ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κουρτουά: «Δεν υπάρχει λόγος για τόσα παιχνίδια, τεράστια η καταπόνηση»
Τον Γιαμάλ και τα μάτια σας… για τα μάτια μας
«Δεν κάνει κουμάντο ο Κριστιάνο στην Αλ Νασρ – Η διοίκηση έδιωξε τον Κάστρο»
Οι Βρετανοί βλέπουν στη Serie A τον διάδοχο του Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ!
Τρίβουν χέρια στην Σπόρτινγκ – Όλη η Ευρώπη στα… πόδια του Γιόκερες
Πρωτοκλασάτος παίκτης της Λίβερπουλ θέλει να αγοράσει τη Ναντ!
To τραγικό λάθος που δεν συνάδει με το ταλέντο του Τερ Στέγκεν (pics)
Champions League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει… κλεισμένο τον προπονητή της επόμενης 10ετίας
Podcast: Oh la, la… Μπορεί και πάλι κορυφή η Μαρσέιγ;
«Χ»άρις στον Ράγια η Άρσεναλ δεν ηττήθηκε από την Αταλάντα! (vids)
Η Ατλέτικο… ξέρανε τη Λειψία στο 90′! (vids)
Στάση Πριγκιπάτο για την Μπαρτσελόνα (vid)
Μυθικός Ράγια: Έβγαλε πέναλτι και στη συνέχεια απέκρουσε το «ριμπάουντ» στη γραμμή! (vid)
Η Ατλέτικο ισοφάρισε κόντρα στην Λειψία με το τέλειο πλασέ του Γκριεζμάν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπιλμπάο

Άγιος… Αντούριθ

Η Βαλένθια φιλοξένησε την Μπιλμπάο στο "Μεστάγια" στη ρεβάνς των "16 του Γιουρόπα Λιγκ και οι "Βάσκοι" προκρίθηκαν αν και ηττήθηκαν με 2-1.

Άγιος… Αντούριθ

Στο “Μεστάγια” η Βαλένθια του Νέβιλ υποδέχτηκε την Ατλέτικ Μπιμπάο του Βαλβέρδε στον επαναληπτικό της φάσης των “16” του Γιουρόπα Λιγκ.  Το συγκρότημα του Νέβιλ αν και είχε την υπεροχή αποκλείστηκε παρόλο που νίκησε με 2-1. Η Ατλέτικ ήταν πιο τυχερή και εκμεταλλευόμενη την εκτελεστική δεινότητα του Αντούριθ απέδρασε με την πρόκριση

Στο 8ο λεπτό ο Αντούριθ πέρασε ανάμεσα από τους αμυντικούς και βρέθηκε τετ-α-τετ για να στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Ράϊαν. Στο 13′ οι “νυχτερίδες” ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Σάντι Μίνα να βρίσκεται στο σωστό σημείο και να παίρνει το ριμπάουντ για να γράψει το 1-0.

Στο 33′ ο Ροντρίγκο πάσαρε από τα δεξιά παράλληλα στο Βέζο, ο οποίος σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Γκόμεζ βρήκε στα σώματα των αμυντικών των “Βάσκων”. Η αδυναμία, όμως της Ατλέτικ στο ψηλό παιχνίδι της κόστισε και πέντε λεπτά αργότερα ο Σάντος πήδηξε πολύ ψηλά για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στη Βαλένθια.

Ο ίδιος παίκτης στο 40′ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια στην άμυνα της Μπιλμπάο και σούταρε λίγο αουτ.Η απάντηση ήταν άμεση με τον Λαπόρτ να επιχειρεί ένα “κεραυνό” λίγο έξω από την περιοχή και τον Ράϊαν να ίπταται για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Στο 63′ οι “νυχτερίδες άγγιξαν το 3-0 αλλά ο Κάγια δεν έβαλε καλά το πόδι του , ενώ ο Ροντρίγκο λίγα λεπτά αργότερα μετά από ατομική ενέργεια δεν κατάφερε να σημαδέψει το τέρμα.

Στο 75′ το Μεστάγια πάγωσε. Ο Ραούλ Γκαρθία πρόσφερε μια στιγμή μαγείας, καθώς με τακουνάκι βρήκε τον Αντούριθ, για να γίνει το 2-1 και οι “Βάσκοι να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης. Στο 86′ η Βαλένθια έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Πάκο Αλκάρεθ με κεφαλιά να υποχρεώνει τον Ερερίν στην επέμβαση του αγώνα.

Στα άλλα παιχνίδια που έχουν ολοκληρωθεί μέχρις στιγμής στο Γιουρόπα Λιγκ η Μπάγερ Λεβερκούζεν κράτησε τα προσχήματα και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι αφού παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Βιγιαρεάλ, η οποία όμως πήρε το εισιτήριο της επόμενης φάσης χάρη στη νίκη της στο παιχνίδι της Ισπανίας.

Στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Σουάρεζ στο 35′ με την Λεβερκούζεν να απαντά με ένα αρκετά άστοχο σουτ του Φρέι δέκα λεπτά αργότερα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ αλλά η κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου δεν θα βρει στόχο στο 54′. Η συνέχεια του παιχνιδιού κύλησε στους ίδιους χαμηλούς ρυθμούς και έτσι τα «κίτρινα υποβρύχια» πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο άλλο επαναληπτικό η Λάτσιο πραγματοποίησε μία ακόμα τραγική εμφάνιση και ενώ είχε το πάνω χέρι στη θεωρία, στην πράξη κατάφερε να ισοπεδωθεί εντός έδρας από την Σπάρτα Πράγας, από την οποία και ηττήθηκε με 0-3.

Οι Τσέχοι εκμεταλλεύθηκαν το δυναμικό τους ξεκίνημα και μόλις στο 10′ άνοιξαν το σκορ με τον Ντοκάλ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κρέιτσι νίκησε τον Μαρκέτι για το 0-2. Η παγωμένη Λάτσιο προσπάθησε να ανακάμψει αλλά οι φιλότιμες προσπάθειες του Μάουρι και του Παρόλο έπεφταν στο κενό. Μάλιστα, λίγο πριν την ανάπαυλα ο Τζούλις ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 ρίχνοντας στο «καναβάτσο» τους Ιταλούς.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να σώσουν την κατάσταση και έτσι η Σπάρτα Πράγας πήρε μία πανηγυρική πρόκριση για την επόμενη φάση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ