Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ακόμα… πετούν οι «νυχτερίδες»
Μπιλμπάο

Ακόμα… πετούν οι «νυχτερίδες»

Η Μπιλμπάο επικράτησε με το ρευστό 1-0 της Βαλένθια και πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα στο «Μεστάγια».

10.03.2016 | 23:57

Έχοντας ως εφόδιο την πρόσφατη επικράτησή της στο «Μεστάγια» η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήθελε να πράξει κάτι ανάλογο και στην αναμέτρηση του «Σαν Μαμές» προκειμένου να αποκτούσε ένα ισχυρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης. Ωστόσο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε περιορίστηκε στο, ανατρέψιμο, 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ραούλ Γκαρσία στο 20′.

Στον αγωνιστικό χώρο, μόλις στο 10ο λεπτό ο Σουσαέτα, στην πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, κατάφερε να κινηθεί με αξιώσεις προς την περιοχή της Βαλένθια αλλά ο Ράιαν τον σταμάτησε έγκαιρα.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και διατηρώντας ψηλά την πίεσή τους θα καταφέρουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ (20′) με προβολή του Ραούλ Γκαρσία από κοντά μετά από σέντρα του Μπενάτ.

Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιδράσει δύο λεπτά αργότερα αλλά ο Ροντρίγκο κόπηκε γρήγορα από τον Ερερίν πριν γίνει απειλητικός.

Στο 24′ η Μπιλμπάο απάντησε με τον Αντούριθ όμως να μην βρίσκει για λίγο στόχο.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και οι «νυχτερίδες» δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος οι ρυθμοί των δύο ομάδων έπεσα σταθερά, με την Μπιλμπάο να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και την Βαλένθια να κρατά χαμηλά τις ισορροπίες προσπαθώντας τόσο να αποφύγει κάποιο δεύτερο τέρμα όσο να ψάξει διαδρόμους για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Οι γηπεδούχοι θα φτάσουν μία ανάσα από το 2-0 αλλά κανείς από τους Αντούριθ (67′), Σαμπίν (68′) και Μπενάτ (72′) δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε ένα πεντάλεπτο πολιορκίας των καρέ του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα ο Σαμπίν έγινε εκ νέου επικίνδυνος αλλά ο Ράιαν θα δηλώσει «παρών» και θα κρατήσει το 1-0.

Στο δεκάλεπτο που απέμενε καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση και έτσι η Μπιλμπάο θα πάει στην… φωλιά των «νυχτερίδων» την επόμενη Πέμπτη έχοντας το ισχνό προβάδισμα του ενός γκολ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version