ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Talent Show

“Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει τους σωστούς ανθρώπους”

Από έλλειψη των σωστών ανθρώπων που θα μπορούν να εξελίξουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές πάσχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Νίκο Σκιαδά του ΑΟΠ που μίλησε στον "Βασιλιά".

“Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει τους σωστούς ανθρώπους”

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο. Ωστόσο, αυτό πάει αρκετές φορές χαμένο, γιατί δεν υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι για να τους εξελίξουν και να ασχοληθούν μαζί τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τα… πρώτα βήματα ενός ανερχόμενου παίκτη είναι πολύ σημαντικά και αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του στον “Βασιλιά” και ο 17χρονος στόπερ του Α.Ο Πάρου, Νίκος Σκιαδάς.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής εκτός αυτού μίλησε για τα όνειρά του, τους στόχους του στο άμεσο μέλλον, ενώ απάντησε και στο δίλημμα Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Σκιαδά στον “Βασιλιά”:

Τι χρειάζεται κάποιος για να δραπρέψει ως στόπερ:

“Καταρχάς ένας παίκτης πρέπει να διαθέτει ψυχραιμία για να μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις πίεσης. Καλή φυσική κατάσταση, θα πρέπει να είναι αθλητικός και να είναι αρκετά ψηλός για την συγκεκριμένη θέση. Επίσης, θα πρέπει να έχει καλή τεχνική κατάρτιση γιατί στην ουσία η επίθεση ξεκινάει από τα δικά του πόδια. Θα πρέπει να μιλάει πολύ και να οργανώνει τους υπόλοιπους παίκτες, καθώς μετά τον τερματοφύλακα είναι ο παίκτης που βλέπει όλο το γήπεδο”.

Ποιον παίκτη θεωρείς καλύτερο σε αυτή τη θέση στον κόσμο:

“Ο αγαπημένος μου παίκτης σε αυτή τη θέση είναι ο Σέρχιο Ράμος. Ωστόσο, δεν τον θεωρώ τον καλύτερο στον κόσμο σε αυτή τη θέση γιατί ο καλύτερος θεωρώ πως είναι ο Βινσέντ Κομπανί. Ως αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι έχει την δυνατότητα στα δύσκολα σημεία και καταστάσεις που βρίσκεται η ομάδα να ελέγχει τους συμπαίκτες του και να οργανώνει καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας. Επιπλέον, τον βοηθάει η σωματική του διάπλαση, αλλά και τα αθλητικά του προσόντα”.

Σε ποιον θα ήθελες να μοιάσεις:

“Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να μοιάσω σε κάποιον συγκεκριμένα. Θέλω να δημιουργήσω το δικό μου στυλ ως παίκτης να μην μοιάσω σε κάποιον άλλον. Απλά παίρνω παραδείγματα από άλλους παίκτες πιο έμπειρους και στην συνέχεια προσπαθώ μόνος μου να προσθέτω δικά μου στοιχεία στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζομαι. Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται αρκετή δουλειά και πολλή εμπειρία στα γήπεδα”.

Ποιον επιθετικό θα ήθελες να μαρκάρεις:

“Πιστεύω πως όνειρο κάθε νεαρού παίκτη είναι να μαρκάρει είτε τον Μέσι είτε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς είναι μία σπουδαία εμπειρία και αποτελούν δύο από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Και οι δύο έχουν την δυνατότητα να σε φέρουν σε δύσκολη θέση και μέσα από τα λάθη που θα κάνεις με αυτούς τους δύο παίκτες θα αποκτήσεις την εμπειρία για να μπορέσεις να ανταποκριθείς σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο”.

Με ποιον αμυντικό θα ήθελες να συνυπάρξεις:

“Θα ήθελα να είμαι συμπαίκτης με τον Σέρχιο Ράμος, αλλά πιστεύω πως δίπλα στον Κομπανί θα μπορούσα να μάθω ακόμη περισσότερα πράγματα και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο ως παίκτης δίπλα του, καθώς τόσα χρόνια έχει δείξει την αξία του σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι η Πρέμιερ Λιγκ”.

Σε ποιο γήπεδο θα ήθελες να αγωνιστείς:

“Το γήπεδο που θα διάλεγα είναι το “Γουέμπλεϊ” γιατί είναι ένα ιστορικό γήπεδο. Έχουν πατήσει το χορτάρι του σπουδαίοι παίκτες και σπουδαίες ομάδες και θα ήθελα να βιώσω και εγώ αυτή την εμπειρία κάποια στιγμή στην καριέρα μου”.

Με ποιον προπονητή θα ήθελες να συνεργαστείς κάποια στιγμή στο μέλλον:

“Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Ζοσέ Μουρίνιο γιατί είναι ένας προπονητής που προκαλεί με τις δηλώσεις του και τις κινήσεις του, με αποτέλεσμα να είναι συνέχεια στο επίκεντρο της προσοχής του ενδιαφέροντος και θα ήθελα να είμαι σε μία ομάδα, ώστε να τον ζω και από κοντά. Εννοείται πως θα εξελιχτώ δίπλα του σαν παίκτης, αφού ήταν προπονητής σε σπουδαίες ομάδες για αρκετά χρόνια”.

Σε ποια ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς:

“Θα ήθελα κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Άρσεναλ, γιατί είναι μία ομάδα που στηρίζεται σε νέους παίκτες και δείχνει πως είναι μία οικογένεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος”.

Ποιο πρωτάθλημα θεωρείς ως το καλύτερο του κόσμου και σε ποιο θα ήθελες να αγωνιστείς:

“Πιστεύω πως αυτό που είναι το καλύτερο του κόσμου είναι η Πρέμιερ Λιγκ, γιατί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Όλες οι ομάδες παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε αυτό. Και γενικότερα υπάρχει σεβασμός προς τους παίκτες τόσο από τις ομάδες όσο και από τον κόσμο”.

Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο:

“Θα διάλεγα τον Κριστιάνο Ρονάλντο γιατί μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού του και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει την ζημία κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα ανεξαρτήτως της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία μπορεί να βρίσκεται και γενικότερα δείχνει πως πάει κόντρα σε όλους και σε όλα”.

Οι στόχοι σου με τον ΑΟΠ:

“Ο πρώτος στόχος που ήταν η κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος έγινε πραγματικότητα πέρυσι. Πλέον δεν μένουμε σε αυτό. Στόχος κάθε παίκτη είναι να γίνεται καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό που προσπαθώ να κάνω σε κάθε ματς είναι να βοηθάω την ομάδα μου χωρίς να υπερβαίνω τις ικανότητές μου, αλλά το τι μπορώ να κάνω το ξέρει καλύτερα ο προπονητής μου και γι’ αυτό το λόγο σε κάθε παιχνίδι ακολουθώ τις οδηγίες που μου δίνει”.

Το επίπεδο ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες:

“Αυτό που λείπει από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες είναι άνθρωποι, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να ασχολούνται με τους νεαρούς παίκτες, να τους περνούν σε κάθε προπόνηση τα στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου και να δημιουργείται η αίσθηση στους παίκτες ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα μέσα από το ποδόσφαιρο. Γενικότερα πρέπει να βοηθάνε τα νέα παιδιά έτσι ώστε να αποκτήσουν την δυνατότητα να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο, όπως είναι αυτό της Σούπερ Λίγκας”.

Για το αν τα παιδιά από την επαρχία έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με αυτά στις μεγάλες πόλεις:

“Πιστεύω πως τα παιδιά στην επαρχία δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά που μένουν στις μεγάλες πόλεις γιατί λείπει το κατάλληλο προπονητικό υλικό από τις ομάδες. Πρέπει οι παράγοντες των επαρχιακών ομάδων να στηρίζονται περισσότερο στα νέα παιδιά, προκειμένου να επωφεληθούν και οικονομικά σε βάθος χρόνου”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ