ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Team Of the Week

Οι καλύτεροι του Μουντιάλ

Όλα τα καλά τελειώνουν γρήγορα δυστυχώς. Κι αφού τελειώνουν πρέπει να εμείς να βρίσκουμε τους κορυφαίους. Και το κάναμε.

Οι καλύτεροι του Μουντιάλ

Σε ένα τουρνουά που καμία ομάδα δεν έπαιξε εντυπωσιακά ώστε να μας ξεσηκώσει(εκτός της Γερμανίας)αλλά και από ποδοσφαιριστές δεν τρελαθήκαμε σε διακρίσεις, εμείς κάναμε το καθήκον μας και βρήκαμε τους κορυφαίους 11 αλλά και τον προπονητή του Μουντιάλ.

Ας ξεκινήσουμε με τον προπονητή που δεν είναι άλλος από το Φαν Χάαλ. Καλός, χρυσός(στην κυριολεξία)ο Λεβ, αποτελεσματικός ο Σαμπέγια, απογοητευτικός ο Σκολάρι, ουσιαστικός ο Πέκεμερμαν, όμως ο Ολλανδός ήταν αυτός που έκανε το κάτι παραπάνω. Με μία ομάδα που δε γέμιζε το μάτι εξ αρχής κατάφερε να φτάσει ένα βήμα από τον τελικό και στη τελική να πάρει τη τρίτη θέση.

Ο Φαν Χάαλ απέδειξε πως είναι κάτι παραπάνω από έξυπνος, δραστήριος και γεμάτος ιδέες προπονητής, πηγαίνοντας κόντρα στις ολλανδικές αρχές, αλλάζοντας το 4-3-3 σε 5-3-2. Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ ίσως είχαν κάποιους ενδοιασμούς πριν το Μουντιάλ, όμως τώρα είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Πάμε και στους κορυφαίους 11

Τερματοφύλακας: Νόιερ(Γερμανία): Η θέση του τερματοφύλακα ήταν αυτή που μας απασχόλησε περισσότερο από κάθε άλλη. Νάβας, Μπράβο, Οτσόα, Ρομέρο ακόμα κι ο Κρουλ που δεν έπαιξε λεπτό ήταν στους διακριθέντες. Ωστόσο ο Νόιερ ήταν ο καλύτερος με διαφορά. Άρχοντας στη περιοχή του, έκανε τα πάντα παίζοντας και ως λίμπερο, γλιτώνοντας αρκετές φορές την ομάδα του από πιθανό κίνδυνο.

Δεξί μπακ: Τζόνσον(Η.Π.Α): Ο Λαμ θα ήταν εύκολη σκέψη/επιλογή όμως έπαιξε μόλις τρία παιχνίδια ως δεξί μπακ. Ο Οριέρ ήταν πολύ καλός σε δύο παιχνίδια όμως δεν αρκεί. Αυτός που πραγματικά ξεχώρισε ήταν ο Φαμπιάν Τζόνσον. Ο Αμερικάνος ήταν στις αποκαλύψεις του Μουντιάλ αν και αγωνίζεται στη Χόφενχαϊμ και είναι στα 26 του. Ατέλειωτα ανεβάσματα, πολύ καλός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Αριστερό μπακ: Μπλιντ(Ολλανδία): Εδώ υπάρχει εύκολη απάντηση. Ο Μπλιντ ήταν με διαφορά ό,τι καλύτερο εμφανίστηκε σε αυτή τη θέση. Η σέντρα του στο γκολ του Φαν Πέρσι με την Ισπανία είναι στις καλύτερες στιγμές του Μουντιάλ κι ο ίδιος εκτόξευσε τις μετοχές του στα ύψη με τη συνολική του παρουσία.

Κεντρικοί αμυντικοί

Χούμελς(Γερμανία): Εντυπωσιακό Μουντιάλ από τον αμυντικό της Ντόρτμουντ, ο οποίος σκόραρε και δύο φορές, δίνοντας και την πρόκριση κόντρα στη Γαλλία στους προημιτελικούς. Κοντά του και ο Μπόατενγκ που ήταν φανταστικός στο τελικό.

Φλάαρ(Ολλανδία): Ο μοναδικός με την απαραίτητη εμπειρία στην αμυντική γραμμή των “Οράνιε”. Έγινε ηγέτης από το πρώτο ματς και ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του δε δ’εχτηκε τέρμα στα τρία τελευταία παιχνίδια. Πολύ καλός και ο Ντε Φράι, όχι τόσο καλός ο Τιάγκο Σίλβα.

Αμυντικοί μέσοι

Μασεράνο(Αργεντινή): Έκανε μαθήματα αμυντικού μέσου. Ήταν παντού με ατέλειωτο τρέξιμο και τα τάκλιν του ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμα. Σε μία θέση στην οποία σπάνια διακρίνεται κάποιος, αυτός κατάφερε να είναι ο ηγέτης της Αργεντινής.

Σβαϊνστάιγκερ(Γερμανία): Εδώ δυσκολευτήκαμε αρκετά. Ο Κρόος ήταν επίσης φανταστικός στα τελευταία ματς, όμως έπαιζε λίγο πιο μπροστά και θα ήταν άδικο να μη δώσουμε τη θέση στον άνθρωπο που έδωσε όλο του το είναι στο τελικό. Σκίστηκε, μάτωσε όμως κατάφερε τελικά να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μεσοεπιθετικοί

Ροντρίγκεζ(Κολομβία): Χάμες, Τζέιμς πείτε τον όπως θέλετε. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε πιο όμορφα τα βράδια μας και δυστυχώς αποκλείστηκε σχετικά νωρίς. Όχι πως η Κολομβία γενικότερα ήταν τίποτα το εντυπωσιακό, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να τον δούμε και στα ημιτελικά τουλάχιστον. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και μάλιστα με τα λιγότερα παιχνίδια από τους αντιπάλους του.

Μέσι(Αργεντινή): Ίσως δεν ήταν ο Μέσι που έχουμε συνηθίσει, σίγουρα δεν ήταν ο ηγέτης που περιμέναμε να πάρει από το χέρι την Αργεντινή και να την οδηγήσει στην κορυφή, όμως ήταν σίγουρα παίκτης-κλειδί για την πορεία της χώρας του. Ειδικά στους ομίλους ήταν ο λόγος που η Αργεντινή πήρε τους απαραίτητους βαθμούς, ενώ στη συνέχεια κακά τα ψέματα έλειψε η βοήθεια του Ντι Μαρία. Θα μπορούσε και καλύτερα σίγουρα, όμως δε βλέπω και κάποιον άλλο να του κλέψει τη θέση.

Ρόμπεν(Ολλανδία): Κοιτάξτε τι λέγαμε για το Μέσι και όσα έχουν ακουστεί για το Μέσι. Ο Ρόμπεν ήταν ακριβώς αυτό που θα πει ηγέτης. Ήταν αυτός που πήρε από το χέρι την Ολλανδία και την έστειλε ψηλά. Σίγουρα ήταν κακός με την Αργεντινή, όμως και πάλι παραλίγο να γίνει ήρωας, αν δεν υπήρχε ο Μασεράνο. Εντυπωσιακός, με ατέλειωτο τρέξιμο και ουσιαστικός περισσότερο από κάθε φορά.

Επιθετικός: Μίλερ(Γερμανία): Χωρίς καμία σκέψη, ο Μίλερ ήταν ο καλύτερος επιθετικός του Μουντιάλ. Ο Κλόζε απέδειξε πως το έχει ακόμα, ο Μπενζεμά έγινε επιτέλους ηγέτης στη Γαλλία, όμως ο Μίλερ ήταν το κάτι άλλο. Πέντε γκολ, τρεις ασίστ και πάθος, πάθος, πάθος! Ο Μίλερ μας έδειξε πως δεν είναι εύκολο να μαρκαριστεί γιατί πολύ απλά δεν είναι καθαρός επιθετικός. Ξέρει να παίζει εκτός περιοχής και μέσα σε αυτή είναι απρόβλεπτος όσο κανείς άλλος.

*Μακάρι να μην τραυματιζόταν ο Νεϊμάρ για να βλέπαμε και στη συνέχεια αυτά που μας έδειξε στους ομίλους. Πως είναι ο μόνος Βραζιλιάνος που ξέρει πως να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Έλειψε οπότε θα ταν κρίμα να τον βάλουμε στη θέση κάποιου από τους παραπάνω.

**Αν το πάρουμε βάσει θέσεων, τότε ο Μέσι είναι εκτός ενδεκάδας. Γιατί πολύ απλά σαν δεκάρι ήταν καλύτερος ο Ροντρίγκεζ, σαν δεξί εξτρεμ θα έμπαινε ο Ρόμπεν κι αριστερό εξτρέμ με διαφορά θα έμενε ο Νεϊμάρ. Όμως έχουμε κάνει διάφορες αλλαγές στη συγκεκριμένη στήλη και πάντα κοιτάμε να χωράμε τους κορυφαίους. Θα μπορούσαμε επίσης να αλλάξουμε το σύστημα ώστε να μη βάλουμε ούτε Νεϊμάρ, ούτε Μέσι και να βάζαμε Κρόος, όμως τότε θα γεμίζαμε Γερμανούς κι εκτός αυτού θα μας λέγατε αντι-Μπαρτσελονικούς(…).

H oμάδα σε 4-2-3-1

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ