Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βάσκοι… αργήσατε
Πόρτο

Βάσκοι… αργήσατε

Οι δύο τελευταίες νίκες της Αθλέτικ Μπιλμπάο απέναντι σε Σαχτάρ και ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ δεν ήταν αρκετές για να της χαρίσουν την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

10.12.2014 | 23:59

Πόρτο και Σαχτάρ από την αρχή έδειχναν να είναι τα φαβορί για την πρόκριση στους “16”. Και τελικά το επιβεβαίωσαν και στο γήπεδο.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε ένα πολύ κακό ξεκίνημα που παρά τις δύο νίκες απέναντι στους Ουκρανούς και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ το πλήρωσε ακριβά.

Οι Βάσκοι στο τελευταίο παιχνίδι τους για φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησαν εντός έδρας 2-0 της ΜΠΑΤΕ, ενώ Πόρτο και Σαχτάρ έμειναν στο 1-1.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ

Τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα είχε από την αρχή η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν τόσο καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα η μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Ωστόσο, οι Βάσκοι αν και θα μπορούσαν να ανοίξουν από νωρίς το σκορ δεν τα κατάφεραν, αφού στην τελική προσπάθεια πάντα κάτι έκαναν λάθος.

Παρόλα αυτά η υπεροχή τους καρποφόρησε στο ξεκίνημα του δεύτερο ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι στο 47′ πήραν “κεφάλι” στο σκορ με το τέρμα του Σαν Χοσέ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σορόκο που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Μάλιστα, στο 53′ η Μπιλμπάο θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως, το σουτ του Γκιγέρμο βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της ΜΠΑΤΕ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88′ ο Σουσαέτα.

ΠΟΡΤΟ-ΣΑΧΤΑΡ

Οι “δράκοι” ξεκίνησαν με περισσότερη όρεξη το παιχνίδι. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο “Νταγκάο”, με αποτέλεσμα τα πρώτα σουτ της βραδιάς να ανήκουν στους γηπεδούχους. Από την πλευρά της η Σαχτάρ έπαιζε πολύ επιφυλακτικά, δίνοντας έμφαση περισσότερο στις κόντρα αντεπιθέσεις σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν εκείνοι τον πρώτο λόγο.

Ωστόσο, εκείνοι που άνοιξαν το σκορ ήταν οι Ουκρανοί με το γκολ του Στεπανένκο στο 50′ μετά από ασίστ του Μπερνάρντ. Παρόλα αυτά οι Πορτογάλοι δεν τα παράτησαν και θα έκαναν το 1-1 αν η κεφαλιά του Ίντι στο 70′ δεν έβρισκε στο δοκάρι της εστίας του Πιάτοφ. Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με μακρινό σουτ του Αμπουμπακάρ στο 87′ διαμόρφωσαν το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πόρτο 14 (16-4)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 9 (15-4)
Αθλέτικ Μπιλμπάο 7 (5-6)
Μπάτε Μπόρισοφ 3 (2-24)

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Πόρτο
Exit mobile version