Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σεβιγιάνικη… (Ι)Μπόρα
Σεβίλλη

Σεβιγιάνικη… (Ι)Μπόρα

Η Σεβίλλη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς τους Γιουρόπα Λιγκ αφού επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Αθλέτικ Μπιλμπάο έχοντας τον επαναληπτικό στην έδρα της.

07.04.2016 | 23:58

Η Σεβίλλη επικράτησε της Μπιλμπάο με 2-1 (Αντούριθ 48′-Κολοτζιεϊζάκ 56′, Ιμπόρα 83′)  και κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από το «Σαν Μαμές» ενώ πλέον βρίσκεται σε θέση οδηγού για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Στον αγωνιστικό χώρο η Μπιλμπάο θέλησε να δημιουργήσει πρώτη τις προϋποθέσεις για γκολ προκειμένου να αποφύγει τυχόν ευτράπελα όπως στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βαλένθια.

Παρόλα αυτά η Σεβίλλη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι όταν στο 23′ ο Μπανέγκα έγινε αποδέκτης της μπάλας, δοκίμασε το πόδι του αλλά ο πορτιέρο της Μπιλμπάο δήλωσε «παρών» και κράτησε το μηδέν.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων όταν ο Ουίλιαμς κοντρόλαρε όμορφα εντός περιοχής και επιχείρησε ένα σουτ που όμως δεν ανησύχησε τον Σορία.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ερερίν να πει «όχι» στο σουτ του Βίκτορ Βιτόλο.

Στο 41′ η Μπιλμπάο βγήκε επικίνδυνα στην αντεπίθεση αλλά η κεφαλιά του Αντούριθ βρήκε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 45′ ο Μουνιαΐν έγινε απειλητικός αλλά το σουτ του δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Μπιλμπάο αφού μόλις στο 48′ ο Μουνιαΐν βρήκε ωραία τον Αντούριθ και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Πέντε λεπτά μετά ο Σόρια χρειάστηκε να επέμβει εκ νέου, αυτή τη φορά στην κεφαλιά του Ετξέιτα.

Στο 56′ η Σεβίλλη κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Μπανέγκα τροφοδότησε ιδανικά τον Κολοτζιεϊζάκ, με τον Γάλλο να μην αστοχεί και να κάνει το 1-1.

Οι ρυθμοί του αγώνα έπεσαν στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να δείχνουν ανήμπορες να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν ότι τα πάντα θα ξεκαθάριζαν στον επαναληπτικό στην έδρα της Σεβίλλης, οι φιλοξενούμενοι… χτύπησαν επτά λεπτά πριν τα 90′ με δράστη τον Ιμπόρα. Ο Ισπανός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από μεταβίβαση του Γκαμέιρο και από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του.

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης η Μπιλμπάο δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και έτσι πλεόν θα κυνηγήσει τη νίκη και μόνο τη νίκη στο «Σάντσεζ Πιθχουάν» προκειμένου να ελπίζει στην πρόκριση.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version