Γιατί πάντα αυτός; Η Ίντερ αποτύγχανε, έφταιγε ο Μπαλοτέλι. Η Σίτι έχανε, έφταιγε ο Μπαλοτέλι. Η Μίλαν σερνόταν, έφταιγε ο Μπαλοτέλι. Τα ίδια και φέτος με τη Λίβερπουλ. Φταίει πραγματικά ο Ιταλός ή μήπως γίνεται αρκετός λόγος γύρω του λόγω χαρακτήρα;
Παίζει στη θέση του;
Η αλήθεια είναι πως ούτε αυτός ξέρει. Όμως είναι ολοκάθαρο πως παίζει καλύτερα όταν βρίσκεται δίπλα του άλλος ένας επιθετικός. Έκανε φοβερό ντεμπούτο με τους “κόκκινους” παίζοντας ως δεξιός επιθετικός συγκλίνοντας δίπλα στον Στάριτζ, όμως ο Άγγλος τραυματίστηκε και από τότε αγωνίζεται μόνος του μπροστά. Δεν του πάει και είναι πεντακάθαρο. Του αρέσει να ακουμπάει αρκετές φορές τη μπάλα, του αρέσουν τα μακρινά σουτ, οπότε αμέσως καταλαβαίνουμε πως δεν κάνει για την κορυφή της επίθεσης.
Σε αυτό μας βοηθάει και η ιστορία του. Στην Ίντερ έγινε γνωστός παίζοντας ή δίπλα στον Ιμπραΐμοβιτς ή στα άκρα της επίθεσης μαζί με Ζλάταν και Ετό. Βασική διαφορά που κατάλαβε στα…τελευταία του στη Σίτι ο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός ήθελε να τον βάζει στα άκρα, αλλά όχι της επίθεσης. Έπαιζε περισσότερο ως εξτρέμ και σχεδόν ποτέ δεν γινόταν δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Αγκουέρο ή τον Τέβεζ. Ο Μπαλοτέλι έπρεπε να κάνει τον Σίλβα ή τον Νασρί ή τον Μίλνερ στα ρεπό τους κι αυτό δεν του άρεσε. Στο μαγικό 1-6 κόντρα στη Γιουνάιτεντ, έπαιξε εκεί που ήθελε και έκανε παπάδες, βάζοντας γκολ και κερδίζοντας αποβολή.
Ακόμα και στη Μίλαν αν και ήταν μόνος του στην κορυφή, δεν γέμιζε την περιοχή αλλά ούτε και το μάτι των αμυντικών αφού το 18% των γκολ του ήταν από πέναλτι, ενώ μεγάλο ήταν το ποσοστό των γκολ εκτός περιοχής. Πέρσι στο τέλος της σεζόν έκανε αρκετά καλά παιχνίδια γιατί τον βοηθούσαν αρκετά οι Κακά-Χόντα-Τάαραμπτ, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν είναι της σέντρας.
Με λίγα λόγια, δε θα πείραζε κανένα αν ο Ρότζερς έβαζε τον Λάμπερτ(εν απουσία Στάριτζ) στην κορυφή, με τον Μπαλοτέλι να τριγυρίζει κάπου εκεί…
Έχει δικαιολογία για τις εμφανίσεις;
Εκτός από αυτά που είπαμε παραπάνω(τα οποία και πάλι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για δικαιολογία), όχι. Ο Ιταλός σπαταλάει αρκετές επιθέσεις της Λίβερπουλ ψάχνοντας το γκολ με μακρινά σουτ, ενώ όταν καταλαβαίνει πως το ματς δεν του πάει, τα παρατάει και περιμένει τη λήξη. Νομίζω πως ο Τζέραρντ δεν έχει ξεσπάσει ακόμα γιατί ξέρει πως πρέπει να διατηρήσει ήπιο το κλίμα στα αποδυτήρια, ενώ γνωρίζει πως δεν πρόκειται να βγάλει άκρη μαζί του.
Ο Μπαλοτέλι πρέπει να καταλάβει από μόνος του πως είναι η τελευταία του ευκαιρία, όχι μόνο για να παίξει σε μεγάλη ομάδα αλλά ακόμα και για να μην καταλήξει από τα 24 του σε χώρες όπως το Κατάρ και η Κίνα. Αν δεν τα καταφέρει, δε θα χει κάποια δικαιολογία. Έχει αγωνιστεί ήδη σε τέσσερις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει καταφέρει κανείς να μη θυμάται παιχνίδι του στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Φταίει ο Ρότζερς;
Ο Ρότζερς δείχνει να προσπαθεί να βγάλει τον καλό εαυτό του Ιταλού μέσα από την εμπιστοσύνη που του δείχνει. Δηλαδή με το καλό. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη στον Λάμπερτ, αλλιώς μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Τις τελευταίες βδομάδες προσπαθεί να βγάλει το όποιο άγχος από τον Μπαλοτέλι, ξεκαθαρίζοντας συνεχώς πως ο Ιταλός δεν αποκτήθηκε για να γεμίσει τα παπούτσια του Σουάρεζ. Η στάση του τεχνικού της Λίβερπουλ είναι απίστευτα επαγγελματική, όμως αυτό ίσως δεν είναι καλό. Εντάξει, να τον αφήσει στον πάγκο είναι δύσκολο(αφού δεν υπάρχει άλλος), όμως ότι υπερασπίζεται συνεχώς ένα “παιδί” που όπως φαίνεται δεν καίγεται τόσο αν η ομάδα χάσει, είναι κάπως απαράδεκτο. Κάποια στιγμή πρέπει να του τρίξει τα δόντια και γιατί όχι να τον θέσει προ των ευθυνών του. Αν το καταλάβει ο Μπαλοτέλι, τότε η Λίβερπουλ θα κερδίσει κάτι…Αν όμως όχι, τότε το πολύ-πολύ να πάρει πίσω τα μίσα από τα χρήματα που ξόδεψε, με την πώλησή του.
Φταίνε τα ΜΜΕ;
Έστω και λίγο…Σίγουρα! Ο Μπαλοτέλι ευθύνεται για το γεγονός πως πολλές φορές η ομάδα του παίζει ουσιαστικά με παίκτη λιγότερο, όμως νομίζω πως ακόμα κι αν γίνει απεργία στο λιμάνι του Λίβερπουλ, τα ΜΜΕ θα ρίξουν την ευθύνη σε αυτόν. Από αυτούς βγήκε στην επιφάνεια πως σε δύο μήνες αν δεν αλλάξει τίποτα θα πωληθεί, από αυτούς είναι συνεχώς στα πρωτοσέλιδα. Όχι πως δεν ευθύνεται κι ο ίδιος για αυτά που κάνει, αλλά δεν νομίζω να γινόταν ο ίδιος θόρυβος αν στην ανταλλαγή φανέλας με τον Πέπε ήταν για παράδειγμα ο Λαλλάνα ή ο Στέρλινγκ.
Του αρέσει να προκαλεί, του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, όμως για το καλό της ομάδας ίσως ήταν προτιμότερο να τον αφήσουν στην ησυχία του. Κι ό,τι βγει…
Συμπέρασμα
Αν ο Μπαλοτέλι δεν αποδείξει πως έχει μεγαλώσει, παίζοντας και λίγο για τη φανέλα ή σκεπτόμενος ό,τι ζει από αυτό το πράγμα, η καριέρα που ονειρευόταν δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα. Είναι σίγουρα κρίμα να πηγαίνει τόσο ταλέντο στα σκουπίδια, όμως από την άλλη είναι και δίκαιο καθώς ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα για να δικαιολογίσει τον ντόρο που γινόταν γύρω από το όνομά του. Σίγουρα αυτό που του λείπει είναι το πάθος. Νομίζω πως οι φίλοι της Λίβερπουλ θα προτιμούσαν να τον δουν να “κλέβει”, να δαγκώνει αλλά και να σκοράρει λίγο πιο συχνά, από το να βλέπουν τον τωρινό Μάριο, με τα τρία διαφορετικά κουρέματα σε δυο μήνες περίπου…
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας