ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Talent Show

“Στην Ελλάδα αναδεικνύεσαι με… άλλα μέσα”

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις ακαδημίες της Ελλάδας και της Αγγλίας επισήμανε ο Παύλος Μπάλκας μιλώντας στον "Βασιλιά".

“Στην Ελλάδα αναδεικνύεσαι με… άλλα μέσα”

Πόσο σημαντικό είναι για κάποιον νεαρό, Έλληνα παίκτη να βρεθεί έστω και για μερικές προπονήσεις σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ; Πάρα πολύ! Και αυτό το ισχυρίζεται ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μία από τις κορυφαίες (αν όχι την κορυφαία) ομάδα της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό.

Εκτός αυτού ο Παύλος Μπάλκας μιλώντας στο sportsking.gr τόνισε πως στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές που αξίζει να προχωρήσουν προχωρούν, κάτι που στη χώρα μας δεν γίνεται, καθώς αρκετές φορές χρησιμοποιούνται θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να αναδειχτούν κάποιοι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Μπάλκα στο sportsking.gr

‘Eχεις περάσει από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Ποιες οι εντυπώσεις σου από τον τρόπο δουλειάς που συνάντησες εκεί;

“Οι εντυπώσεις μου ήταν, είναι και θα είναι οι καλύτερες όσον αφορά αυτό το σωματείο. Δουλεύαμε στο υψηλότερο επίπεδο, με τους καλύτερους προπονητές και τους καλύτερους γυμναστές, ώστε να αποδίδουμε πάντα στο 100% των δυνατοτήτων μας”.

Ξεκίνησες την καριέρα σου από τον Α.Ο Πάρου, πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να αναδειχτεί μακριά από την Αθήνα;

“Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες παραμονής σε καλό επίπεδο και εκγύμνασης στο νησί είναι πολύ διαφορετικές απ’ ό,τι σε μία πόλη. Οι πιθανότητες να αναδειχτείς είναι πολύ λιγότερες απ’ ό,τι έχει ένα παιδί που μεγαλώνει στην Αθήνα. Παρόλα αυτά ήμουν τυχερός γιατί με είδαν μερικοί άνθρωποι και έτσι έκανα μία αρχή με την μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Κατευθείαν πέρασα σε άλλες συνθήκες ζωής και προπονήσεων. Παρόλα αυτά και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισα κατάφερα να προσαρμοστώ πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενα. Ο Α.Ο. Πάρου είναι το σωματείο που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και δεν παύει να είναι η μεγάλη μου αγάπη.

Έκανες και ένα δοκιμαστικό στο εξωτερικό (Μίντλεσμπρο), ποιες είναι οι βασικές διαφορές που συνάντησες σε σχέση με την Ελλάδα;

“Η εμπειρία που έζησα στο εξωτερικό δεν περιγράφεται και δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και σήμερα το λέω με χαρά στους δικούς μου ανθρώπους ακόμη και μετά από πέντε χρόνια. Η νοοτροπία και ο τρόπος που βλέπουν εκεί το ποδόσφαιρο διαφέρει πολύ από την Ελλάδα. Θυμάμαι που δοκιμαζόμουν και τέσσερις προπονητές κοίταζαν, ο καθένας από διαφορετικό πόστο, τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά μου στο γήπεδο. Το ίδιο και εκτός γηπέδου. Οι μικροί σε ηλικία παίκτες έτρωγαν το γεύμα τους, μετά το τέλος της προπόνησής τους, με την πρώτη ομάδα. Όλοι ήταν μία οικογένεια. Εκεί αν μείνεις και δουλέψεις καταξιώνεσαι σε αντίθεση με την Ελλάδα που χρησιμοποιούνται άλλα… μέσα”.

Πιστεύεις πως τελικά η κρίση έκανε καλό στα νέα παιδιά σε επίπεδο ποδοσφαίρου, καθώς βλέπουμε πολλές ομάδες να εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερα.

“Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έκανε μόνο κακό. Σε όλους τους τομείς. Εκτός του ποδοσφαίρου μας που το χρήμα άρχισε να εξαφανίζεται, με αποτέλεσμα οι ομάδες να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν Έλληνες παίκτες από τις ακαδημίες τους. Σε αυτόν τον τομέα έκανε καλό η οικονομική κρίση. Η Ελλάδα έχει πολλούς και ταλαντούχους παίκτες. Απλά οι ομάδες τους δεν ξέρουν πως να τους αξιοποιήσουν. Ελπίζω κάθε χρόνο να αναδεικνύονται καινούργιοι, Έλληνες ποδοσφαιριστές”.

Τι πρέπει να θυσιάσει ένα νέο παιδί που θέλει να κάνει καριέρα σαν ποδοσφαιριστής;

“(Γέλια). Ωραία ερώτηση, γιατί ακόμα και σήμερα μου λέει ο πατέρας μου πως δεν θυσίασα το ξενύχτι! Το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα αθλήματα δεν συμβαδίζουν με το ξενύχτι και όλα τα παραλειπόμενά του, όπως τα ποτά, τα τσιγάρα κλπ. Θέλει καλή ζωή, καλό φαγητό, ξεκούραση, ώστε το σώμα με την κατάλληλη προπόνηση να αποδίδει στο μέγιστο. Αυτή την στιγμή δεν έχω το ποδόσφαιρο ως προτεραιότητά μου και γι’ αυτό μπορώ να μιλήσω πιο… άνετα. Επίσης, η δημοσιότητα σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να φθείρει. Άρα, αν την συνδυάσουμε με την κακή ζωή είναι ένα πακέτο που δεν βοηθάει στο να αναδειχθεί ένα παιδί”.

Αγωνίζεσαι στον χώρο του κέντρου, έχεις κάποιον παίκτη πρότυπο από το εξωτερικό, αλλά και με ποιον θα ήθελες να τεθείς αντιμέτωπος;

“Θα ήθελα να παίξω στην ίδια ομάδα με έναν χαφ που έχει πολλά τρεξίματα και ξέρει και μπάλα, καθώς ποτέ δεν ήμουν… τρεχαντήρι (γέλια). Ίσως τον Τσάβι γιατί με τον τρόπο σκέψης του κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο για όλους τους συμπαίκτες του. Μετά για αντίπαλο φέρε μου όποιον θες! (γέλια)”.

Ποια πιστεύεις πως είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν κορυφαίο έναν παίκτη που αγωνίζεται στη θέση σου (σ.σ αμυντικό χαφ);

“Μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει η γρήγορη αντίληψη και η ταχύτητα στη σκέψη. Στη θέση που αγωνίζομαι εγώ κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία είναι η πάσα, το σουτ και οι καλές εκτελέσεις στημένων. Ωστόσο, για να είναι κανείς κορυφαίος που αγωνίζεται στη θέση μου, πέρα από αυτά πρέπει να έχει καλή ντρίπλα, αλλά και ταχύτητα σε όλες του τις κινήσεις”.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έκαναν εντυπωσιακές μεταγραφές φέτος αλλά εσύ σε ποια θα έδινες το προβάδισμα, ενόψει της νέας σεζόν;

“Τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα έκαναν εξαιρετικές μεταγραφές αρκετά γρήγορα. “Χτύπησαν” τους κορυφαίους του Μουντιάλ και πιστεύω πως και οι δύο σύλλογοι θα δικαιωθούν. Τώρα όσον αφορά για ποιον από τους δύο βλέπω να έχει το προβάδισμα είναι δύσκολο να πω. Η Ρεάλ μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένη σε όλες τις γραμμές της γι’ αυτό της δίνω ένα μικρό προβάδισμα. Ωστόσο, όλοι οι φίλοι μου ξέρουν πως είμαι Μπαρτσελόνα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε μία παρέα που έχει μέσα Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρεζ”.

Με ποιον προπονητή θα ήθελες να συνεργαστείς κάποια στιγμή;

“Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο που θα ήθελα να συνεργαστώ. Ίσως με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, γιατί με “τραβάει” το γεγονός πως σε όποια ομάδα και να έχει προπονήσει θέλει αυτές να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς”.

Έχεις θέσει ένα μεγάλο στόχο στην καριέρα σου;

“Μεγάλωσα με μία μπάλα στα πόδια μου. Έφτασα σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και δημιούργησα μόνος μου όλες τις προϋποθέσεις για να κάνω κάτι αξιόλογο στο ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και απομακρύνομαι, καθώς έχω δώσει προσοχή σε άλλα πράγματα, όπως η σχολή στην οποία έχω περάσει. Ακόμα είμαι 21 ετών και ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να τα φέρει η ζωή. Ίσως να θέσω ένα στόχο μία και καλή και να γίνουν μερικά πράγματα που κανείς δεν θα περίμενε. Επίσης, θα ήθελα να πω πως εκτός από εμένα στην Πάρο υπήρχαν και άλλα ταλέντα που έμειναν ανεκμετάλλευτα. Όπως και να έχει εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα σε όλους και με λίγη θέληση και πάθος όλοι θα πετύχουν τους στόχους τους που έχουν βάλει στη ζωή τους”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ