ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Κάρλος Τέβεζ

Ο άνθρωπος που οδηγεί τη Γιουβέντους από νίκη σε νίκη έχει βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία-μία τις ιστορίες της ζωής του.

Κάρλος Τέβεζ

“Μα ο Αγκουέρο επέστρεψε από τραυματισμό, ο Ιγκουαΐν είναι “βαρύς”, ο Λαβέτσι δεν μπορεί να τραβήξει την ομάδα στις πλάτες του κι ο Παλάσιο είναι λίγος…”. Κάπως έτσι αντέδρασαν οι περισσότεροι που είδαν το ρόστερ της εθνικής Αργεντινής πριν το Μουντιάλ. Μπορεί να έφτασε στο τελικό, όμως ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά πως δεν μπορούσε να το κατακτήσει με τον Τέβεζ μέσα. Δε θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως ο Τέβεζ έχει πάρει φωτιά και βρίσκει δίχτυα αρκετά συχνά φέτος, με τον νέο τεχνικό της “αλμπισελέστε”, Τάτα Μαρτίνο, να του ανοίγει την πόρτα ύστερα από τρία χρόνια.

Η Γιουβέντους από την άλλη νιώθει δικαιωμένη για τη μεταγραφή του, ενώ κι ο ίδιος φαίνεται πως άφησε πίσω του τις περιπέτειες και αποφάσισε να γίνει ο ηγέτης που από την αρχή προοριζόταν να γίνει. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω την έως τώρα καριέρα, ενός από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο που πάντα ήθελε να βρίσκεται στο μάτι του Κυκλώνα.

Πως ξεκίνησε

Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες και συγκεκριμένα στην περιοχή Λος Άντες, πιο γνωστή ως “Φουέρτε Απάτσε”, από όπου εν συνεχεία πήρε το ψευδώνυμο “Απάτσε”. Έτσι δε θα μπορούσε να μη βρεθεί στις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς. Σε μικρή ηλικία καυτό νερό πέφτει πάνω του, από το δεξί του αυτί μέχρι το στήθος του. Μένει στο νοσοκομείο για δύο μήνες, αφού είχε υποστεί έγκαυμα τρίτου βαθμού. Τα σημάδια έμειναν για πάντα, με την ομάδα του, να του προσφέρει θεραπεία για να εξαφανιστούν, όμως ο ίδιος αρνήθηκε, καθώς όπως είπε τα σημάδια είναι μέρος της ζωής του, θυμίζοντάς του που ήταν και που έφτασε.

Κάνει το ντεμπούτο του με τη μεγάλη ομάδα, το 2001 στην ηλικία των 16 και την ίδια χρονιά στέφεται πρωταθλητής του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τη Μπόκα να αντιμετωπίζει τη Μπάγερν Μονάχου για το διηπειρωτικό, χάνοντας το ματς με 1-0, με τον Τέβεζ να μην αγωνίζεται.

Την επόμενη σεζόν στο Τορνέο Απερτούρα, βγαίνει δεύτερος με τη Μπόκα, τρεις βαθμούς πίσω από την Ιντεπεντιέντε, πράγμα που σήμαινε πως στο Τορνέο Κλαοσούρα ήταν δεύτερη με τέσσερις πίσω από τη μισητή Ρίβερ Πλέιτ.

Παρών στις επιτυχίες

Τη σεζόν 2002-03 πετυχαίνει 10 τέρματα σε 32 αγώνες και μάλιστα το ένα από αυτά, στο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες κόντρα στη Σάντος, με τη Μπόκα να πανηγυρίζει το τίτλο και τον Τέβεζ να ανακηρύσσεται καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης.

Την επόμενη σεζόν πετυχαίνει 12 γκολ σε 23 εμφανίσεις κατακτώντας το Τορνέο Απερτούρα με την ομάδα του. Μπαίνει ως αλλαγή στο τελικό του διηπειρωτικού κόντρα στη Μίλαν με τη Μπόκα να πανηγυρίζει το τίτλο με 3-1, στα εγχώρια όμως χάνει στο τελικό του Λιμπερταδόρες, όμως κερδίζει το Σουνταμερικάνα.

Γίνεται βασικός κι αναντικατάστατος, με αρκετούς να τον θεωρούν το μεγαλύτερο ταλέντο της Αργεντινής και τον Μαραντόνα να βρίσκεται κάθε φορά στο γήπεδο για να τον χειροκροτήσει.

Στο τελικό του Σουνταμερικάνα πετυχαίνει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όμως το ματς οδηγείται στα πέναλτι, με τη Μπόκα να χάνει.

Προδότης μέσω “μανατζαραίων”

Το καλοκαίρι του 2005 η Αργεντινή συγκλονίζεται βλέποντάς τον να αποχωρεί από τη Μπόκα Τζούνιουρς για να φορέσει τη φανέλα της βραζιλιάνικης Κορίνθιανς. Η μεταγραφή του φτάνει τα 22 εκατομμύρια δολάρια, όντας η ακριβότερη στη Βραζιλία, με τον Τέβεζ να υπογράφει συμβόλαιο πέντε χρόνων, αξίας 6.85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αστυνομία κάνει έρευνα και αποκαλύπτει πως τα δικαιώματα του Αργεντίνου είναι χωρισμένα σε δύο εταιρίες μάνατζμεντ. Ο Τέβεζ χρίζεται αρχηγός και κατακτά το πρωτάθλημα Βραζιλίας, ενώ ονομάζεται καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, όντας ο πρώτος μη Βραζιλιάνος που κατακτά το συγκεκριμένο τίτλο από το 1976.

Κάτοικος Αγγλίας

Η Γουέστ Χαμ τον αποκτά μαζί με τον Μασεράνο, με αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να μην μπαίνουν στη διεκδίκησή τους, καθώς αμφότεροι είχαν τα δικαιώματά τους σε εταιρίες μάνατζμεντ. Η αξία των μεταγραφών δεν έγινε ποτέ γνωστή, ενώ από την αγγλική ομοσπονδία ξεκαθαρίζεται πως η Κορίνθιανς δεν πήρε λεφτά αφού τα δικαιώματα του Τέβεζ ήταν στις εταιρίες, οι οποίες συμφώνησαν με την ομάδα.

Ο Τέβεζ κάνει το ντεμπούτο του και ακολουθούν οχτώ παιχνίδια στα οποία η Γουέστ Χαμ μένει χωρίς νίκη και χωρίς γκολ. Σε ένα από αυτά ο Τέβεζ γίνεται αλλαγή και φεύγει αμέσως από το γήπεδο. Ο προπονητής του αποφασίζει οι συμπαίκτες του Αργεντίνου να βρουν την τιμωρία του, με τους ίδιους να του λένε να δώσει το μισό μισθό μιας βδομάδας σε φιλανθρωπικό ίδρυμα και να κάνει μία προπόνηση φορώντας τη φανέλα της Βραζιλίας.

Το πρώτο έγινε, όμως για το δεύτερο ο Τέβεζ δεν ήθελε να το συζητήσει καν. Το πρώτο του γκολ έρχεται μαζί με δύο ασίστ σε παιχνίδι κόντρα στη Τότεναμ με 4-3 για τα “σφυριά” στις 4 Μαρτίου του 2007. Τον άλλο μήνα η ομοσπονδία ρίχνει πρόστιμο 5.5 εκατομμυρίων λιρών στην ομάδα καθώς για τις μεταγραφές των δύο παικτών, δεν ακολούθησε σχεδόν κανένα από τους κανονισμούς.

Η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στη τελευταία αγωνιστική, μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αντιμετωπίζει στην έδρα της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Τέβεζ σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και σώνει την ομάδα του.

Στο “CAS” για μεταγραφή

Αρνείται πρόταση της Ίντερ, λέγοντας πως έχει προσαρμοστεί στην Πρέμιερ Λιγκ και θέλει να μείνει στη Γουέστ Χαμ, όμως δημοσιεύματα μια βδομάδα αργότερα μιλούν για συμφωνία 20 εκατομμυρίων ανάμεσα στην εταιρία που είχε τα δικαιώματά του και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Γουέστ Χαμ αποκαλύπτει πως έχει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το 2010 και πως δεν πρόκειται να τον δώσει, φτάνοντας μέχρι το CAS.

Τελικά η εταιρία μάνατζμεντ δίνει στη Γουέστ Χαμ 2 εκατομμύρια για να τον αφήσει ελεύθερο και το πράττει, με τον Αργεντίνο να υπογράφει ως δανεικός για δύο χρόνια στους “κόκκινους διάβολους”.

Δανεικός “διάβολος”

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε αμέσως βασικός παίζοντας στην κορυφή δίπλα στο Ρούνεϊ, ο οποίος μαζί με το Ρονάλντο τραβούσαν πάνω τους τα βλέμματα. Αυτό δεν άρεσε στον Αργεντίνο ο οποίος προσπάθησε να μπει ανάμεσά τους, κάνοντας τη δουλειά του. Τα καταφέρνει αφού το πρώτο του γκολ έρχεται στη νίκη με 2-0 στο ντέρμπι με τη Τσέλσι.

Τη πρώτη σεζόν του με τη Γιουνάιτεντ πετυχαίνει 19 τέρματα και κάνει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τρίβει τα χέρια του. Στη συνέχεια όμως, χωρίς λόγο και αιτία, μένει αρκετές φορές στον πάγκο. Μάλιστα μένει στον πάγκο στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα, πράγμα που τον κάνει έξαλλο, δηλώνοντας αμέσως μετά το ματς, πως αν έπαιζε βασικός η ομάδα του θα είχε παραπάνω ελπίδες.

Κατέκτησε συνολικά ένα Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Τσέλσι, δύο σερί πρωταθλήματα, ένα Λιγκ Καπ, ένα Κομιούνιτι Σιλντ κι ένα διηπειρωτικό, βάζοντας 34 γκολ σε 99 συνολικά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Τέβεζ στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στο “Όλντ Τράφορντ” με την Άρσεναλ παίζει βασικός, όμως αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Παρκ. Η Γιουνάιτεντ του πρόσφερε ένα αρκετά υψηλό συμβόλαιο, όμως ο ίδιος μέσω της εταιρίας που είχε τα δικαιώματά του, ξεκαθαρίζει πως δε θέλει να μείνει στην ομάδα, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδα παρ’ όλα αυτά να ξεκαθαρίζει πως ο παίκτης θα μείνει.

“Προδότης” με το έτσι θέλω

Αυτή τη φορά, η…προδοσία δεν ήρθε λόγω των “μανατζαραίων” αλλά επειδή ο ίδιος το ήθελε. Υπογράφει συμβόλαιο πέντε χρόνων με τη Μάντσεστερ Σίτι και γίνεται αμέσως αφίσα στο κέντρο του Μάντσεστερ με μια επιγραφή που τόνιζε προκλητικά “Κάρλος Τέβεζ, καλωσόρισες στο Μάντσεστερ!”.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που μετακινείται από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτι μετά το 1999 και γίνεται ηγέτης-πρότυπο στους “πολίτες” αφού ήταν η πρώτη τους μεγάλη επικοινωνιακή νίκη κατά των συμπολιτών τους.  Είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που έκανε την Σίτι να φαίνεται μετά από χρόνια ισχυρή, τόσο στο μεταγραφικό κομμάτι, όσο και στο γήπεδο αφού την οδηγεί με τα γκολ του σε αρκετές νίκες και ονομάζεται ως παίκτης της χρονιάς από τους συμπαίκτες του.

Την επόμενη σεζόν, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, τον χρίζει πρώτο αρχηγό, ωστόσο το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ζητάει μεταγραφή λόγω οικογενειακών προβλημάτων, όμως η Σίτι αρνείται να τον δώσει. Ο ίδιος αποκάλυψε αργότερα πως σκέφτηκε να παρατήσει το ποδόσφαιρο, πράγμα που είχε ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της ομάδας.

Παρ’ όλα αυτά αλλάζει γνώμη και παραμένει στην ομάδα στην οποία δηλώνει πιστός και σηκώνει ως αρχηγός την πρώτη “κούπα” ύστερα από πολλά χρόνια, νικώντας στο τελικό του FA Cup τη Στόουκ. Ωστόσο, συνεχίζει τις περιπέτειες αφού το καλοκαίρι βρίσκεται για μακροχρόνιες διακοπές στην Ιταλία, λέγοντας πως δεν προτίθεται να γυρίσει. Γυρίζει όμως στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως πλέον έχει χάσει την αρχηγία από τον Κομπανί.

Η έλευση του συμπατριώτη του Αγκουέρο, του κλέβει αρκετή δόξα, όμως ο ίδιος νιώθει καλύτερα πλέον και δηλώνει πως δεν πρόκειται να αφήσει τη Σίτι.

Το επεισόδιο στο Μόναχο

Ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του είναι η μη-εμφάνισή του στον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου. Μετά τον αγώνα ο Μαντσίνι ξεκαθαρίζει πως του είπε να κάνει προθέρμανση, όμως ο Αργεντίνος αρνήθηκε να μπει σαν αλλαγή. Την επόμενη μέρα αναρτήθηκε βίντεο το οποίο επιβεβαίωνε τον Ιταλό τεχνικό, όμως ο Τέβεζ δηλώνει πως δεν κατάλαβε ότι του ζήτησε κάτι τέτοιο ο προπονητής του.

Τιμωρείται με μισθό δύο εβδομάδων πρόστιμο και μετά από απόφαση του προέδρου της ομάδας, ο Τέβεζ δεν θα συμμετάσχει σε καμία προπόνηση με την ομάδα για την ίδια περίοδο.

Ο Τέβεζ “εξαφανίζεται” για τρεις μήνες κάνοντας διακοπές στην Αργεντινή, λέγοντας πως η Σίτι και κυρίως ο Μαντσίτι του φέρθηκε σαν σκύλο. Ο Ιταλός τεχνικός δηλώνει πως τον θέλει πίσω στη μάχη για το πρωτάθλημα κι εκείνος επιστρέφει ζητώντας συγνώμη σε όλους.

Γίνεται σιγά-σιγά πάλι βασικός και μαζί με τον Αγκουέρο συνθέτουν ένα φοβερό επιθετικό δίδυμο ξεκινώντας κόντρα στη Νόργουιτς την οποία διέλυσαν με 6-1, πετυχαίνοντας τρία γκολ ο Τέβεζ και δύο ο συμπατριώτης του.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη και λίγους μήνες μετά η Σίτι κατακτά το πρώτο πρωτάθλημά της μετά από 44 χρόνια. Στη τελευταία του σεζόν κατακτά και το Κομιούνιτι Σίλντ και τον Ιανουάριο ξεκαθαρίζει πως σκέφτεται την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, λέγοντας σε Μέσα της Αργεντινής πως μπορεί να σπάσει το συμβόλαιό του για να πάει στη Μπόκα όπου θέλει να τελειώσει την καριέρα του.

Το νούμερο 10 της “Κυρίας”

Στις 26 Ιουνίου του 2013 η Γιουβέντους έρχεται σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι για τη μεταγραφή του 29χρονου-τότε-επιθετικού. Αμέσως γίνεται αγαπητός στον κόσμο, βγαίνοντας στο μπαλκόνι των γραφείων της ομάδας με τη φανέλα με το νούμερο 10, που είναι ιδιαίτερα ιστορική στο Τορίνο και είχε αφήσει την ίδια σεζόν ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ανακυρήσεται παίκτης της χρονιάς, έχοντας βάλει 19 τέρματα στη Σέριε Α, βοηθώντας τη νέα του ομάδα να κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Φέτος πέτυχε γκολ(δύο κι όλας) στο Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα που είχε να γίνει από το 2009! Σκοράρει ακατάπαυστα και υπόσχεται στους φίλους των “μπιανκονέρι” μια ακόμα καλύτερη συνέχεια, σε μία σεζόν που η αποχώρηση του Κόντε και η ενδυνάμωσει της Ρόμα, έδειχναν πως πρόκειται για όχι και τόσο εύκολα πράγματα.

Εθνική

Με την εθνική Αργεντινής έχει συμμετάσχει 62 φορές έχοντας 13 τέρματα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004(κατακτώντας και το τίτλο του πρώτου σκόρερ), όμως έχει να ξαναφορέσει το εθνόσημο από το 2011 και την έλευση του Σαμπέγια.

Ο Τέβεζ από τη στιγμή που πάτησε στο Τορίνο ξεκαθάρισε πως είναι ανοιχτός στην επιστροφή του στα διεθνή, όμως ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο γνωρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει γιατί ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν του μιλάει καν.

Στη χώρα του, βλέποντας τα κατορθώματά του στην Ιταλία, έκαναν δύο διαδηλώσεις υπέρ της επιστροφής του, όμως ο Σαμπέγια ποτέ δεν μίλησε για αυτόν. Πριν λίγες μέρες ο νυν τεχνικός της Αργεντινής, Τάτα Μαρτίνο, άνοιξε και πάλι την πόρτα της εθνικής στον “Καρλίτος” λέγοντας πως πρόκειται για ένα σπουδαίο επιθετικό που έχει να δώσει πολλά στην ομάδα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ