ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από αποχωρήσεις και πήρε το 1-1 μέσα στην έδρα της Ρεάλ μαζί με το προβάδισμα για το τίτλο. Καλύτεροι οι "Μερένχες" στο ματς.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Αντσελότι και Σιμεόνε δεν εξέπληξαν κανένα με τις επιλογές τους, αφού οι μόνες όχι και τόσο αναμενόμενες ήταν η χρησιμοποίηση του Μαρτσέλο αντί του Κοεντράο και του Αλόνσο αντί του Ροντρίγκεζ, αμφότερες του Ιταλού τεχνικού, ενώ και ο Ντι Μαρία άφησε εκτός δεκαοκτάδας τον Κεντίρα.

Καλύτερη με κατοχή και φάσεις η “βασίλισσα”, εκμεταλλεύτηκε και το παραμικρό λάθος η Ατλέτικο με τους “ροχιμπλάνκος” να παίρνουν στο τέλος το προβάδισμα για τον επαναληπτικό στο “Βιθέντε Καλντερόν”.

Ανησυχία για τον Ρονάλντο ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αυτή που πλησίασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Ατλέτικο. Αρχικά, στο 13′, όταν Ράμος και Πέπε πήδηξαν μαζί για τη κεφαλιά μετά το βολέ του Μογιά, όμως η μπάλα πέρασε, έφτασε στο Μάντζουκιτς κι εκείνος με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε τον Κασίγιας, ο οποίος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Ένα λεπτό αργότερα, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των “Μερένχες” δε συνεννοήθηκαν και πάλι σωστά. Ο Κόκε έκανε το πλάγιο, ο Πέπε γύρισε τη μπάλα πίσω στο Ράμος με κεφαλιά, όμως ο Ισπανός έκανε κακό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Σαούλ να του κλέψει τη μπάλα και να βγει απέναντι στο Κασίγιας, όμως το σουτ του μπλοκαρίστηκε και πάλι από τον “Σαν Ίκερ”.

Το ματς είχε αρκετά νεύρα και ένταση με τους Σικέιρα, Κόκε και Αλόνσο να βλέπουν την κίτρινη κάρτα για σκληρά μαρκαρίσματα(ειδικά του πρώτου ήταν σχεδόν εγκληματικό).

Η Ατλέτικο έφτασε και πάλι κοντά σε γκολ στο 32′. Ο Κόκε εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, ο Μιράντα πήρε την κεφαλιά, ο Τσάμπι Αλόνσο σήκωσε ψηλά τη μπάλα, ο Κασίγιας έδιωξε άτσαλα με γροθιές βγαίνοντας εκτός μικρής περιοχής(υπάρχει επαφή με τον Γκοντίν να απλώνει το χέρι), με τη μπάλα να καταλήγει στο Μάντζουκιτς ο οποίος έκανε απογοητευτικό πλασέ στέλνοντάς την στα χέρια του τερματοφύλακα της Ρεάλ.

Η πρώτη και μοναδική φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 41′, όταν ο Μπέιλ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρονάλντο κέρδισε με διαφορά στον αέρα τον Γκοντίν, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μογιά.

Στην επανάληψη, ο Ρονάλντο αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και τη θέση του πήρε ο Χάμες Ροντρίγκεζ με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι πολύ καλύτερη.

Δύο λεπτά μετά τη σέντρα, ο Καρβαχάλ βρήκε τον Μπέιλ, ο οποίος πέρασε εξαιρετικά τον Γκοντίν, σούταρε από τα δεξιά με το “κακό” του πόδι με τον Μογιά να αποκρούει.

Στη συνέχεια ήρθαν και πάλι τα νεύρα στο προσκήνιο, με το Μάντζουκιτς να κάνει φάουλ σε εναέρια διεκδίκηση με τον Ράμος, με τον Ισπανό αμυντικό να δίνει μπουνιά στον Κροάτη όταν οι δυο τους βρέθηκαν κάτω, όμως αμφότεροι τιμωρήθηκαν με κίτρινη.

Στο επόμενο λεπτό αυτός που γλίτωσε την κόκκινη ήταν ο Σικέιρα ο οποίος έκανε φάουλ για κάρτα στον Μπέιλ, ενώ λίγο αργότερα Ράμος και Μάντζουκιτς διεκδίκησαν και πάλι στον αέρα τη μπάλα, με τον αμυντικό να ρίχνει αγκωνιά στον επιθετικό της Ατλέτικο, όμως και πάλι ο διαιτητής δεν έβγαλε κάρτα.

Στο 68′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Μπέιλ εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Μογιά απέκρουσε δύσκολα, ο Κρόος πήρε την επαναφορά, όμως σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία έστειλε τη μπάλα ψηλά.

Ράμος και Πέπε απείλησαν με κεφαλιά, όμως αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Ροντρίγκεζ. Στο 81′, ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα, ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε να πλασάρει υπό την πίεση των Γκοντίν-Μιράντα, ο πρώτος έδιωξε άτσαλα, η μπάλα κατέληξε στον Κολομβιανό, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης με σουτ, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στον Ανσάλντι.

Η Ατλέτικο ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 86′ κι έπειτα από κόρνερ, η μπάλα πέρασε από τέσσερα άτομα στο πρώτο δοκάρι κι αφού βρήκε σε κάποιο κεφάλι κατέληξε στον Ραούλ Γκαρσία, ο οποίος μπροστά από το τέρμα τη βρήκε με το τακουνάκι, ισοφαρίζοντας.

Στη τελευταία σημαντική φάση του παιχνιδιού όμως, η “βασίλισσα” έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται. Ο Καρβαχάλ βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει πεντακάθαρα στο χέρι του Σουάρεζ ανακόπτοντας την πορεία της για τα δίχτυα, με διαιτητή και βοηθό ωστόσο να δείχνουν κόρνερ.

Έτσι, η Ατλέτικο πήρε ένα σχετικά καλό προβάδισμα για τον επαναληπτικό της Παρασκευής στο γήπεδό της με το εκτός έδρας γκολ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης αν κι έδειξε καλύτεροι πρέπει να βρει τρόπο να διασπά πιο εύκολα την απίστευτη αμυντική λειτουργία της αντιπάλου της.

Oι ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης

[team1]

Ατλέτικο Μαδρίτης

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ