ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Μάριο Γκέτσε

Ο άνθρωπος που έκρινε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόλις στα 22 του, έχει ζήσει στιγμές που δεν έχουν ζήσει παλαίμαχοι. Κι εμείς σας στις παρουσιάζουμε.

Μάριο Γκέτσε

Μπορεί ο Μπόατενγκ να έκανε το παιχνίδι της ζωής του, μπορεί ο Λαμ να ήταν ο…Λαμ, μπορεί ο Σβαϊνστάιγκερ να έδωσε και τη ψυχή του, όμως κανείς από αυτούς δε θα ήταν στα ουράνια αν ο Γκέτσε δεν είχε βρει δίχτυα.

Ο Γερμανός Μέσι όπως τον αποκαλούσαν μικρότερο, είχε σχεδόν ένα χρόνο να μας απασχολήσει(και τότε θεωρούνταν προδότης), όμως επέστρεψε στο προσκήνιο με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε. Άλλωστε κανείς δε θα θυμάται τις όχι και τόσο καλές υπόλοιπες εμφανίσεις του σε αυτό το Μουντιάλ. Όλοι θα θυμούνται αυτό που έγραψε η ιστορία το βράδυ της Κυριακής. Πως ο Γκέτσε ήταν αυτός που χάρισε το τέταρτο αστέρι στους Γερμανούς.

Πως ξεκίνησε

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι προϊόν των ακαδημιών της Ντόρτμουντ κι αυτό είναι που τον έκανε μεγαλύτερο προδότη αργότερα. Στα οχτώ του ξεκίνησε στις ακαδημίες της και το 2009, στις 21 Νοεμβρίου έκανε το ντεμπούτο του στη Μπουντεσλίγκα με τον Γιούργκεν Κλοπ να τον προωθεί στη μεγάλη ομάδα. Αρπάζει αμέσως την ευκαιρία και τη σεζόν 2010-11 γίνεται βασικό μέλος της ομάδας, βοηθώντας τη να κατακτήσει ύστερα από χρόνια το πρωτάθλημα, βάζοντας 8 τέρματα και δίνοντας 11 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2012 διαγνώστηκε πως έχει χονδροπάθεια και μένει για μερικούς μήνες εκτός με την ομάδα του να του ανανεώνει το συμβόλαιό του παρόλα αυτά. Στο συμβόλαιό του μπαίνει ρήτρα 37 εκατομμυρίων ευρώ για οποιαδήποτε ομάδα, κάτι που θα στοιχίσει αργότερα στη Ντόρτμουντ. Ο ίδιος δηλώνει πιστός και ξεκαθαρίζει πως θέλει να είναι μέλος μιας ομάδας που συνεχώς αναπτύσεται.

Επιστρέφει τον Απρίλιο όπου αγωνίζεται σε μερικά παιχνίδια ως αλλαγή όμως το γόνατό του δεν είχε επανέρθει καθώς τον πονούσε όλο και περισσότερο. Ωστόσο απολαμβάνει το νταμπλ με τη Ντόρτμουντ.

Για το όνειρο με εσχάτη προδοσία

Ο Γκέτσε είχε κι έχει ως όνειρο να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ύστερα μάλιστα από την κατάκτηση του Μουντιάλ, είναι το μόνο μεγάλο τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του. Η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά σε αυτό. Μια ανάσα. Με τον Γκέτσε να βοηθάει σημαντικά. Κόντρα στη Σαχτάρ στους ’16’ πετυχαίνει ένα γκολ και δίνει άλλο ένα στο Λεβαντόφσκι για τη νίκη με 3-0 που σε συνδιασμό με το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού δίνει την πρόκριση στη Μπορούσια στους προημιτελικούς ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια.

Ο Γκέτσε είναι καταπληκτικός και στον ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη συνεργασία του με τους Ρόις-Λεβαντόφσκι να είναι αξιοθαύμαστη. Παρόλα αυτά, ο Γκέτσε θα αποτελούσε παρελθόν.

Δύο μέρες πριν τον τελικό κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, οι Βαυαροί ανακοινώνουν την απόκτησή του, πληρώνοντας τη ρήτρα του. Αυτό φέρνει αναταραχή στη Ντόρτμουντ που δεν ήξερε τίποτα, αλλά και στον ίδιο τον τελικό αφού είχε δημιουργηθεί μια κόντρα που κανείς δεν περίμενε. Η Μπάγερν κερδίζει τον τίτλο με το γκολ του Ρόμπεν στο 90′, ο Γκέτσε παρακολουθεί από τις εξέδρες το γεγονός λόγω τραυματισμού και η Μπάγερν δείχνει την κυριαρχία της σε όλα τα επίπεδα κάνοντας το τρεμπλ.

Ο Γκέτσε είχε κάνει μια φοβερή χρονιά, με 16 γκολ και 13 ασίστ, όμως δεν αγαπιόταν πια από τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν.

Σε ρόλο Μέσι

Η έλευση του Γκουαρντιόλα και το ότι ήταν η πρώτη του μεταγραφή έκανε πολλούς να πιστέψουν πως ο Γκέτσε θα είχε ηγετικό ρόλο στη Μπάγερν. Δεν φαντάζονταν όμως πως θα είχε τον ίδιο ρόλο με το Μέσι και στο γήπεδο. Ο Ισπανός τεχνικός κάνει αρκετές δοκιμές και βάζει τελικά τον Γκέτσε ως ψεύτικο εννιάρι στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Ο Γκέτσε κάνει μια αρκετά καλή χρονιά από πλευράς στατιστικών, με 15 γκολ και 14 ασίστ, όμως στα μεγάλα ματς είναι απών. Σίγουρα πάντως στο Μόναχο περιμένουν την ίδια και καλύτερη συνέχεια καθώς υπολογίζουν σε αυτόν ως τον καλύτερο Γερμανό μεσοεπιθετικό.

Εθνική

Δεν είναι και λίγο να χεις αγωνιστεί 35 φορές με την εθνική σου στα 22 σου. Κι έχοντας βάλει και 11 γκολ αυτό δείχνει πως είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη μηχανή. Αυτό ακριβώς έδειξε και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αργεντινή. Άλλωστε δεν τον νοιάζουν οι υπόλοιπες 34 συμμετοχές του. Η συμμετοχή στο τελικό ήταν αυτό που ήθελε. Κι ήθελε να γράψει το όνομά του στην ιστορία ως νικητή. Και τα κατάφερε όταν στο 113′ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Σκόραρε, νίκησε, γράφτηκε το όνομά του στην ιστορία και πλέον μας υπόσχεται ακόμα περισσότερα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ