ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Κλαούντιο Ρανιέρι

Το πρόσωπο των ημερών στη χώρα μας, περνάει από το μικροσκόπιο του "Βασιλιά".

Κλαούντιο Ρανιέρι

Ήρθε στη χώρα μας μετά την καλύτερη πορεία της εθνικής μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο κι έπειτα από μια άκρως πετυχημένη δεκαετία. Σε τέσσερις αγώνες κόντρα σε Ρουμανία, Βόρειος Ιρλανδία, Φινλανδία, Νησιά Φερόε και μάλιστα τα τρία από αυτά εντός, κατάφερε να μην πάρει ούτε μία νίκη, πέρνοντας βαθμό μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φινλανδία. Οι επιλογές του(38 στο σύνολο) εξέπληξαν αρκετούς και πλέον θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την πορεία της εθνικής Ελλάδος.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την προπονητική καριέρα ενός προπονητή που είχε τα σκαμπανεβάσματά του, όμως στη τελική ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας.

Πως ξεκίνησε

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από μία μικρή ιταλική ομάδα, την Καμπάνια Πουτεολάνα. Ωστόσο το μεγάλο όνομα το έκανε στην Κάλιαρι, την επόμενη χρονιά, όπου ξεκίνησε από την τρίτη κατηγορία και ανέβηκε δύο κατηγορίες σε συνεχόμενες σεζόν.

Αυτή του η επιτυχία τράβηξε τα βλέμματα των μεγάλων ιταλικών ομάδων, με τη Νάπολι να τον προσλαμβάνει. Τερματίζει στη τέταρτη θέση μαζί της, όμως δεν κερδίζει κανένα τίτλο. Το μόνο του επίτευγμα ήταν η ανάδειξη του Τζιανφράνκο Τζόλα, μετά την αποχώρηση του Μαραντόνα.

Πηγαίνει στη Φιορεντίνα και αφού πρώτα την ανεβάζει στη Σέριε Α, την επόμενη σεζόν κερδίζει το Σούπερ Καπ Ιταλίας και το Κόπα Ιτάλια. Έτσι ξένες ευρωπαϊκές ομάδες τον βάζουν στη λίστα τους και η Βαλένθια τον κάνει δικό της.

Μαζί της, κερδίζει το Κόπα ντελ Ρέυ, το 1999, ενώ την βγάζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποχωρεί από τη Βαλένθια έχοντας αφήσει σπουδαία δουλειά πίσω του και πηγαίνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εκεί δεν τα πηγαίνει τόσο καλά με την ομάδα να είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και τον Ιταλό να παραιτείται. Τελικά στο τέλος της σεζόν η Ατλέτικο έπεσε κατηγορία.

Τσέλσι

Η Τσέλσι είναι η ομάδα στην οποία στέριωσε για αρκετό καιρό ο Ιταλός τεχνικός. Έμεινε τέσσερα χρόνια όμως δεν κατάφερε να πάρει ποτέ κανένα τίτλο.

Στη τελευταία του σεζόν εκεί, ήταν η πρώτη του Αμπράμοβιτς, ο οποίος του έδωσε 120 εκατομμύρια για μεταγραφές, με τον Ρανιέρι να φέρνει παίκτες όπως οι Μακελελέ, Μούτου, Τζο Κόουλ, Γκλεν Τζόνσον, Νταφ, Κρέσπο, Βερόν κ.α..

Ωστόσο έπεσε πάνω στην ανίκητη Άρσεναλ, τερματίζοντας από πίσω της. Έτσι η αποχώρησή του ήταν η πιο εύκολη επιλογή. Η Τσέλσι δέχτηκε τα λιγότερα γκολ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ πήρε τους περισσότερους βαθμούς από κάθε φορά. Εκτός αυτού έφτασε στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η Μονακό των Μοριέντες, Ζιουλί, την απέκλεισε.

Δεύτερη φορά νυχτερίδα

Ο Ρανιέρι ξαναπροσλήφθηκε από τη Βαλένθια από την οποία μόλις είχε αποχωρήσει ο Ράφα Μπενίτεθ. Με τον Ισπανό οι νυχτερίδες κατέκτησαν πρωτάθλημα και ΟΥΕΦΑ την προηγούμενη σεζόν κι έτσι το έργο του Ρανιέρι ήταν εξ αρχής δύσκολο. Στη μεταγραφική περίοδο παίρνει μαζί του τέσσερις Ιταλούς(Φιόρε, Κοράντι, Μορέτι, Ντι Βάιο) και  η γκρίνια άρχισε νωρίς, αφού δε χρησιμοποιούσε το αστέρι της ομάδας, Πάμπλο Αϊμάρ.

Παρ’ όλα αυτά η Βαλένθια κατακτά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ξεκινάει το πρωτάθλημα με 14 βαθμούς από τους μάξιμουμ 18. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ μένει εκτός από τη φάση των ομίλων και στο πρωτάθλημα περνάνε εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη, μένοντας πίσω στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Η απόλυση έρχεται το Φεβρουάριο αφού η Βαλένθια έχει μείνει στη τέταρτη θέση κι έχει αποκλειστεί και από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Πίσω στη μαμά πατρίδα

Στη Σέριε Α, μόλις έχει τελειώσει η 23η αγωνιστική και η Πάρμα έχει 15 βαθμούς, όντας κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Πιόλι απολύεται κι ο Ρανιέρι αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να σώσει την ομάδα. Τα καταφέρνει μαζεύοντας 17 βαθμούς στις 10 αγωνιστικές του. Συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και βρέθηκε να απασχολεί ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Φούλαμ.

Μάλιστα γνωστή στοιχηματική εταιρία έκλεισε το στοιχηματισμό για το ποιος θα είναι ο επόμενος τεχνικός των “πολιτών” λόγω υπερβολικών ποσών που παίχτηκαν στο όνομα του Ρανιέρι. Ωστόσο η Σίτι ποτέ δεν προσέγγισε τον Ιταλό.

Ο Ρανιέρι τελικά γίνεται προπονητής της Γιουβέντους η οποία μόλις είχε ανέβει από τη Σέριε Β. Τερματίζει μαζί της στη τρίτη θέση και την οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Εκεί προχωράει σε εντυπωσιακές νίκες, με μία από αυτές να είναι μέσα στο “Μπερναμπέου” με δύο γκολ του Ντελ Πιέρο. Ωστόσο η ομάδα μένει εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Ρανιέρι απολύεται τη μέρα που η Ίντερ κερδίζει το πρωτάθλημα, με τη Γιουβέντους να τερματίζει δεύτερη.

Η συνέχεια τον βρίσκει στη Ρόμα, με την οποία κάνει ένα τρομερό σερί 15 νικηφόρων αποτελεσμάτων, το οποίο διακόπτεται από τις δύο ήττες κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Γιουρόπα Λιγκ, με τη Ρόμα να μένει εκτός. Από κει και πέρα η Ρόμα συνεχίζει να απογοητεύει κι ο Ρανιέρι παραιτείται.

Πάνω κάτω ίδια ήταν και η πορεία του στην Ίντερ. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό με εφτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, νικώντας σε ένα από αυτά και τη μισητή Μίλαν. Ωστόσο η συνέχεια ήταν άκρως απογοητευτική, η Ίντερ μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μένει πίσω στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ο Ιταλός να απολυθεί. Αξίζει να αναφερθεί πως αν κάποτε αναλάβει τη Μίλαν θα είναι ο μόνος τεχνικός που θα χει κάτσει σε όλους τους πάγκους των μεγάλων ιταλικών ομάδων(Νάπολι, Πάρμα, Φιορεντίνα, Ρόμα, Ίντερ, Γιουβέντους).

Μονακό

Ο Ρανιέρι αναλαμβάνει τη Μονακό η οποία βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Η έλευση του Ρώσου μεγιστάνα, Ραμπολτζίεφ, φέρνει αισιοδοξία στη Μονακό και ο Ρανιέρι είχε εύκολο έργο στο να ανεβάσει κατηγορία την ομάδα.

Στη δεύτερη σεζόν ωστόσο, τερματίζει στη δεύτερη θέση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, παρά την έλευση των Αμπιντάλ, Φαλκάο, Ζοάο  Μουτίνιο, Χάμες Ροντρίγκεζ, Ρικάρντο Καρβάλιο κ.α.

Συμπέρασμα

Ο Ρανιέρι είναι ένας τέλειος προπονητής για να πάρει μια ομάδα από την τρίτη κατηγορία της χώρας και να την ανεβάσει στην πρώτη, όμως είναι αρκετά κακός για πρωταθλητισμό. Αυτό δείχνει η πορεία του. Το ότι ποτέ δεν έχει κερδίσει κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα παρά τα λεφτά που έχει ξοδέψει σε μεταγραφές, το αποδεικνύει περίτρανα.

Αυτό που αποδείχθηκε στην εθνική Ελλάδος είναι πως δεν είναι κατάλληλος ούτε για πάγκο εθνικής ομάδας, παρά τα όσα λάθη έκανε η ΕΠΟ και παρά τους τραυματισμούς και την ανυπαρξία σημαντικών στελεχών. Δεν νομίζουμε άλλωστε πως χρειάζονται ΤΑ αστέρια για να κερδίσεις τους ερασιτέχνες από τα Νησιά Φερόε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ