ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Στο μυαλό του Βασιλιά

Όταν ο “λόρδος” νίκησε την “παράγκα” της ΟΥΕΦΑ

Ιανουάριος 2015. Χιλιάδες κόσμου σε κάθε γωνιά του πλανήτη διαδηλώνουν με στόχο η "Χρυσή Μπάλα" να πάει στα χέρια εκείνου που ανήκει. Του Νίκλας Μπέντνερ.

Όταν ο “λόρδος” νίκησε την “παράγκα” της ΟΥΕΦΑ

Ήδη οι πρώτες αναταράξεις είχαν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014 όταν οι πληροφορίες από ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ έκαναν λόγο πως ο Νίκλας Μπέντνερ δεν είναι στην λίστα με τους 23 που θα διεκδικήσουν τη “Χρυσή Μπάλα”.

Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να θέλουν να κάνουν ό,τι και ο Λιονέλ Μέσι πριν τα μεγάλα ματς. Εμετό. Παράλληλα, από τότε είχαν ήδη ξεκινήσει να οργανώνονται τα πρώτα τάγματα με την ονομασία: “Η. Χ. Μ. Σ.Λ.” που σήμαινε: “Η Χρυσή Μπάλα Στον Λόρδο”.

Εκτός αυτού τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για σκάνδαλο που ο Δανός φορ είχε μείνει εκτός λίστας, ενώ πολλές φορές έγραφαν για την “παράγκα” της ΟΥΕΦΑ. Μέχρι και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, έμεινε άφωνος όταν στα αυτιά του έφτασαν τα δυσάρεστα νέα με τον Αμερικανό να στέλνει γραπτή διαμαρτυρία προς τους επικεφαλής  της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μικρή λεπτομέρεια. Αυτή ήταν γραμμένη στα δανέζικα προς τιμήν του μεγαλύτερου επιθετικού που δεν έχει φορέσει ποτέ ροζ παπούτσια.

Βέβαια, ούτε που ίδρωσε το αυτί της (παράγκας) ΟΕΥΦΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τέλη Δεκέμβρη να ανακοινώσει την τελική τριάδα της “Χρυσής Μπάλας” με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Μάνουελ Νόιερ να είναι εκείνοι που ετοίμαζαν τα καλά τους κοστούμια για την βράβευση του καλύτερου ποδοσφαιριστή την σεζόν που είχε περάσει.

Έτσι, ο Νίκλας Μπέντνερ αποφάσισε να βγει στην κόντρα και να βγάλει λόγο μπροστά από τα γραφεία της ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα, η ομιλία του Δανού πέρασε στην ιστορία με τον τίτλο: “I have a dream for the Ballon D’or” που στα ελληνικά μεταφράζεται ως: “έχω ένα όνειρο για τη Χρυσή Μπάλα”. Πολλοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν πως ο “λόρδρος” ξεκίνησε με αυτή την πρόταση την ομιλία του “αντιγράφοντας” εκείνη του Μάρτιν Λούθορ Κινγκ που έγινε στις 28 Αυγούστου του 1963.

Που να ήξεραν οι haters πως ο Μπέντνερ ήταν εκείνος που είχε βοηθήσει τον Αφροαμερικανό πάστορα να  γράψει εκείνη την ομιλία που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Βέβαια, δεν καταλαβαίνω όλους εσάς που λέτε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού ο Δανός γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1988. Λεπτομέρειες θα πω εγώ.

Άξιο αναφοράς ήταν πως στην ομιλία του “λόρδου” το “παρών” έδωσαν διάφορες μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ και ο πατέρας του Μπέντνερ. Άλλωστε ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενο να παρευρεθούν όλοι αυτοί εκεί με τους Λατινοαμερικάνους να τονίζουν με δηλώσεις τους πως είναι τυχεροί πως ο Δανός δεν έχει “σπάσει” τα ρεκόρ τους με τις εθνικές τους ομάδες. Και πάλι δεν σας καταλαβαίνω όταν λέτε πως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με Βραζιλία και Αργεντινή, αφού είναι Δανός. Ε ρε κάτι κολλήματα που έχουν μερικοί θα έλεγα εγώ!

Οι μέρες περνούσαν. Για εμάς. Όχι για τον “λόρδο” που σε αντίθεση με εμάς δεν μεγαλώνει. Απλά ωριμάζει. Τέλος πάντων φτάσαμε λίγες ώρες πριν την βράβευση και σε όλο τον πλανήτη υπήρχαν διαδηλώσεις υπέρ του Νίκλας Μπέντνερ. Του παίκτη που έκανε τα αντίπαλα δίχτυα να σπαρταρίσουν ίσα με τέσσερις φορές.

Οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής μαφίας, εεε ΟΥΕΦΑ ήθελα να πω, ήταν ιδιαιτέρως θορυβημένοι με αυτά που άκουγαν και έβλεπαν. Και ενώ ο Ρονάλντο έφτιαχνε το μαλλί του, ο Μέσι έκανε κάπου εμετό και Νόιερ προσπαθούσε να αποδείξει πως δεν είναι ρομπότ ο Πλατινί βρήκε την ιδανική ευκαιρία να δώσει τη “Χρυσή Μπάλα” στον Νίκλας Μπέντνερ που απλά πρόσθετε ακόμη ένα βραβείο στην τεράστια συλλογή του που έχει πάνω από το τζάκι του!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ