Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Cojo- νατη, πετιέται!
Μπαρτσελόνα

Cojo- νατη, πετιέται!

Με πολλά κιλά... τσαμπουκά και πάθους η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με σκορ 2-0 και να περάσει στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

13.04.2016 | 23:41

Μπορεί να μην έχουν την τεχνική κατάρτιση των παικτών της Μπαρτσελόνα.

Μπορεί να μην παίζουν το καλλιτεχνικό ποδόσφαιρο των Καταλανών.

Ωστόσο, εκεί που ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχουν… αντίπαλο είναι στο πάθος και τη μαχητικότητα. Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε ξεπέρασε τον εαυτό του στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στους “μπλαουγκράνα” στο “Βιθέντε Καλντερόν” και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0, αλλά και παράλληλα την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν ποιο ρόλο θα έχουν μέσα στο παιχνίδι οι δύο ομάδες. Από τη μία πλευρά η Ατλέτικο Μαδρίτης μάρκαρε πολύ στενά τους αντιπάλους παίκτες, χωρίς να τους αφήσει τους χώρους για να αναπτυχθούν, όπως θα ήθελαν.

Από την άλλη οι παίκτες της Μπαρτσελόνα με το γνωστό τους passing game κράταγαν την μπάλα στην κατοχή τους και προσπαθούσαν να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία, ώστε να απειλήσουν την εστία του Ομπλάκ. Αυτό που ένωνε τις δύο ομάδες ήταν το γεγονός πως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντική ευκαιρία μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.

Ωστόσο, μία από τις λίγες φορές που οι “ροχιμπλάνκος” βγήκαν μπροστά με αξιώσεις κατάφεραν να σημειώσουν γκολ. Συγκεκριμένα στο 36′ από τα δεξιά ο Σαούλ με απίθανη μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο και λίγο έξω από την περιοχή βρήκε το κεφάλι του Γκρισμάν που νίκησε τον Τερ Στέγκεν.

Οι γηπεδούχοι είχαν… φτερά στα πόδια τους και τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησαν εκ νέου με τον Καράσκο, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή με τον γκολκίπερ των Καταλανών να αποκρούει χωρίς πολλά προβλήματα. Στο 53΄οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε έφτσαν πολύ κοντά στο 2-0 όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Μπαρτσελόνα και απανωτές κεφαλιές εκείνη του Σαούλ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 61′ οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης με δύο μπαλιές έβγαλαν αντεπίθεση με τον Γκρισμάν να γίνεται αποδέκτης μιας μακρινής πάσας, όμως, το τελείωμά του από πλάγια θέση το εξουδετέρωσε ο Τερ Στέγκεν. Στο 67΄ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να φτάσει κοντά στο γκολ όταν ο Σουάρεζ με ωραία κίνηση ξεμαρκαρίστηκε από τον Γοδίν, όμως, το σουτ του το μπλόκαρε ο Ομπλάκ.

Η Μπαρτσελόνα όσα περνούσαν τα λεπτά πίεζε ολοένα και περισσότερο και είχαν… κατασκηνώσει έξω από την μεγάλη περιοχή της Ατλέτικο, η οποία σε μία αντεπίθεσή της με τον Φελίπε Λουίς που προσπάθησε προσπαθεί να βγάλει τετ-α-τετ τον Γκριεζμάν κέρδισε πέναλτι, αφού ο Ινιέστα βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Ριτσόλι έδωσε πέναλτι.

Την έσχατη ποινή εκτέλεσε ο Γκρισμάν που έκανε το 2-0 στο 88′ με τους “μπλαουγκράνα” να μην πτοούνται και να πιέζουν για το γκολ που θα πήγαινε το παιχνίδι στην παράταση και ίσως να το πετύχαινε αν ο Ιταλός διαιτητής στο 90′ δεν έβλεπε ως φάουλ το χέρι του Γκάμπι που ήταν μέσα στην περιοχή των “ροχιμπλάνκος” και αντί για πέναλτι έδωσε φάουλ.

Η 11αδα της Ατλέτικο Μαδρίτης

[team1]

Η 11αδα της Μπαρτσελόνα

[team2]

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version