ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι δέκα…ντροπές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λόγω...Λέστερ, ψάξαμε και βρήκαμε τα δέκα παιχνίδια που οι "κόκκινοι διάβολοι" ντρέπονται να θυμηθούν.

Οι δέκα…ντροπές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η μετά-Φέργκιουσον εποχή δεν πηγαίνει όπως ακριβώς φαντάζονταν οι φίλοι της ομάδας. Σίγουρα για τον Φαν Χάαλ υπάρχει χρόνος μπροστά του, καθώς και οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο η ήττα με 5-3 από τη Λέστερ ήταν αρκετά ντροπιαστική. Εμείς βρήκαμε άλλες εννιά και τις βάλαμε σε σειρά ντροπής.

*Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε αρκετά από τα παιχνίδια σε βίντεο καθώς η Πρέμιερ Λιγκ τα έχει διαγράψει λόγω δικαιωμάτων, οπότε προτιμήσαμε να μη βάλουμε τα λιγοστά που βρήκαμε.

10: 1 Ιανουαρίου 1996, Τότεναμ 4-1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Είναι γνωστό, ως “το παιχνίδι του Γουίλιαμ Προυνιέ”. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα, καθώς η Γιουνάιτεντ είχε έλλειψη στη συγκεκριμένη θέση λόγω τραυματισμών. Μάλιστα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδωσε εντολή στον Ερίκ Καντονά, να πείσει τον συμπατριώτη του κι εκείνος το έκανε με επιτυχία. Δύο ματς έπαιξε όλα κι όλα, με το ντεμπούτο του να είναι σε αυτό το παιχνίδι. Είτε έπαιζε είτε όχι, το ίδιο ήταν. Μπήκε εύκολα στην χειρότερη ενδεκάδα της ιστορίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. O Άρμστρονγκ πέτυχε δύο τέρματα, ο Κόουλ είχε ισοφαρίσει, Σέριγχαμ και Κάμπελ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

9: 14 Μαρτίου 2004, Μάντσεστερ Σίτι 4-1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ντροπιαστηκή μπορεί να θεωρηθεί κάθε ήττα από το συγκεκριμένο αντίπαλο, για τους φίλους των “κόκκινων διαβόλων”. Η ομάδα του Φέργκιουσον είχε αποκλειστεί λίγες μέρες νωρίτερα από το Τσάμπιονς Λιγκ, από την Πόρτο του Μουρίνιο, ενώ το ακόμα χειρότερο είναι πως αυτή η ήττα της έθεσε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Γίνεται ακόμα χειρότερο, καθώς ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, Ρόμπι Φάουλερ, πέτυχε ένα από τα γκολ της Σίτι. Μακέν, Ράιτ-Φίλιπς, Σινκλέρ τα υπόλοιπα.

8: 14 Μαρτίου 2009, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4 Λίβερπουλ

Οι δύο ομάδες κυνηγούσαν τον τίτλο. Ο Τόρες έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στο Βίντιτς, ο οποίος δεν απέφυγε την αποβολή και η Λίβερπουλ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στην έδρα του μισητού της αντίπαλου. Το πρωτάθλημα κατέληξε στο Μάντσεστερ στο τέλος, όμως οι φίλοι της Λίβερπουλ πέρασαν αρκετά βράδια κοροϊδεύοντας αυτούς της Γιουνάιτεντ. Τόρες, Τζέραρντ με πέναλτι, Αουρέλιο και Ντοσένα τα τέρματα της Λίβερπουλ, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Ρονάλντο με πέναλτι.

7: 29 Οκτωβρίου 2005, Μίντλεσμπρο 4-1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το ματς που τελείωσε τη θητεία του Ρόι Κιν στην ομάδα. Ο Ιρλανδός κατασπάραξε τους συμπαίκτες του μετά το ματς στη τηλεόραση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Φέργκιουσον τον έδιωξε κακήν κακώς. Δύο γκολ ο Μεντιέτα, κι από ένα οι Χάσελμπαϊνκ, Γιακούμπου.

6: 16 Μαρτίου 2014, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3 Λίβερπουλ

Μετά από πολλά χρόνια η Λίβερπουλ διεκδικεί το πρωτάθλημα και αντίπαλός της δεν είναι οι “κόκκινοι διάβολοι”, οι οποίοι από νωρίς βγήκαν εκτός ανταγωνισμού. Το σκορ δεν είναι τόσο ντροπιαστικό όσο τα υπόλοιπα, όμως αν δει κανείς το παιχνίδι θα καταλάβει πως θα άξιζε να είναι, με τον Τζέραρντ να βάζει δύο πέναλτι, να χάνει ένα και τον Σουάρεζ να βάζει το κερασάκι στη τούρτα.

5: 21 Σεπτεμβρίου 2014, Λέστερ 5-3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από τις λίγες φορές που δεν πρόκειται για μία από τις top 6 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ στο 53′ έγινε 1-3, όμως η Λέστερ επέστρεψε κι έκοψε τα φτερά των αντιπάλων της, δείχνοντας πόσο αστεία άμυνα έχουν. Σίγουρα το 2-3 με το απαράδεκτο πέναλτι που δόθηκε στη Λέστερ, είναι ένας από τους λόγους που το ματς γύρισε, όμως από κει κι έπειτα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Δύο γκολ ο Ουγιόα, ένα ο Μπράντι, ένα ο Νούτζεντ κι ένα ο Καμπιάσο. Φαν Πέρσι, Ντι Μαρία και Ερέρα είχαν δώσει δύο φορές προβάδισμα δύο τερμάτων.

4: 3 Οκτωβρίου 2000, Τσέλσι 5-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ είχε μόλις συμπληρώσει 29 παιχνίδια αήττητη. Η Τσέλσι βρέθηκε απέναντί της για να της σπάσει το σερί και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Ο Πογιέτ άνοιξε το σκορ μόλις στα 27 δευτερόλεπτα, o Σάτον έβαλε το δεύτερο, o Πογιέ συνέχισε, ο Μπεργκ πέτυχε αυτογκόλ κι ο Μόρις ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των “μπλε”.

3: 26 Οκτωβρίου 1996, Σαουθάμπτον 6-3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, η Σαουθάμπτον είχε κερδίσει με 3-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το σκορ ημιχρόνου να είναι 3-0 και τον Σερ Άλεξ στο τέλος του παιχνιδιού να ρίχνει τις ευθύνες στη γκρι φανέλα της ομάδας του που δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο το 6-3 ήταν ακόμα πιο ντροπιαστικό, λόγω σκορ φυσικά. “Ποια η διαφορά του Σμάιχελ από έναν ταξιτζή; Ο ταξιτζής αφήνει μόνο πέντε να μπουν!”. Ο Ρόι Κιν αποβλήθηκε, ο Όστενσταντ πέτυχε χατ-τρικ, o Μπέρκοβιτς έβαλε δύο και ο Λε Τισιέ ρεζίλεψε τον Πίτερ Σμάιχελ. Μπέκαμ, Μέι και Σκόουλς σκόραραν από την άλλη.

2: 20 Οκτωβρίου 1996, Νιούκαστλ 5-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έξι μέρες πριν το στραπάτσο με τη Σαουθάμπτον, η Γιουνάιτεντ είχε κάνει απογοητευτική εμφάνιση στην έδρα της Νιούκαστλ. Ήταν η εκδίκηση του Κέβιν Κίγκαν για τη δεύτερη θέση την προηγούμενη σεζόν, με τον Άλμπερτ να κάνει απίστευτη λόμπα στον Πίτερ Σμάιχελ και τους Πίκοκ, Ζινολά, Λες Φέρντιναντ και Σίρερ να προσθέτουν τα υπόλοιπα. Η Γιουνάιτεντ στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε τον τίτλο. Κι όμως!

1: 23 Οκτωβρίου 2011, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-6 Μάντσεστερ Σίτι

Η μεγαλύτερη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία 56 χρόνια και η μοναδική φορά που δέχθηκε έξι τέρματα στην έδρα της από το 1930. Το χειρότερο είναι πως τη δέχθηκε από την μισητή συμπολίτισσα Σίτι, η οποία στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε τον τίτλο με καλύτερο συντελεστή διαφοράς τερμάτων. Ο “why always me?” Mπαλοτέλι έβαλε τα δύο πρώτα κερδίζοντας και την κόκκινη του Έβανς, ο Αγκουέρο ακολούθησε, ο Φλέτσερ μείωσε, ο Τζέκο ήρθε από τον πάγκο και πρόσθεσε το τέταρτο και το τελευταίο, με τον Νταβίντ Σίλβα να πετυχαίνει το πέμπτο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ