Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Από bats-a σε bats-a
Μπαρτσελόνα

Από bats-a σε bats-a

Στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε στο "Καμπ Νου" την Βαλένθια με τις "νυχτερίδες" να πετυχαίνουν μεγάλο διπλό με 2-1.

17.04.2016 | 23:36

Στο “Καμπ Νου” για την 33η αγωνιστική η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε τη Βαλένθια με τους φιλοξενούμενους να αποδρούν με 2-1. Αυτή η ήττα έβαλε φωτιά στη κορυφή της βαθμολογίας με τη Ατλετικό να ισοβαθμεί στη πρώτη θέση με τους Καταλανούς και τη Ρεάλ να υπολείπεται ένα πόντο.

Η περίληψη του αγώνα:

Η “Μπάρτσα” μπήκε στην αρχή με άγριες διαθέσεις  και μόλις στο 5ο λεπτό ο Άλμπα γύρισε για το Νειμάρ με το σουτ του Βραζιλιάνου να κοντράρει στα σώματα. Δύο λεπτά αργότερα ο Σουάρεζ προσποιήθηκε και σέντραρε για το Μέσι, ο οποίος από ευνοϊκή θέση δε μπόρεσε να νικήσει τον Άλβες.

Οι “μπλαουγκράνα” συνέχισαν το σφυροκόπημα με το Νειμάρ να επιχειρεί να κρεμάσει χωρίς αποτέλεσμα τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή τη παρουσία τους με το Ροντρίγκο να μην πλασάρει όπως θα ήθελε το Μπράβο.

Στο 22ο λεπτό η Μπαρτσελόνα απώλεσε απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ουρουγουανό να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μέσι με μακρινό σουτ να αναγκάσει τον Άλβες σε επέμβαση.

Στο 26′ επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Οι Καταλανοί έιχαν τις φάσεις αλλά οι “νυχτερίδες” την ουσία. Ο Σικέιρα γύρισε την μπάλα από τα πλάγια με το πόδι του Ράκιτιτς να βρίσκει όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες αλλά ο Μέσι αυτή τη φορά δε μπόρεσε με κεφαλιά να ισοφαρίσει.

Στο 45′ το “Καμπ Νου “πάγωσε” για δεύτερη φορά. Ο Παρέχο με κάθετη πάσα διέσπασε την αντίπαλη άμυνα και ο αποδέκτης της, Σαντιάγο Μίνα πλάσαρε ιδανικά στη αριστερή γωνία του Μπράβο για να γράψει το 2-0.

Στο 47΄ο Ράκιτιτς δε μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την άψογη συνεργασία του με το Σουάρεζ. Στο 63′ οι γηπεδούχοι φτάσαν στη γη της επαγγελίας. Ο Μέσι άνοιξε στον Άλμπα ο οποίος γύρισε ξανά για τον Αργεντίνο που δε δυσκολεύτηκε από τη μικρή περιοχή να μειώσει σε 2-1.

Στο 75′ ο Ράκιτιτς προσποιήθηκε υπέροχα αλλά ο τερματοφύλακας της Βαλένθια εξουδετέρωσε το κίνδυνο. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 84′ ο Νειμάρ δε μπόρεσε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή να ισοφαρίσει.

Στο 87′ λίγο έλειψε η Βαλένθια να κλειδώσει τη νίκη αλλά ο Πάκο Άλκαρεθ δεν έβαλε το πόδι του όπως θα ήθελε χάνοντας ένα φαινομενικά εύκολο γκολ.

Στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ο Πικέ στο 89′ έκανε το κοντρόλ αλλά το τελείωμα του ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικό.

Συνολικά, η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της με το Μέσι να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και να σκοράρει το μοναδικό γκολ της ομάδας  του. Οι Καταλανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις προωθήσεις του Άλμπα απειλώντας κατά κύριο λόγο από την αριστερή πτέρυγα αλλά η επιθετική δυστοκία των επιθετικών της της στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα. Για μία ακόμη φορά η επιστροφές των αμυντικών της ήταν αργές προϊόν της παράταξης της αμυντικής τεράδας υψηλά στο γήπεδο, κάτι που κόστισε στους “μπλαουγκράνα”.

Η Βαλένθια από την άλλη πλευρά μπορεί να μην είχε τις πολλές φάσεις αλλά είχε την ουσιά και την ψυχραιμία στο τελείωμα των φάσεων. Οι “νυχτερίδες” έβγαλαν ένταση και πάθος στο παιχνίδι τους και φαίνεται ότι μετά την απομάκρυνση του Γκάρι Νέβιλ αρχίζουν να βρίσκουν το δρόμο τους. Με αυτή τη νίκη η Βαλένθια ουσιαστικά δεν κινδυνεύει πια να πέσει κατηγορία καθώς έφτασε τους 40 πόντους και βρίσκεται 11 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version