ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πρωτοσέλιδα

Αστεράτη… Γερμανία!

Το τέταρτο αστέρι στη φανέλα της Γερμανίας είναι γεγονός! Τα "πάντσερ" νίκησαν στην παράταση 1-0 την Αργεντινή και έφτασαν τις τέσσερις κατακτήσεις Μουντιάλ!

Αστεράτη… Γερμανία!

Στην κορυφή του κόσμου επέστρεψε μετά από 24 χρόνια η Γερμανία! Τα “πάντσερ” χάρη στο γκολ του Μάριο Γκέτσε στο 113′ επικράτησαν 1-0 της Αργεντινής, την οποία και είχαν νικήσει και πάλι με το ίδιο σκορ το 1990.

Πλέον οι Γερμανοί μετράνε τέσσερις κατακτήσεις Μουντιάλ και έγιναν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σηκώνει “κούπα” μακριά από την Ήπειρό της.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Αργεντινή ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και πιο παθιασμένα στο ματς, με αποτέλεσμα μόλις στο 4΄να δημιουργήσει την πρώτη επικίνδυνη φάση στα καρέ της Γερμανίας με τον Ιγκουαΐν όταν μετά από αντεπίθεση της “αλμπισελέστε” που ξεκίνησε από τον Λαβέτσι η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του φορ της Νάπολι, όμως, εκείνος από πολύ πλάγια δεξιά θέση είδε το σουτ του να πηγαίνει παράλληλα με την γερμανική εστία.

Οι Γερμανοί μετά από αυτή τη φάση “ξύπνησαν” και ξεκίνησαν να κάνουν το γνωστό παιχνίδι τους με τις πολλές κοντινές πάσες, ώστε να επιβάλουν σιγά- σιγά το ρυθμό τους στο ματς. Παρόλα αυτά η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στην Αργεντινή όταν το ρολόι έδειχνε το 21ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Κρόος θα πάρει την κεφαλιά στο χώρο του κέντρου θέλοντας να τη δώσει στους αμυντικούς του, όμως, η μπάλα κατέληξε στον Ιγκουαΐν, ο οποίος έφευγε μόνος του κόντρα στον Νόιερ, αλλά, το σουτ του κατέληξε αρκετά άουτ.

Οι Λατίνοι αν και δεν είχαν την κατοχή της μπάλας με κάθε τους αντεπίθεση έκαναν τις καρδιές των Γερμανών να χτυπάνε δυνατά. Μάλιστα, στο 30′ κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τον Ιγκουαΐν, όμως, ο φορ της Νάπολι ήταν σε θέση οφ σάιντ και έτσι το τέρμα του δεν μέτρησε μετά από ωραία μπαλιά από τα δεξιά από τον Λαβέτσι.

Η Αργεντινή είχε βρει την “αχίλλειο πτέρνα” των “πάντσερ” που ήταν η αριστερή με τον Χέβεντες, ο οποίος είχε βρει τον μπελά του πότε με τον Λαβέτσι και πότε με τον Μέσι που είναι πολύ πιο γρήγοροι από εκείνον.

Μάλιστα, στο 40′ ο Μέσι ταλαιπώρησε τον μπακ της Γερμανίας, αλλά είδε το πλασέ του (που δεν ήταν και το πιο δυνατό) να το διώχνει ο Μπόατενγκ λίγο πριν περάσει την τελική γραμμή του τέρματος του Νόιερ. Παρόλα αυτά ο Χέβεντες θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας των “πάντσερ” στο 45′ όταν μετά από κόρνερ του Κρόος από τα δεξιά πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Ρομέρο.

Στο δεύτερο μέρος η Αργεντινή έφτασε και πάλι μία ανάσα από το γκολ όταν στο 47΄ο Μπίλια θα περάσει ωραία κάθετη μπαλιά στον Μέσι, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, όμως, το σουτ του από τα αριστερά θα… γλείψει το δοκάρι το Νόιερ και θα καταλήξει λίγο έξω!

Τα λεπτά κυλούσαν με την μπάλα να βρίσκεται στα πόδια των Γερμανών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία των ποδοσφαιριστών του Σαμπέγια. Στο 75′ ο Λιονέλ Μέσι πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έφτασε μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής των “πάντσερ”, αλλά, το σουτ του πέρασε αρκετά έξω.

Η “απάντηση” από τους Γερμανούς ήρθε στο 80′ με τον Χέβεντες που άφησε τα αμυντικά του καθήκοντα για λίγο και σε ρόλο σέντερ φορ κατέβασε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Δύο λεπτά αργότερα οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ θα κυκλοφορήσουν ωραία την μπάλα βγάζοντας τον Τόνι Κρόος μόνο του έξω από την περιοχή του Ρομέρο, όμως, το σουτ του δεν απείλησε τον έμπειρο πορτιέρο που μπλόκαρε την μπάλα.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γκέτσε στο 90′ με τον χαφ με της Μπάγερν Μονάχου να περνάει στη θέση του Μίροσλαβ Κλόζε στο 88′ με τους θεατές του “Μαρακανά” να σηκώνονται όρθιοι και να χειροκροτούν τον επιθετικό της Λάτσιο που έχει αγωνιστεί σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και έχει σημειώσει 16 τέρματα.

Τα 90 λεπτά τελειώσαν χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να σημειώσει τέρμα και έτσι πήγε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί η Γερμανία μπήκε πιο δυνατά και έφτασε πολύ κοντά στο να σημειώσει ένα τέρμα με τον Σίρλε στο 91′ όταν ο επιθετικός της Τσέλσι σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως, ο Ρομέρο απόκρουσε με τις γροθιές του.

Στο 97′ ήταν η σειρά της Αργεντινής να απειλήσει την εστία του Νόιερ όταν η μπάλα μετά από βαθιά μπαλιά και λάθος υπολογισμό του Ματς Χούμελς ο Παλάσιο δεν έκανε το καλύτερο κοντρόλ και έτσι προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Γερμανό γκολκίπερ, αλλά, η μπάλα δεν το έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, όπως και το πρώτο είχε πολύ “ξύλο” και πολλές δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες και των δύο ομάδων. Ωστόσο, η στιγμή που άλλαξε το ματς ήρθε στο 113′ όταν ο Σίρλε θα περάσει ωραία την μπάλα στον Μάριο Γκέτσε, ο οποίος θα στοπάρει την μπάλα πανέμορφα με το στήθος και πριν πέσει κάτω θα την στείλει τα δίχτυα του Ρομέρο με  άψογο τελείωμα.

Στα επόμενα επτά λεπτά η Αργεντινή προσπάθησε να κάνει το 1-1, όμως, δεν τα κατάφερε και έτσι η Γερμανία κατέκτησε το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η 11αδα της Γερμανίας

[team1]

Η 11αδα της Αργεντινής

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ