ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θα ήταν άλλη ομάδα στο Άνφιλντ: Οι έξι βαρβάτες απουσίες της Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα: Κάποιοι βλέπουν ευκαιρία με Σαλάχ – Κάποιοι άλλοι όμως όχι
Άλλαξε ακόμα και την… προθέρμανση της Γιουνάιτεντ ο Αμορίμ! (vid)
Αργεί κι άλλο η επιστροφή Γιαμάλ στην Μπαρτσελόνα! (vid)
«Απάντησε» στις δηλώσεις του Σαλάχ μέσω… διαρροής η Λίβερπουλ! (pic)
Ο τραυματισμός του Βινίσιους είναι η… ευκαιρία του Μπαπέ!
Δεν βάζει… κόφτη ο Κριστιάνο – Όλο και πιο κοντά στα 1000 γκολ! (vid)
Η Ίντερ «τάπωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης με τον σχεδιασμό της!
Ο Πεπέ μίλησε γι’ ακόμη μία φορά για τον εφιάλτη που έζησε στην Άρσεναλ!
Ο Ντε Μπρούιν μίλησε χωρίς φόβο και κόμπλεξ για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Σίτι!
Αυστηρό μήνυμα Πέρεθ: «Σώστε τους νέους παίκτες! Θα τους “κάψετε” με τόσα ματς!»
Αυτό που φοβούνται όλοι στην Σίτι – Όλα δείχνουν πως ο «μαέστρος» της αποχωρεί
Άρσεναλ: Ντου και… ξύλο στον Νουανέρι για το πρώτο του γκολ! (vid)
«Χώνεται» και η Μπαρτσελόνα για τον Γιόκερες!
Βουλώνει στόματα ο Γκουαρντιόλα – «Ηρεμήστε! Έχω έξι τίτλους σε οκτώ χρόνια»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Forgotten Legends

O μικρός μάγος

Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν ήταν ο κεντρικός μέσος που ήθελε όλη η Ευρώπη στα τέλη των 90's κι εμείς σας θυμίζουμε τα όσα πέτυχε.

O μικρός μάγος

Το ψευδώνυμο “μικρός μάγος” του δόθηκε από τους Αργεντίνους πριν καν γίνει διάσημος στην Ευρώπη ή δείξει αν το ‘χει. Ο λόγος; Ο πατέρας του, Χουάν Ραμόν, που λατρεύτηκε από τους συμπατριώτες του για τη τεχνική του, ενώ η φήμη του έφτασε μέχρι και τη χώρα μας, παίζοντας στον Παναθηναϊκό και είχε το ψευδώνυμο “ο μάγος”.

Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, κατάφερε να αγαπηθεί το ίδιο από τους Αργεντίνους, καθώς τα γονίδια τον ήθελαν εξίσου καλό με τον πατέρα του, ενώ η πορεία του στην Ευρώπη ήταν σαφώς καλύτερη, σε μία εποχή που οι Λατίνοι ήταν περιζήτητοι.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την καριέρα του, που είχε τα limit ups αλλά και τα limit down της.

Πως ξεκίνησε

Ο πατέρας του ήταν θρύλος της Εστουντιάντες, έχοντας συνολικά 295 συμμετοχές με τη φανέλα της. Ο μικρός Σεμπαστιάν δε θα μπορούσε οπότε να ξεκινήσει από αλλού την πορεία του. Το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου ο θείος του Πέδρο Βέρντε αγωνιζόταν την εποχή που ο μικρός μάγος έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.

Με την Εστουντιάντες έκανε το ντεμπούτο του το 1994, βοηθώντας τη να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, απ’ όπου είχε “πέσει” ένα χρόνο πριν. Ο Βερόν δεν άργησε να κάνει το ντεμπούτο του και με την εθνική Αργεντινής, ενώ το 1996, μετά από 60 συμμετοχές με την Εστουντιάντες, η Μπόκα Τζούνιορς τον έκανε δικό της και ο Σεμπαστιάν αγωνίστηκε δίπλα στο είδωλο κάθε νέου Αργεντίνου, τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Juan-Sebastian-Veron

Ιταλία

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, παρακολουθώντας τον στενά, τον πήρε στη Σαμπντόρια με τον Βερόν να ξεκινά ένα άκρως πετυχημένο ταξίδι στην Ιταλία. Στη Σαμπντόρια αγωνίστηκε για δύο σεζόν, αφού ο η Πάρμα τον έκανε δικό της μετά το Μουντιάλ της Γαλλίας, έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Βερόν κατέκτησε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο εκεί, έχοντας ως συμπαίκτες θρύλους του ποδοσφαίρου, όπως ο Καναβάρο, ο Κρέσπο, ο Τουράμ, ο Μπουφόν και ο συμπατριώτης του Αλμέιδα. Μαζί κατέκτησαν το Κόπα Ιτάλια και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με τον Βερόν να ‘χει σε 26 συμμετοχές εφτά ασίστ και ένα γκολ.

Αυτή ήταν η μοναδική του σεζόν στην Πάρμα, αφού ο Έρικσον πηγαίνοντας στην “αιώνια πόλη” για λογαριασμό της Λάτσιο, τον πήρε μαζί του έναντι 18.1 εκατομμυρίων λιρών. Εκεί κατακτά για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και την επόμενη σεζόν κάνει το “νταμπλ” στην Ιταλία, με πρωτάθλημα και κύπελλο. Η πρώτη του σεζόν στη Λάτσιο μάλιστα, ήταν η πιο παραγωγική του, έχοντας 10 τέρματα σε 47 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. article-0-005B568200000258-508_634x370

Το “λάθος”

Μπορεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει και μετέπειτα για να τον στηρίξει(φτάνοντας σε σημείο να αποκαλέσει ηλίθιους τους δημοσιογράφους που έκαναν κριτική στον Βερόν), όμως η μεταγραφή του Αργεντίνου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει ως μία από τις χειρότερες, αν αναλογιστεί ειδικά κανείς πως ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία αγγλικής ομάδας με 28.2 εκατομμύρια λίρες.

Ο Βερόν δεν προσαρμόστηκε ουσιαστικά ποτέ στις απαιτήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου που τον ήθελαν να μαρκάρει περισσότερο, να τρέχει περισσότερο και σε μεγαλύτερο ρυθμό και κυρίως να μην έχει τη μπάλα στην κατοχή του όσο στην Ιταλία.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός του έδωσε απεριόριστες ευκαιρίες χρησιμοποιώντας τον 82 φορές σε όλες τις διοργανώσεις των δύο σεζόν που έμεινε εκεί, ενώ άλλαξε το κλασικό 4-4-2 σε 4-4-1-1 για να χωρέσει τον Αργεντίνο μέσα. Ο Βερόν κατέκτησε ένα πρωτάθλημα με τους “κόκκινους διάβολους”, όμως αν είχε την ευκαιρία να γυρίσει το χρόνο πίσω, σίγουρα δε θα έκανε την ίδια επιλογή. hi-res-2720593-juan-sebastian-veron-of-chelsea-makes-a-break-forward_crop_north

Ο “μικρός μάγος” προσπάθησε και στη Τσέλσι την επόμενη σεζόν, όμως ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για καιρό, και οι μόλις εφτά συμμετοχές του, σε συνδιασμό με την ύπαρξη των Μακελελέ-Λάμπαρντ στο κέντρο της ομάδας του Λονδίνου, τον έκαναν να ψάξει ομάδα το αμέσως επόμενο καλοκαίρι.

Εκεί που τον καταλαβαίνουν 2229601-veron

Ο Βερόν επέστρεψε στην Ιταλία, ως δανεικός από τη Τσέλσι στην Ίντερ και μέσα σε δύο σεζόν κατέκτησε δύο Κόπα Ιτάλια, ένα πρωτάθλημα(αυτό που έχασε στα χαρτιά η Γιουβέντους) κι ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, έχοντας ενεργή συμμετοχή, φτάνοντας τις 74 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η επιστροφή

Η Ίντερ δεν μπορούσε να τον κρατήσει και τρίτη σεζόν ως δανεικό και επέλεξε να μη μπει στη διαδικασία να τον αγοράσει, με τον Βερόν να παίρνει τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Αργεντινή και την Εστουντιάντες μόλις στα 31 του.

Ο Βερόν έμεινε εκεί μέχρι το τέλος της καριέρας του, όντας αρχηγός της ομάδας, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Απερτούρα κι ένα Κόπα Λιμπερταδόρες το 2010, ενώ ανακυρήχθηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Νοτίου Αμερικής για το 2008 και το 2009. veron

Στη συνολική του καριέρα αγωνίστηκε σε 630 παιχνίδια σκοράροντας 78 φορές.

Εθνική

Με την εθνική του έκανε το ντεμπούτο του το 1996 και πήρε μέρος στο Μουντιάλ του 1998, όπου ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασίστ στη διοργάνωση. Όσο βρισκόταν στην Πάρμα, μία φήμη για χρήση απαγορευμένων ουσιών τον έφερε σε κόντρα με τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους και οι κλήσεις του στην εθνική λιγόστεψαν, όμως έγινε αποδεκτός για το Μουντιάλ του 2002 αφού η συγκεκριμένη φήμη δεν έγινε ποτέ επίσημη.

Από το 2003 μέχρι το 2007 δεν κλήθηκε ποτέ στην εθνική λόγω των κακών εμφανίσεών του στην Αγγλία, όμως η επιστροφή του στην Εστουντιάντες τον έφερε και πάλι στις κλήσεις συμμετέχοντας στο Κόπα Αμέρικα εκείνης της χρονιάς που η Αργεντινή έφτασε στο τελικό.

Το Μουντιάλ του 2010 ήταν και η τελευταία του εμφάνιση με την εθνική, με τον Βερόν να ξεκινά βασικός κόντρα στην εθνική Ελλάδος και να μπαίνει ως αλλαγή στο επόμενο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στη Νιγηρία. Η Αργεντινή αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από τη Γερμανία, με τον Βερόν να μένει στον πάγκο και να ανακοινώνει το τέλος του από την εθνική, έχοντας φτάσει τις 73 συμμετοχές και τα εννιά τέρματα με το εθνόσημο. 4218

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ