ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Γιούργκεν Κλοπ

Τι γίνεται με τη φετινή Μπορούσια Ντόρτμουντ; Είναι το τέλος μιας εποχής ή η αρχή μιας καινούριας; Φταίει ο Κλοπ ή όχι; Πάμε να απαντήσουμε.

Γιούργκεν Κλοπ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κάνει το χειρότερο ξεκίνημα ύστερα από πολλά χρόνια και φυσικά το χειρότερο με τον Κλοπ στον πάγκο. Ευθύνεται όμως ο Γερμανός τεχνικός ή έχει δικαιολογία/ίες;

Τραυματισμοί

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όλων είναι η ατυχία που “δέρνει” τη φετινή Ντόρτμουντ. Ο Ρόις επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός Μουντιάλ και λίγο αργότερα ξαναέμεινε στα πιτς. Ο Χούμελς είχε μικροτραυματισμό, οι Γκούντογκαν-Σμέλτσερ έλειψαν αρκετά, ο Σούμποτιτς επέστρεψε εντελώς διαφορετικός, ο Μικιταριάν τραυματίστηκε όταν ήταν ήδη τραυματίας ο Ρόις . Σίγουρα αν κάποια στιγμή ο Κλοπ αναλύσει τους λόγους της κακής αυτής αρχής, οι τραυματισμοί θα είναι η πρώτη δικαιολογία του. Και θα χει δίκιο.

Μεταγραφές

Ο Κλοπ θα χει δίκιο να μιλήσει και για μια νέα αρχή. Τα προηγούμενα χρόνια μεγάλο ρόλο έπαιζαν οι Γκέτσε, Λεβαντόφσκι οι οποίοι πλέον είναι στο Μόναχο. Από την ομάδα που πήγε στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει μείνει ένας ικανός κορμός, όμως με αρκετούς τραυματισμούς. Αυτοί που ήρθαν φέτος δεν έχουν φτάσει στο μάξιμουμ ακόμα, ενώ ο Καγκάβα που μπορεί αποδεδειγμένα να δώσει πολλά, μπήκε αμέσως στη βασική ενδεκάδα, αφού Μικιταριάν και Ρόις ήταν τραυματίες.

Ως τώρα δεν έχει πάρει σχεδόν τίποτα από τον Ιμόμπιλε, ενώ κι ο Ράμος δεν βοηθάει με το παιχνίδι του τους συμπαίκτες του. Αμφότεροι έχουν βρει δίχτυα, όμως δεν είναι παίκτες που θα βοηθήσουν στην κυκλοφορία της μπάλας, όπως ο Λεβαντόφσκι για παράδειγμα. Ο Κολομβιανός είναι περισσότερο της περιοχής και σε κλειστές άμυνες τα βρίσκει σκούρα, ενώ ο Ιταλός είναι μπουκαδόρος και χαλάει μερικές επιθέσεις.

Τέλος, οι συνεχείς φήμες που θέλουν τους Ρόις και Χούμελς να φεύγουν με μεταγραφή κάνουν κακό στην ομάδα. Οι δυο τους έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να φύγουν φέτος, όμως τα δημοσιεύματα συνεχίζονται. Έχουν και τον Ρουμενίγκε να τους πιέζει/τρομοκρατεί συνεχώς και κάπου εκεί θυμούνται τους δύο αστέρες που έχασαν σε δύο χρονιές.

Φταίει ο Κλοπ σε κάτι;

Με την επιστροφή του Σούμποτιτς, ο τεχνικός της Ντόρτμουντ τον έβαλε αμέσως δίπλα στο Χούμελς, με την ελπίδα οι δυο τους να συνθέσουν και πάλι το αμυντικό δίδυμο που οδήγησε την ομάδα στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτέλεσμα, ο Παπασταθόπουλος να μένει στον πάγκο ή να παίζει μπροστά τους. Ως εδώ θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι λογικά τα πράγματα. Όμως αν δούμε την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας θα καταλάβουμε πως κάπου κάνει λάθος ο Κλοπ.

Ο Σούμποτιτς επέστρεψε αρκετά πιο αργός, με λάθος αποφάσεις και αρκετά λάθη. Ο Παπασταθόπουλος δεν είναι ο παίκτης που θα μπορέσει να συνδέσει το κέντρο με την άμυνα, όταν η ομάδα επιτίθεται και κάπου εκεί χάνετε η μπάλα. Με την ελπίδα ο Σούμποτιτς να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, ο Κλοπ αφήνει στον πάγκο μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του γερμανικού ποδοσφαίρου, που σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει αναντικατάστατος. Ο Γκίντερ έχει όλα όσα χρειάζεται η Ντόρτμουντ εκτός από εμπειρία. Όμως μιλάμε για Γερμανό…

Επίσης, σε ένα άλλο θέμα που δεν έπραξε σωστά ο Κλοπ είναι οι μεταγραφές. Τη στιγμή που η ομάδα έμοιαζε το ίδιο δυνατή με τη Μπάγερν Μονάχου και το κύρος της είχε ανέβει κατακόρυφα, έχασε τον Γκέτσε. Φέτος έχασε τον Λεβαντόφσκι. Δεν φταίει για αυτό ο Κλοπ, όμως φταίει γιατί ποτέ δεν κοίταξε να ψωνίσει από το πάνω ράφι. Ομπαμεγιάνγκ, Μικιταριάν, Ιμόμπιλε και Ράμος είναι πολύ καλοί παίκτες, όμως κανείς τους δεν είναι ηγετική φυσιογνωμία.

Και ας μην μπούμε στη διαδικασία πως η Ντόρτμουντ δεν έχει τα λεφτά της Μπάγερν ή άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Αρμένος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, ενώ για τον Ιμόμπιλε ξοδεύτηκαν άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κλοπ πίστεψε πολύ στο πλάνο που έκανε τη Ντόρτμουντ και πάλι ομάδα. Όμως από τη στιγμή που έβλεπε ότι οι απέναντι δυναμώνουν απειλητικά, έπρεπε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Τι μπορεί να κάνει από δω και πέρα;

Οι φήμες για μεταγραφή του Ρόις πληθαίνουν. Ο ίδιος μπορεί να μην πάει στη Μπάγερν, όμως η αποχώρησή του θα πονέσει πολύ. Αν φύγει το καλοκαίρι του 2015, τότε θα μπορέσει να ψάξει αντικαταστάτη, αν όμως φύγει τον Ιανουάριο, τα πράγματα θα είναι δύσκολα κι ας υπάρχουν ήδη οι Καγκάβα-Μικιταριάν.

Η Ντόρτμουντ τα πηγαίνει εξαίσια στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η διαφορά της από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες κάνει μπαμ. Μπορεί να προχωρήσει αρκετά αφού στην έδρα της παίζει φανταστικά ακόμα και κόντρα σε αυτές. Ρωτήστε τη Ρεάλ.

Στο πρωτάθλημα όμως; Να υποβιβαστεί αποκλείεται κι όλοι το ξέρουμε. Όμως ο στόχος που είναι η τετράδα, δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. Ειδικά από τη στιγμή που Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ βρίσκονται ήδη ψηλά και φαίνονται ικανές να μπουν σε αυτή. Από την άλλη, Λεβερκούζεν-Σάλκε έχουν ήδη διαφορά από τη Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν φαίνεται σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια.

Προσωπικά πιστεύω πως μετά τη διακοπή κι αν η Ντόρτμουντ είναι ακόμα και 12 βαθμούς πίσω από όλες αυτές, θα καταφέρει να μπει στην τετράδα με ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο. Αν μείνει εκτός, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού παίκτες όπως οι Σωκράτης, Χούμελς, Ρόις θα γίνουν πιο ευάλωτοι στην αποχώρηση.

Το ντέρμπι με τη Μπάγερν την Κυριακή στο “Αλιάντς Αρίνα” κρίνει πολλά αλλά δεν κρινεί τίποτα. Οι “κιτρινόμαυροι” ξέρουν τον τρόπο να κερδίζουν το συγκεκριμένο ματς, όμως πετυχαίνουν τους Βαυαρούς σε τρελή φόρμα. Το πρώτο ζητούμενο για τη Μπορούσια είναι να βρει ξανά το εύκολο γκολ απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αυτό έκανε τη διαφορά τα τελευταία χρόνια. Γιατί κόντρα σε ομάδες που παίρνουν την κατοχή, οι αντεπιθέσεις είναι το αντίδωτο. Με λίγα λόγια αυτό που θα αλλάξει τη Ντόρτμουντ θα είναι ένας αντι-Λεβαντόφσκι και το δέσιμο στην τετράδα της άμυνας.

Ο Κλοπ το ξέρει και το χει δει με τα μάτια του. Το κακό για αυτόν είναι πως ο Πολωνός δεν επιστρέφει και αυτοί που ήρθαν δεν είναι σαν αυτόν. Εκεί ευθύνεται. Όμως θα τη βρει τη λύση γιατί είναι πολύ καλός προπονητής και έξυπνος. Το χει αποδείξει και αξίζει να τον δούμε να αντιστρέφει την κατάσταση. Άλλωστε δεν μπορούμε να διαγράψουμε τα όσα έκανε, μετά από μερικές ήττες κι ένα κακό(δίμηνο) ξεκίνημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ