ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Van, the man!

Πριν τους Μέσι-Ρονάλντο, υπήρξε κι ένας άλλος που έσπαγε ρεκόρ κι έφτανε να πετυχαίνει γκολ σε κάθε παιχνίδι, φτάνοντας σε εξωπραγματικούς αριθμούς για την τότε εποχή.

Van, the man!

Η αλήθεια είναι πως πλέον μας φαίνεται λογικό κάποιος να βάζει ένα γκολ τουλάχιστον σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του. Ειδικά όταν πρόκειται για τους δύο προαναφερθέντες κύριους. Πριν λίγα χρόνια ωστόσο, αυτό δεν ήταν συνηθισμένο και υπήρχε ένας Ολλανδός που το έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία. Για αυτό και σας τον παρουσιάζουμε.

Πως ξεκίνησε

Η καριέρα του Φαν Νίστελροϊ ξεκίνησε αρκετά εντυπωσιακά. Αν και ξεκίνησε ως κεντρικός μέσος, έγινε επιθετικός μετά το πέρασμά του από δύο μικρές ομάδες της Ολλανδίας, όπου ήταν δανεικός από την Ντεν Μπος. Εκεί έμεινε για τρεις σεζόν, αφού στη τελευταία πέτυχε 12 τέρματα σε 31 αγωνιστικές και τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων της Χέρενφεν. Όμως ούτε κι εκεί άντεξε πολύ αφού έπρεπε να πάρει κι άλλη προαγωγή για να δείξει την αξία του. Έτσι αφού πέτυχε ένα παραπάνω τέρμα στις ίδιες αγωνιστικές, η Αϊντχόφεν έβγαλε από τα ταμεία της 6.3 εκατομμύρια ευρώ(ρεκόρ και για τις δύο ομάδες) για να τον κάνει δικό της. vannistelrooy1

Αυτή με τη σειρά της, κέρδισε μετά από τρία χρόνια τα σχεδόν τριπλάσια χρήματα από την πώλησή του(18.5), ενώ επίσης χάρη σ’αυτόν και τα συνολικά 75 γκολ σε 91 ματς(62 σε 67 παιχνίδια πρωταθλήματος! Δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος)κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η ομάδα με την οποία θυμόμαστε όλοι τον Ολλανδό είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία έμεινε για πέντε σεζόν. Δυστυχώς για τον ίδιο, έπεσε πάνω στις δύο ομάδες του Λονδίνου(Άρσεναλ, Τσέλσι) οι οποίες πήραν από δύο πρωταθλήματα στις πέντε εκείνες σεζόν, με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει ένα(2002-03). Επίσης κατέκτησε ένα FA Cup, ένα Λιγκ Καπ κι ένα Κομιούνιτι Σιλντ.

Παρ’ όλα αυτά το πέρασμά του θεωρείται απόλυτα επιτυχημένο και πολλοί φίλοι των κόκκινων διαβόλων θα ήθελαν να διαρκέσει λίγο παραπάνω. Πέτυχε 95 τέρματα σε 150 αγώνες πρωταθλήματος, 14 σε 14 Κυπέλλου, δύο σε έξι Λιγκ Καπ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στην Ευρώπη με 38 σε 47 συμμετοχές.

Η αποχώρησή του από τη Γιουνάιτεντ έγινε με άσχημο τρόπο αφού τα ΜΜΕ τον ήθελαν να είναι στα “μαχαίρια” με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κάτι που ο Ολλανδός αρνήθηκε. Ωστόσο μετά από λίγο, έμεινε στον πάγκο σε έξι σερί παιχνίδια χωρίς προφανή λόγο, ενώ όταν έπαιξε βασικός έδωσε τη νίκη σε δύο σερί παιχνίδια, με Μπόλτον και Γουέστ Χαμ.

Τη τελευταία αγωνιστική όμως, ο Φέργκιουσον αφήνει και πάλι στον πάγκο τον Νίστελροϊ και εκείνος αποχωρεί από το γήπεδο τρεις ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Το γυαλί όμως είχε ραγίσει από πιο πριν, όταν σε μία προπόνηση, ο Ολλανδός διαμαρτυρήθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο για τις πολλές ντρίμπλες και για το ότι δεν δίνει πάσες όταν πρέπει. Ο Ρονάλντο αντέδρασε και ο Νίστελροϊ του είπε, “Άντε πήγαινε διαμαρτυρήσου στον μπαμπά σου”, εννοώντας φυσικά τον Σερ Άλεξ. Ruud-van-Nistelrooyman

Στην περίοδο που βρέθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, μία φορά της Πρέμιερ Λιγκ(δύο δεύτερος), ψηφίστηκε στην ενδεκάδα της χρονιάς, αλλά και παίκτης της χρονιάς από τον κόσμο και από παίκτες. Η ΟΥΕΦΑ τον συμπεριέλαβε στην ενδεκάδα της χρονιάς για το 2003, ενώ την προηγούμενη χρονιά τον βράβευσε ως τον καλύτερο αλλά και πολυτιμότερο επιθετικό της Ευρώπης.

Ρεάλ Μαδρίτης

Φυσικά, τέτοιος παίκτης με τέτοιους αριθμούς δε θα έμενε χωρίς ομάδα για πολύ καιρό. Η Ρεάλ Μαδρίτης μόλις κατάλαβε πως είναι ελεύθερος τον έκλεισε με διαδικαστικές κινήσεις και κέρδισε από αυτό.

Η πρώτη σεζόν ήταν μαγική, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει 33 τέρματα σε 47 συμμετοχές(πρώτος σκόρερ πρωταθλήματος με 25), ενώ τη δεύτερη 20 σε 33 αγώνες. Αμφότερες η “βασίλισσα” φόρεσε το στέμμα της πρωταθλήτριας Ισπανίας και ο Νίστελροϊ είχε συνδέσει ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Ραούλ. Ο Ολλανδός ισοφάρισε το ρεκόρ του Ούγκο Σάντσεζ με εφτά παιχνίδια συνεχόμενου σκοραρίσματος(αργότερα το έσπασαν Μέσι και Ρονάλντο), όμως η τρίτη σεζόν δεν πηγαίνει όπως την περιμένει. van-nistelrooy460real

Ξεκινάει καλύτερα από ποτέ με 10 γκολ σε 12 αγώνες, όμως ένα πρόβλημα στο γόνατο τον αφήνει για όλη τη χρονιά εκτός αγωνιστικών χώρων, ενώ βρίσκεται περισσότερο στην Αμερική, όπου επισκεπτόταν ειδικό γιατρό. Όταν επιστρέφει, βλέπει να έχουν αποκτηθεί παίκτες όπως οι Ρονάλντο, Κακά και Μπενζεμά, πράγμα που δεν του άρεσε. Ωστόσο προσπάθησε να διεκδικήσει θέση, όμως μάταια αφού το πρόβλημα στο γόνατο επανήρθε.

Το τέλος

Η επόμενη σεζόν, τον βρίσκει στη Γερμανία και το Αμβούργο. Ξεκινάει εντυπωσιακά, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ κόντρα στη Σάλκε πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα, μπροστά στα μάτια του φίλου του, αλλά αντιπάλου του εκείνη τη μέρα, Ραούλ. Τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίστηκαν και στις δύο σεζόν που έμεινε στο βορρά της Γερμανίας, πέτυχε 17 τέρματα σε 41 παιχνίδια. Ruud-van-Nistelrooy-007hamb

Το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήρθε στην Ισπανία και τη Μάλαγα. Παρουσιάστηκε μπροστά σε 15.000 φίλους της ομάδας, οι οποίοι έδειξαν πως τον ήξεραν καλά. Έκανε μαζί της 28 συμμετοχές, από τις οποίες αρκετές ως αλλαγή πετυχαίνοντας τέσσερα μόλις τέρματα.

Συνολικά σε όλη του την καριέρα πέτυχε 347 τέρματα σε 589 επίσημα παιχνίδια. Εκτός από όλα τα παραπάνω, ο Φαν Νίστελροϊ, μπήκε στη λίστα με τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές από τον Πελέ, ενώ πλέον είναι τέταρτος στη λίστα των σκόρερς για το Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από Μέσι, Ραούλ και Ρονάλντο, με 56 γκολ. 1307044626_0mlg

Εθνική

Ακόμα και στην εθνική του είχε τα πάνω του και τα κάτω του. Δυστυχώς και πάλι για αυτόν, δεν έτυχε να βρίσκεται σε μια μεγάλη διοργάνωση με καλή ομάδα, οπότε ποτέ δεν διεκδίκησε κανένα τίτλο. Κατ’ αρχήν, έχασε το Ευρωπαϊκό του 2000 λόγω τραυματισμού, ενώ εν συνεχεία η Ολλανδία δεν κατάφερε να βρεθεί στα γήπεδα της Ασίας για το Μουντιάλ του 2002. Το 2004 στο Ευρωπαϊκό ήταν ο μόνος που προσπαθούσε, μπαίνοντας στην καλύτερη ενδεκάδα του τουρνουά και βγαίνοντας δεύτερος σκόρερ, όμως η έλευση του Φαν Μπάστεν στο τιμόνι της εθνικής έφερε και το τέλος του.

Στο Μουντιάλ του 2006 χρησιμοποιήθηκε και αντικαταστάθηκε σε όλα τα παιχνίδια, ενώ στα προκριματικά για το επόμενο Ευρωπαϊκό, ο Φαν Μπάστεν δεν κάλεσε ποτέ στην εθνική τον Νίστελροϊ. Έτσι, όταν πριν τα τελικά της διοργάνωσης τραυματίστηκε ο Χούντελααρ, ο Φαν Νίστελροϊ αρνήθηκε να τον αντικαταστήσει, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον θρυλικό Ολλανδό. Συνολικά, φόρεσε το εθνόσημο της χώρας του 70 φορές, πετυχαίνοντας 35 γκολ. Ruud+van+Nistelrooy+Netherlands+v+Russia+Euro2008+6lqCE8_gm9Fl

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ