ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Φρανκ Ριμπερί

Περνάμε από το μικροσκόπιο τον άνθρωπο που πέρσι θεωρούνταν ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες για τη χρονιά 2013, όμως από τότε οι μετοχές του έπεσαν αρκετά.

Φρανκ Ριμπερί

Ο Φρανκ Ριμπερί είναι ένας ποδοσφαιριστής που τραβάει τα βλέμματα πάνω του με τις επιδόσεις του εντός γηπέδου(αν εξαιρέσεις ένα σκάνδαλο με μία ιερόδουλη). Δεν πίνει, δεν είναι παντρεμένος με μοντέλο και δεν κάνει φωτογραφίσεις για εσώρουχα (αυτή η κατάσταση αρέσει στο χρήστη Μάνουελ Νόιερ)…Ας αφήσουμε όμως τις κρυάδες κι ας δούμε τι έχει καταφέρει ο Γάλλος όσο βρίσκεται στο Μόναχο και τη Μπάγερν.

Μεταγραφή ρεκόρ και αμέσως κορυφαίος

Ο Ριμπερί δεν πήγε ως ένας καλός παίκτης που πρέπει να αποδείξει αν είναι όντως καλός. Έχοντας βγει καλύτερος ποδοσφαιριστής στη Γαλλία με τη Μαρσέιγ κι έχοντας παίξει σε ένα ολόκληρο Μουντιάλ βασικός, φτάνοντας ως το τελικό, ο Ριμπερί έγινε η ακριβότερη μεταγραφή(μέχρι τότε) της Μπάγερν Μονάχου η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 25 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2007 και οι απαιτήσεις ήταν πολλές.

Το ντεμπούτο του έγινε στον προημιτελικό του Ligapokal με την ομάδα του να προκρίνεται με 4-1 επί της Βέρντερ Βρέμης και τον ίδιο να σημειώνει τα δύο από τα τέσσερα τέρματα, δίνοντας και μία ασίστ. Στον ημιτελικό κόντρα στη Στουτγκάρδη(κάτοχος του πρωταθλήματος τότε) άνοιξε το σκορ διευκολύνοντας την ομάδα του η οποία πέρασε στο τελικό με νίκη 2-0. Λόγω τραυματισμού, ο ίδιος δεν κατάφερε να αγωνιστεί, όμως η Μπάγερν κατέκτησε το τίτλο.

Το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα ήρθε και πάλι κόντρα στη Βέρντερ, όμως από εκεί και πέρα ο Γάλλος έκανε δύο μήνες για να βρει δίχτυα. Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε σχετικά εύκολα, ενώ στο Κύπελλο ο Ριμπερί ήταν πρωταγωνιστής βάζοντας τέσσερα τέρματα σε πέντε αγώνες μέχρι το τελικό, όπου έδωσε την ασίστ στον Λούκα Τόνι για το 1-0. Τελικά, οι Βαυαροί έκαναν το νταμπλ νικώντας με 2-1 τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου συμμετείχε η Μπάγερν, ο Ριμπερί πέτυχε τρία γκολ όμως η ομάδα του αποκλείστηκε στους ημιτελικούς. Ο Ριμπερί ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ως ο καλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής, ενώ βγήκε πρώτος και στους ψήφους για τον καλύτερο παίκτη του Γερμανικού πρωταθλήματος.

Αποτυχία σκέτη

Την επόμενη σεζόν, ο Ριμπερί ταλαιπωρείται από τραυματισμό που είχε από το Ευρωπαϊκό του 2008. Επιστρέφει αμέσως όμως στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και συμβάλει σε μία πολύ καλή αρχή για την ομάδα του. Το Δεκέμβριο κατατάσσεται στη τρίτη θέση της λίστας του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη, με τους Ρονάλντο και Μέσι να τον ξεπερνούν. Παράλληλα βρισκόταν και στη λίστα των 28 για τη Χρυσή Μπάλα όμως δεν προχώρησε.

Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη αφού η Μπάγερν Μονάχου έχασε σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα και οι μόλις δύο ήττες στις τελευταίες 13 αγωνιστικές ήταν αρκετές για να χάσει το πρωτάθλημα από τη Βόλφσμπουργκ των Γκραφίτε, Τζέκο, Μισίμοβιτς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από τη Μπαρτσελόνα στη φάση των 16, ενώ και το Κύπελλο Γερμανίας χάθηκε με τη σεζόν να θεωρείται άκρως αποτυχημένη. Ο Γάλλος σε 36 συμμετοχές έδωσε 19 ασίστ πετυχαίνοντας και 14 τέρματα τα οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετά για την κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Έμεινε και έστρωσε

Λόγω της αποτυχημένης σεζόν και των μεγάλων αλλαγών που έφερε, φήμες ήθελαν τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ίντερ να διεκδικούν τον Ριμπερί, όμως ο Φαν Χάαλ ,που μόλις προσλήφθηκε για να στρώσει τη νέα Μπάγερν Μονάχου, απέρριψε την ιδέα να φύγει ο μεσοεπιθετικός,λέγοντας πως γύρω του θα χτιστεί η καινούρια ομάδα. Την επόμενη μέρα ο Ούλι Χένες ξεκαθάρισε πως ο Ριμπερί θα δοθεί μόνο με μια προσφορά κοντά στα 100 εκατομμύρια και οι φήμες σταμάτησαν αμέσως να υπάρχουν.

Ο Γάλλος ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέσα στη χρονιά από τραυματισμούς, όμως βοήθησε αρκετά την ομάδα του να φτάσει στο εγχώριο νταμπλ, όμως λόγω καρτών έχασε το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως έχασε και η ομάδα του με 2-0 από την Ίντερ.

Η σεζόν 2010-11 ήταν η πρώτη που ο Ριμπερί ήταν στην προετοιμασία από την αρχή, μετά την πρώτη του σεζόν. Παρ’ όλα αυτά ένας μυϊκός τραυματισμός τον άφησε εκτός για δύο μήνες κοντά στο Νοέμβρη. Τέλη Γενάρη ο Γάλλος επιστρέφει και τραυματίζεται εκ νέου από μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου Τζόσουε της Βόλφσμπουργκ και μένει εκτός για περίπου ακόμα ένα μήνα. Επιστρέφει κι αγωνίζεται κατ’ αρχήν ως αλλαγή, όμως δεν καταφέρνει να βοηθήσει την ομάδα του η οποία δεν κατακτά κανένα τίτλο, πέφτοντας πάνω στο τρένο που λέγεται Ντόρτμουντ.

Loser

Τα ίδια Φρανκ μου, τα ίδια Ριμπερί μου…Ο Γάλλος χάνει μεγάλο κομμάτι και της νέας προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, με το ιατρικό τιμ της Μπάγερν Μονάχου να λέει αργότερα πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο ίδιος το απέδειξε μέσα στο γήπεδο, ξεκινώντας να παίζει βασικός και να σκοράρει ακόμα πιο συχνότερα, φτάνοντας τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα και τα 17 συνολικά στη χρονιά.

Παρ’όλα αυτά και πάλι οι Βαυαροί μένουν με άδεια χέρια, χάνοντας πρωτάθλημα και Κύπελλο από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας μάλιστα στην έδρα τους, από τη Τσέλσι στα πέναλτι.

Loser είπατε;

Κάπου εκεί, ο Ριμπερί σαν να γύρισε κάποιο διακόπτη και να έγινε ηγέτης και νικητής. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Γερμανίας, πρωταθλητής Ευρώπης και κατακτητής διηπειρωτικού Κυπέλλου. Ο Ριμπερί έφτασε να θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο με τις απίστευτες εμφανίσεις του και τα απίστευτα στατιστικά του αφού σε 43 παιχνίδια πέτυχε 11 τέρματα κι έδωσε 21 ασίστ. Για όλα αυτά αλλά κυρίως τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη από την ΟΥΕΦΑ, όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε ψήφους τους Ρονάλντο και Μέσι για τη Χρυσή Μπάλα, με πολλούς να μιλάνε για σκάνδαλο.

Ανακηρύχθηκε και πάλι ως ο καλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής, ενώ και την επόμενη σεζόν κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την εντυπωσιακή και αργότερα κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ριμπερί επανήρθε φέτος σε κάποιους μικροτραυματισμούς, όμως ήδη έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια πετυχαίνοντας πέντε τέρματα. Το κακό για αυτόν(σε προσωπικό επίπεδο) είναι πως πλέον μεγάλο μερίδιο για τις επιτυχίες παίρνουν από τα Μέσα οι Ρόμπεν, Νόιερ, Γκουαρντιόλα κυρίως, ενώ ακολουθούν και οι Λεβαντόφσκι, Αλόνσο, Γκέτσε, οι οποίοι όλοι τους τραβάνε περισσότερο τα βλέμματα. Προσοχή! Ο Γάλλος δεν έγινε ξαφνικά ένας παίκτης της σειράς. Έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, απλά πλέον τα βλέμματα πέφτουν και αλλού με τη Μπάγερν Μονάχου να δυναμώνει όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο.

Εκτός αυτού, η απουσία του και οι σπόντες των ομοεθνών του για την πορεία του στην εθνική, έριξαν τις μετοχές του απότομα, αφού δεν πήρε μέρος ούτε στο πρόσφατο Μουντιάλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ