα το ‘χει, αν και μέχρι τώρα δε μας το χει αποδείξει.
[team1]
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας