Talent Show

“Πολλές οι δυσκολίες στην επαρχία”

Τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ένα παιδί που ασχολείται με το ποδόσφαιρο εκτός Αθήνας είναι πάρα πολλά, όπως τόνισε με δηλώσεις του στον "Βασιλιά", ο Σαμπάν Μουράι.

Μόνο στρωμένος με… ροδοπέταλα δεν είναι ο δρόμος για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και μένουν στην επαρχία.

Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις του στο www.sportsking.gr ο αμυντικός χαφ του ΑΟ Σύρου, Σαμπάν Μουράι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από μία άλλη ομάδα των Κυκλάδων εκείνη του ΑΟ Πάρου, με αποτέλεσμα να έχει ζήσει ο ίδιος όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες με  τις οποίες πρέπει να παλέψουν τα παιδιά από πόλεις μακριά από την Αθήνα.

Ωστόσο, εκτός αυτού ο νεαρός μέσος δεν παρέλειψε να μας μιλήσει τόσο  για τις φιλοδοξίες που έχει, όσο και για τα όνειρα που κάνει!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σαμπάν Μουράι στο sportsking.gr

Έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες που είναι εκτός Αθηνών, σε τι κατάσταση θα έλεγες ότι βρίσκονται οι υποδομές μακριά από την πρωτεύουσα;

“Δεν έχω αγωνιστεί σε ομάδα της Αθήνας και δεν μπορώ να διακρίνω τις διαφορές. Ωστόσο, τα πράγματα στα νησιά είναι πολύ δύσκολα ιδιαιτέρως όσον αφορά τις μετακινήσεις το χειμώνα”.

Πιστεύεις πως τελικά η κρίση έκανε καλό στα νέα παιδιά σε επίπεδο ποδοσφαίρου ή με αυτό τον τρόπο “γεννήθηκαν” ποδοσφαιριστές μιας χρήσης;

“Η οικονομική κρίση βοήθησε τα νέα παιδιά να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να αποδείξουν τι αξίζουν. Έτσι βλέπουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές”.

Έχεις σαν στόχο να πάρεις μεταγραφή για κάποια μεγαλύτερη ομάδα ή ακόμα και στο εξωτερικό; 

“Προς το παρόν δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από τον ΑΟ Σύρου. Όνειρό μου είναι να παίξω σε μεγαλύτερες κατηγορίες και αυτό είναι που θα επιδιώξω φέτος”.

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς, αλλά ο αμυντικός χαφ παραμένει εξίσου σημαντικός για μια ομάδα συμφωνείς;

“Είναι ο κινητήριος μοχλός της κάθε ομάδας. Η θέση του αμυντικού μέσου θα υπάρχει όσο θα υπάρχει ποδόσφαιρο, καθώς από εκείνον ξεκινούν και τελειώνουν όλα”.

Θεωρείς τον εαυτό σου δημιουργικό παίκτη ή υπερτερείς στα αμυντικά σου καθήκοντα;

“Προτεραιότητά μου είναι να τηρώ να αμυντικά μου καθήκοντα, ώστε να κρατάμε το “μηδέν” πίσω και στην συνέχεια αν μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθάω στην δημιουργία επίθεσης”.

Έχεις κάποιον παίκτη πρότυπο στην συγκεκριμένη θέση;

“Κατά καιρούς μου έχουν κάνει πολλοί παίκτες εντύπωση στην συγκεκριμένη θέση, αλλά αυτόν που ξεχώρισα από τα παιδικά μου χρόνια είναι ο Πατρίκ Βιεϊρά”.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το καλύτερο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή;

“Ανέκαθεν προτιμούσα το αγγλικό πρωτάθλημα, γιατί είναι πιο δυνατό και όλες οι ομάδες παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο μέχρι την τελευταία αγωνιστική, χωρίς να κοιτάνε σε ποια θέση είναι στον βαθμολογικό πίνακα”.

Σε ποιο θα ήθελες να αγωνιστείς;

“Όπως απάντησα και πιο πριν το αγγλικό είναι το αγαπημένο μου, οπότε εκεί θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ και μάλιστα με τη φανέλα της Λίβερπουλ που είναι και η αγαπημένη μου ομάδα”.

Ποια θα ήθελες να είναι η πορεία σου στο ποδόσφαιρο σε πέντε χρόνια από τώρα;

“Καταρχήν να είμαι υγιής και να παίζω ποδόσφαιρο και στην συνέχεια να καταξιωθώ και να φτάσω να παίζω σε αρκετά υψηλό επίπεδο”.

Σε ποιο γήπεδο θα ήθελες να αγωνιστείς;

“Στο “Άνφιλντ” και να ακούω το “You will never walk alone”.

Ποιον παίκτη θα ήθελες να έχεις ως παρτενέρ σου στο κέντρο, αν σου δινόταν η ευκαιρία να επιλέξεις ανάμεσα στους κορυφαίους;

“Αρκετοί είναι οι παίκτες με τους οποίους θα αγωνιστώ δίπλα τους. Αλλά επειδή πρέπει να διαλέξω έναν θα πω τον Στίβεν Τζέραρντ”.

Ποιον θεωρείς κορυφαίο παίκτη στον κόσμο στη θέση του αμυντικού χαφ;

“Ο κορυφαίος αμυντικός μέσος στον κόσμο θεωρώ πως είναι με διαφορά ο Αντρέα Πίρλο”.

Ποια είναι τα τρία στοιχεία που πρέπει να έχεις ένας παίκτης για να ξεχωρίζει στη θέση του αμυντικού χαφ;

“Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας αμυντικός μέσος είναι: αίσθηση του χώρου, αντίληψη του παιχνιδιού και καλή τεχνική κατάρτιση, ώστε να είναι δημιουργικός”.

Με ποιον προπονητή θα ήθελες να συνεργαστείς κάποτε;

“Αν και είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο θα ήθελα να συνεργαστώ κάποια στιγμή με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, γιατί πιστεύω πως δίπλα του θα μπορούσα να μάθω πολλά πράγματα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ