Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κάτι για να τον θυμούνται!
Σεβίλλη

Κάτι για να τον θυμούνται!

Σε ένα ΣΟΥΠΕΡ ματς που κρίθηκε στην παράταση η Μπαρτσελόνα επικράτησε 5-4 της Σεβίλλης στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης χάρη στο γκολ του Πέδρο, πριν πάρει μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ.

12.08.2015 | 00:19

Γκολ, ένταση, πολλές συγκινήσεις και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο τελικός του Σούπερ Καπ Ευρώπης ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη τα είχε όλα!

Οι Καταλανοί χάρη στο… show του Λιονέλ Μέσι πήραν προβάδισμα μέχρι και τρία γκολ (4-1), όμως, οι παίκτες του Ουνάι Εμερι δεν τα παράτησαν και το έφεραν στα ίσα.

Στην παράταση οι “μπλαουγκράνα” ήταν καλύτεροι και με γκολ του Πέδρο στο 115′, με τις φήμες να τον θέλουν να κλείνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκαναν το 5-4 κατακτώντας την πρώτη κούπα της νέας σεζόν!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δηλαδή με γκολ από πολύ νωρίς. Και αυτό το πέτυχε η Σεβίλλη με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπανέγκα στο 3′.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, φτάνοντας πρώτοι στην εστία των αντιπάλων τους και με την πολύ καλή εκτέλεση του έμπειρου χαφ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ωστόσο, δεν έμελλε να το χαρούν για πολύ, αφού από εκεί και πέρα ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε δράση.

Αρχικά ο επιθετικός των “μπλαουγκράνα” έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 7′ πληρώνοντας με το ίδιο… νόμισμα. Δηλαδή με απευθείας εκτέλεση φάουλ στέλνοντας την μπάλα εκεί που όσο και αν προσπάθησε ο Μπέτο δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα.

Η Μπαρτσελόνα με το πέρασμα του χρόνου ανέβαζε την απόδοσή της δείχνοντας πως περνούσε μπροστά στο σκορ αργά ή γρήγορα. Και έτσι έγινε με τον… συνήθη ύποπτο. Τον Μέσι. Ο 27χρονος σούπερ σταρ από το ίδιο περίπου σημείο και με τον ίδιο τρόπο, απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε… συστημένη την μπάλα στα δίχτυα του Μπέτο κάνοντας το 2-1.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας προσπάθησε να βγει μπροστά, προκειμένου να πετύχει το δεύτερο τέρμα της, όμως, χωρίς επιτυχία, αφού το κέντρο των Καταλανών έκοβε και έραβε. Έτσι, σε μία αντεπίθεσή τους ο Λουίς Σουάρεζ βγήκε τετ-α- τετ με τον Μπέτο, αλλά ο Ουρουγουανός νικήθηκε από τον Πορτογάλο, αλλά στην συνέχεια της φάσης ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραφίνια που διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για την Μπαρτσελόνα, όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο. Με γκολ. Αυτή τη φορά ο Σουάρεζ βρήκε δίχτυα απέναντι στον τερματοφύλακα της Σεβίλλης και “έγραψε” το 4-1 στο 52′ μετά από ασίστ του Μπουσκέτς. Οι Καταλανοί από εκεί και πέρα έριξαν λίγο το ρυθμό τους κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ουνάι Έμερι και έτσι μείωσαν σε 4-2 με τον Ρέγες στο 57′ μετά από σέντρα του Βιτόλο από τα αριστερά και τον Ισπανό επιθετικό να είναι ελεύθερος και να μην αστοχεί από κοντά.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και μείωσαν ακόμη περισσότερο με τον Γκαμεϊρό στο 72′ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του έμπειρου φορ και το οποίο κέρδισε ο Βιτόλο μετά από τράβηγμα του Ματιέ στην περιοχή του Τερ Στέγκεν.

Το τέρμα που σημείωσαν οι Ανδαλουσιάνοι τους έδωσε… φτερά στα πόδια, με αποτέλεσμα να πιέζουν για το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα. Και τελικά το σημείωσαν στο 81΄με τον Κονοπιάνκα. Ο Ουκρανός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Ιμόμπιλε που πίεσε τον Μπαρτρά, εκείνος έκανε λάθος και ο Ιταλός έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του που έκανε το 4-4.

Αυτό δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα το ματς να πηγαίνει στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε πίεζαν από την αρχή την Σεβίλλη, αλλά εκείνη είχε οχυρωθεί πίσω πολύ καλά μη αφήνοντας χώρους στους Καταλανούς για κάτι καλό. Ωστόσο, η λύση για τους “μπλαουγκράνα” ήρθε στο 115′ όταν μετά από φάουλ του Μέσι η μπάλα βρήκε στους παίκτες της Σεβίλλης, στην επαναφορά ο Μέσι σούταρε, ο Μπέτο απόκρουσε με υπερένταση και ο Πέδρο από κοντά έκανε το 5-4.

Παρόλα αυτά οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κόκε και Ραμί και εν τέλει δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στα πέναλτι.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version