ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Xάμες Ροντρίγκεζ

Ό,τι καλύτερο είδαμε ως τώρα στο φετινό Μουντιάλ το χρωστάμε στο συγκεκριμένο τυπάκο. Κι εμείς σας παρουσιάζουμε την έως τώρα ιστορία του.

Xάμες Ροντρίγκεζ

Έξι τέρματα, μία ασίστ και μια τεράστια ηγετική φυσιογνωμία, έκαναν τον Ροντρίγκεζ να γίνεται διάσημος σε όλο τον κόσμο. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, αν και στα 22 του, έχει πετύχει αρκετά πράγματα μέχρι να φτάσει να μας εντυπωσιάζει στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πως ξεκίνησε

Άρχισε στις ακαδημίες της Ενβιγκάντο, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Κολομβίας, παίζοντας για πρώτη φορά το 2007, σε μία σεζόν που είχε 30 συμμετοχές και εννιά τέρματα.

Αυτά έκαναν την Μπάνφιλντ να τον κάνει δικό της κι αυτός της το ξεπλήρωσε όπως έπρεπε. Την πρώτη σεζόν δεν παίζει αρκετά, όμως πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα, ενώ τη δεύτερη σεζόν, έχοντας προσαρμοστεί εντελώς πλέον, γίνεται ο νεότερος ξένος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα, όντας 17 ετών.

Το δεύτερο τέρμα του ήταν και το πιο σημαντικό. Το πέτυχε στη νίκη της ομάδας του με 2-1 κόντρα στη Νιούελς Όλντ Μπόις, βοηθώντας την Μπάνφιλντ να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα Αργεντινής της ιστορίας της.

Οι εμφανίσεις του κάνουν τον Τύπο να τον συγκρίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ του δόθηκε και το ψευδώνυμο “Τζέιμς Μπόντ της Μπάνφιλντ”, λόγω φυσικά του ονόματός του. Η ομάδα του απορρίπτει πρόταση πέντε εκατομμυρίων ευρώ από την Ουντινέζε, ενώ ο ίδιος συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και τη τρίτη σεζόν.

Εταιρίες και Ευρώπη

Η Πόρτο τον αποκτά τον Ιούλιο του 2010 έναντι 5.1 εκατομμυρίων ευρώ, με το 30% του παίκτη να μένει σε κάποιες εταιρίες μάνατζερ. Η Πόρτο μετά από λίγο καιρό πούλησε άλλο 45% του, κάνοντας τον παίκτη ουσιαστικά πιόνι των διάφορων μάνατζερ αλλά και εταιριών.

Παρόλα αυτά, ο Ροντρίγκεζ κάνει απίστευτα πράγματα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, μένοντας συνολικά τρεις σεζόν εκεί. Μόλις στα 21 του και με τρεις γεμάτες σεζόν στους “δράκους” κατακτά οχτώ τίτλους από τους οποίους ο ένας είναι του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά φυσικά και τρία σερί πρωταθλήματα.

Την τρίτη σεζόν, με τους Φαλκάο-Χουλκ να χουν ήδη φύγει από την ομάδα, παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο, βάζοντας 13 γκολ, δίνοντας 15 ασίστ σε 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Και η μεταγραφή φυσικά δεν αργούσε.

“Πρίγκιπας”

Μαζί με τον Μουτίνιο, αφήνουν την Πόρτο για χάρη της Μονακό η οποία μόλις είχε ανέβει κατηγορία. Ο Χάμες έγινε η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Πορτογαλικού πρωταθλήματος με 45 εκατομμύρια ευρώ, πίσω μόνο από αυτή του Χουλκ. Υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με αρκετά μηδενικά, πράγμα που τον έκανε από τα 22 του, ένα από τους καλύτερα αμειβόμενους παίκτες στη Γαλλία αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

Τελειώνει τη σεζόν χωρίς κάποιο τίτλο, όμως από τα Μέσα αναφέρεται ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, πίσω από το Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και πάνω από παίκτες όπως ο Φαλκάο, ο Τιάγκο Σίλβα κ.α.

Έδωσε μία παραπάνω(11) ασίστ από τον Σουηδό σταρ, κερδίζοντας την άτυπη αυτή μάχη, ενώ βοήθησε τα μέγιστα(ειδικά μετά το σοβαρό τραυματισμό του Φαλκάο) ώστε η Μονακό να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Το μέλλον του

Τις πιο λαμπρές προδιαγραφές έχει το μέλλον του. Ήδη η Ρεάλ ψάχνεται για την απόκτησή του, με τους Μονεγάσκους ωστόσο να ζητάνε 75 εκατομμύρια, λεφτά που ίσως κάνουν πίσω τη “βασίλισσα”, λόγω του ffp. Ο ίδιος πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως προτιμάει τη Ρεάλ Μαδρίτης από ότι την Μπαρτσελόνα, ανοίγοντας ορθάνοιχτα την πόρτα του.

Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι εταιρίες που δεν αναφέρθηκαν καθόλου στη μεταγραφή του από την Πόρτο για τη Μονακό και μπορεί ακόμα να έχουν κάποιο ποσοστό του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ