Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Τα “λιοντάρια” του Ερνέστο!

Στον "λάκκο των λεόντων", το "Σαν Μαμές", η Αθλέτικ Μπιλμπάο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ τελικά επικράτησε 3-1 της Νάπολι και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

27.08.2014 | 23:39

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ;

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε ψυχή… λιονταριού και κατασπάραξε στο “Σαν Μαμές” τη Νάπολι επικρατώντας με σκορ 3-1 και πήρε έτσι το “εισιτήριο” για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πρώτη φορά μετά από δεκαέξι χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έχασαν την πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού στο 8′ με τον Καγεχόν που από από καλή θέση έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα απελπιστικά άουτ, μετά από ωραία σέντρα του Χάμσικ. Αυτή η φάση “ξύπνησε” τους Βάσκους, οι οποίοι στην συνέχεια ανέβασαν στροφές και έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ στο 26′ όταν μετά από σέντρα του Μουνιαΐν ο Ντε Μάρκος θα βρεθεί μόνος του στην περιοχή των Ιταλών, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε το ίδιο καλά η Νάπολι, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ στο 47′ με τον Μάρεκ Χάμσικ. Ο Σλοβάκος χαφ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το κακό διώξιμο των αμυντικών της Αθλέτικ Μπιλμπάο και με πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την συγκέντρωσή τους και με τον Αντούριθ στο 62′ έφεραν το ματς στα ίσα. Ο έμπειρος φορ μετά από κόρνερ του Σουσαέτα βρέθηκε ολομόναχος στα καρέ των “παρτενοπέι” και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης θα κάνει το 2-1 όταν οι αμυντικοί της Νάπολι και ο τερματοφύλακάς της “τράκαραν” αφήνοντάς τον μόνο του και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχιζαν να πιέζουν και για άλλο τέρμα και τελικά το κατάφεραν στο 74′ με τον Ιμπάι που σε τετ-α -τετ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει για τρίτη φορά τον Ράφαελ.

Στα άλλα ματς της ημέρας η Μάλμε επικράτησε εντός έδρας της Σάλτσμπουργκ με σκορ 3-0 και πήρε εκείνη την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ παρά την ήττα με σκορ 2-1 στον πρώτο αγώνα. Εύκολο έργο είχε και η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία χωρίς να… ιδρώσει επιβλήθηκε στο “Μπάι Αρίνα” 4-0 της Κοπενχάγης.

Στη Βουλγαρία η Λουντογκόρετς πήρε δραματική πρόκριση κόντρα στην Στεάουα καθώς έστειλε το ματς στην παράταση στο τελευταίο λεπτό και στη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε να αγωνιστεί χωρίς “κανονικό” τερματοφύλακα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version