ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Άσχημα “διαζύγια”

Με αφορμή το "διαζύγιο" του Ντι Μαρία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις σπόντες του, θυμηθήκαμε όλους τους άσχημους χωρισμούς, ομάδων με παίκτες πρότυπα.

Άσχημα “διαζύγια”

Οι μεταγραφές πολλές φορές φέρνουν αποτελέσματα που κανείς δεν μπορεί να περιμένει. Εμείς ψάξαμε τα μεγαλύτερα διαζύγια ανάμεσα σε παίκτες και ομάδες. Αφορμή οι δηλώσεις του Ντι Μαρία για τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ότι δεν τον άφησε να αγωνιστεί στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και του Μπενατιά, ο οποίος δήλωσε πως η Ρόμα ουσιαστικά τον πούλησε, με τον τεχνικό διευθυντή της ιταλικής ομάδας να χαρακτηρίζει ψεύτη τον Μαροκινό αμυντικό.

Πολλοί από τους παρακάτω δεν είχαν απλά άσχημα “διαζύγια” αλλά κυρίως αυτοί ευθύνονται για αυτά με αποτέλεσμα να θεωρούνται προδότες. Φυσικά και κάποιες περιπτώσεις δεν συγκρίνονται με του Ντι Μαρία ή του Μπενατιά. Είναι αρκετά χειρότερες…Απλά τους θυμηθήκαμε ελέω αυτών των δύο και των μεταγραφών που τελείωσαν πριν λίγες μέρες.

Λουίς Φίγκο

Όταν μιλάμε για προδότες στο ποδόσφαιρο, ο Φίγκο μας έρχεται πρώτος στο νου. Στη Βαρκελώνη θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, παίζοντας δίπλα στους Ριβάλντο, Γκουαρντιόλα και Λουίς Ενρίκε. Το 2000 όμως, με την εκλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ ως πρόεδρος υπήρξε μεταξύ τους συνάντηση όπου συμφωνήθηκαν όλα. Ο Πέρεθ το μόνο που έκανε ήταν να κάνει πρόταση 30 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν η ρήτρα του Φίγκο στη Μπαρτσελόνα και την επόμενη μέρα να τον παρουσιάσει στους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην πρώτη του επίσκεψη στο “Καμπ Νου” υπήρξαν αρκετά σχόλια για τους συγγενείς του(δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα), πανό χαρακτηρίζοντάς τον Ιούδα και προδότη, ενώ στο πρώτο κόρνερ που πήγε να εκτελέσει, είδε δίπλα του ένα ολόκληρο κεφάλι γουρουνιού κι ένα μπουκάλι ουίσκι τα οποία του πέταξαν οι φίλοι της Μπαρτσελόνα.

*Από δω και στο εξής για τους υπόλοιπους παίκτες μπορούμε να μιλάμε με μονάδα μέτρησης το όνομα του Λουίς Φίγκο και το ανώτερο να είναι οι πέντε Φίγκο, αφού για τους περισσότερους είναι ο μεγαλύτερος προδότης, κι αν όχι έχει σίγουρα ένα από τα πιο άσχημα διαζύγια.

Άσλεϊ Κόουλ

Ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ τη τελευταία δεκαπενταετία στην Αγγλία, έγινε πρότυπο για πολλούς φίλους της Άρσεναλ, κάνοντας μαγικές εμφανίσεις και όντας ένας από τους λόγους που η Άρσεναλ φαινόταν ανίκητη. Η σχέση του με τους “κανονιέρηδες” έσπασε το 2005 όταν ο ίδιος συναντήθηκε με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ τελείωσε την επόμενη χρονιά όπου υπέγραψε στη μισητή Τσέλσι. Σε κάθε του εμφάνιση στο “Έμιρεϊτς” το πανό με το πρόσωπό του σε χαρτονόμισμα έκανε την εμφάνισή του. Τέσσερις Λουίς Φίγκο!

Ρομπέρτο Μπάτζιο

Η μεταγραφή του στη Γιουβέντους έκανε άνω-κάτω το πρωτάθλημα, με τους φίλους της Φιορεντίνα να μην τον συγχωρούν ποτέ. Είναι η αιτία της κόντρας των δύο ομάδων, οι οποίες δεν είχαν τίποτα μέχρι τότε να χωρίσουν. Κάθε φορά που βρίσκουν η μία την άλλη, θυμούνται τη μεταγραφή αυτή και ρίχνουν ευθύνες η μία στην άλλη. Τρεις Λουίς Φίγκο!

Σολ Κάμπελ

Ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ, με αρκετές ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι να τον θέλουν. Ο Κάμπελ αγωνιζόμενος στη Τότεναμ, έδωσε όλη του τη ψυχή, ενώ ήταν και αρχηγός κάνοντας αρκετές φορές δηλώσεις αγάπης και πίστης προς τους “πετεινούς”.

Το συμβόλαιό του έφτανε στο τέλος του, η Τότεναμ έκανε μία εξαιρετική πρόταση ανανέωσης η οποία θα τον έκανε τον καλύτερα αμειβόμενο παίκτη στην ιστορία της, όμως ο Κάμπελ είχε διάθεση να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, πηγαίνοντας στη μεγαλύτερη εχθρό της Τότεναμ, την Άρσεναλ.

Φυσικά και δεν τον συγχώρεσαν ποτέ οι φίλοι της, ενώ στην πρώτη του επίσκεψη στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” σχεδόν όλοι τους φορούσαν μπλούζες με το όνομα Ιούδας. Πέντε Λουίς Φίγκο!

Αντόνιο Κασάνο

Το ότι είναι τρελοκομείο όλοι το γνωρίζουμε. Το ότι θα μπορούσε να κάνει 10.000 φορές καλύτερη καριέρα επίσης. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν πως πρόκειται για μέγα προδότη. Όταν έμαθε για το πρόβλημα που είχε στην καρδιά του, ανακοίνωσε τα νέα στην ομάδα του, Μίλαν, η οποία ξεκαθάρισε πως θα σταθεί δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί. Έκανε την εγχείρηση, επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους με απινιδωτή στην καρδιά, είδε πως οι Τιάγκο Σίλβα και Ιμπραΐμοβιτς είχαν αποχωρήσει κι αυτός έκανε την τέλεια προδοσία πηγαίνοντας στην Ίντερ.

Στην πρώτη του επίσκεψη στο “Σαν Σίρο” οι φίλοι της Μίλαν έφτιαξαν ένα τεράστιο πανό χαρακτηρίζοντάς τον προδότη και ζητώντας πίσω τον απινιδωτή τους. Πέντε Λουίς Φίγκο!

Γουέιν Ρούνεϊ

Εξέπληξε τους πάντες με τις εμφανίσεις του στα 18 του χρόνια. Έκανε όλη την Αγγλία να τον συζητά, όμως με το να ζητήσει μεταγραφή έκανε τους φίλους της Έβερτον να τον μισήσουν

Χαρακτηριστικό το πανό τους “Once a blue, now a red, in our hearts, you are dead: Μια φορά μπλε, τώρα κόκκινος, στις καρδιές μας είσαι νεκρός”. Δυόμιση Λουίς Φίγκο!

Γουίλιαμ Γκαλάς

Στη Τσέλσι δεν του συμπεριφέρθηκαν καλά, δίνοντάς τον ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Άσλεϊ Κόουλ. Κι αυτός όμως δεν συμπεριφέρθηκε καλά στην Άρσεναλ, όταν η ίδια του έκανε πρόταση ανανέωσης κι αυτός επέλεξε τη μισητή Τότεναμ. Τέσσερις Λουίς Φίγκο!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Μπορεί να χει αλλάξει τις μισές ευρωπαϊκές ομάδες, όμως ένας ήταν ο χωρισμός του που έγινε με άσχημες συνθήκες. Φεύγοντας από τη Μπαρτσελόνα μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Γκουαρντιόλα, άφησε μπηχτές για το Μέσι και γενικά ξεσπάθωσε κατά μίας ομάδας  η οποία δεν είχε καθόλου το στυλ του. Τρεισήμισι Λουίς Φίγκο!

Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Οχτώ χρόνια στο Λονδίνο και την Άρσεναλ αγαπήθηκε όσο κανείς την περίοδο αυτή. Ωστόσο ο ίδιος χαρά τίτλου δε γεύτηκε και τι το καλύτερο από το να τα σβήσει όλα και να μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έγινε προδότης, ενώ το διαζύγιο που είχε ήταν από τα χειρότερα στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον ίδιο να ζητά τη μεταγραφή του. Τέσσερις Λουίς Φίγκο!

Φερνάντο Τόρες

Έγινε δεύτερο σύμβολο πίσω από τον Τζέραρντ στη Λίβερπουλ. Έγινε ο παίκτης που μπορεί επιτέλους να δώσει ένα πρωτάθλημα στους “κόκκινους”. Εν τέλει αυτό δεν ήρθε ποτέ κι αυτός μετά από αρκετές δηλώσεις λατρείας για τη Λίβερπουλ, άλλαξε χρώματα επιλέγοντας τα μπλε της Τσέλσι.

Ποτέ δε συγχωρέθηκε ενώ κάηκαν ατελείωτες φανέλες του. Τρεισήμισι Λουίς Φίγκο!

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Ήταν ο άνθρωπος που περίμεναν όλοι να φέρει μια ομαλή αλλαγή μετά την αποχώρηση του Τιερί Ανρί από την Άρσεναλ. Τι έκανε ο ίδιος; Ζήτησε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι κι έγινε ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους όταν στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα, πέτυχε γκολ κι έτρεξε όλο το γήπεδο για να πανηγυρίσει μπροστά στους οπαδούς της Άρσεναλ. Τιμωρήθηκε για την ενέργεια αυτή όμως το καταχάρηκε σίγουρα. Λίγα χρόνια αργότερα, μεταγράφηκε στην Τότεναμ όπου βρίσκεται ακόμα, τσιτώνοντας κι άλλο τα νεύρα των “κανονιέρηδων”. Τεσσεράμισι Λουίς Φίγκο!

Κριστιάν Βιέρι

Έμεινε για έξι σεζόν στην Ίντερ πετυχαίνοντας πάνω από 100 τέρματα. Το 2005 όμως έσπασε τη συμφωνία για ανανέωση που είχε υπογράψει, υπογράφοντας στη μισητή συμπολίτισσα Μίλαν.

Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε φύγει από τη Λάτσιο στη δεύτερη σεζόν του για να πάει στους “νερατζούρι”, με τους φίλους των “λατσιάλι” να σκίζουν και να καίνε τις φανέλες του και τη διοίκηση να δίνει πίσω τα λεφτά σε όσους αγόρασαν φανέλα με το όνομά του!

Φυσικά είχε εξοργίσει αρκετούς φίλους της Τορίνο στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν λίγα χρόνια αργότερα φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους. Πέντε Λουίς Φίγκο!

Μάριο Γκέτσε-Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ό,τι σχέδια κι αν έκανε ο Κλοπ, πήγαν στράφι. Ο Γκέτσε ανακοινώθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου λίγες μέρες πριν το μεταξύ τους τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Λεβαντόφσκι είχε αποφασίσει κι αυτός τη μετακίνησή του.

Θεωρούνται προδότες, αφού άφησαν στη μέση το πρότζεκτ της Ντόρτμουντ χωρίς να ενημερώσουν κανένα(ειδικά ο Γκέτσε). Τεσσεράμισι και τέσσερις Λουίς Φίγκο αντίστοιχα!

Manager Edition: Χάρι Ρέντναπ

Όντας προπονητής της Πόρτσμουθ από το 2002 μέχρι το 2004, διάλεξε να πάει στη μισητή Σαουθάμπτον. Οι φίλοι της Πόρτσμουθ τον υποδέχτηκαν φωνάζοντάς τον Ιούδα κι αυτός χωρίς ίχνος ενοχής ξανάγινε προπονητής τους την επόμενη αμέσως σεζόν, νευριάζοντας αυτή τη φορά τους οπαδούς της Σαουθάμπτον. Τεσσεράμισι Λουίς Φίγκο!

Special Edition: Οποιαδήποτε εκτός από τη τελευταία μεταγραφή του Κάρλος Τέβεζ

Όλες οι μεταγραφές του Τέβεζ έφερναν μαζί τους αρκετό θόρυβο. Λογικό με τις επιλογές που έκανε. Μόνο η τελευταία του, αυτή στη Γιουβέντους, δεν έφερε μαζί της θόρυβο, ενώ από τότε που πήγε στην Ιταλία φαίνεται να ηρέμησε γενικά.

Έχουμε και λέμε. Φεύγει από τη Μπόκα Τζούνιορς που θεωρείται ηγέτης και πηγαίνει στην Κορίνθιανς όντας ο πρώτος Αργεντίνος που πηγαίνει να παίξει σε ομάδα της Βραζιλίας.

Φεύγει από την Κορίνθιανς για τη Γουέστ Χαμ, με τους μάνατζέρ του να παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και την Κορίνθιανς να μαθαίνει τελευταία τη μεταγραφή του, αφού πρώτα έλειπε για καμιά βδομάδα από τις προπονήσεις της. Αποχωρεί από τη Γουέστ Χαμ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάλι χωρίς να πει τίποτα σε κανένα.

Ζητά μεταγραφή από τη Γιουνάιτεντ και αποχωρεί με προορισμό την αντίπαλη συμπολίτισσα Σίτι, αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Φυσικά και εκεί είχε αρκετά ευτράπελα, αποχωρώντας από την ομάδα για ένα καυγά με τον Μαντσίνι, έκανε τις διακοπές του για ένα τρίμηνο κι επέστρεψε και πάλι σα να μην έγινε τίποτα. Πέντε…Κάρλος Τέβεζ! (είπαμε, special edition)…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ