Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Απλή λιτή κι απέριττη η Ατλέτικο
Ατλέτικο Μαδρίτης

Απλή λιτή κι απέριττη η Ατλέτικο

Δεν εντυπωσίασε η Ατλέτικο Μαδρίτης, κρατώντας δυνάμεις για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, πήρε όμως τη νίκη απέναντι στην υπολογίσιμη Μάλαγα.

23.04.2016 | 21:22

Πριν τον μεγάλο ημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη εβδομάδα με τη Μπάγερν Μονάχου, η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξένησε την Μάλαγα στο “Βιθέντε Καλντερόν”. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της ούτε με τις ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά πέτυχε ένα τέρμα στο 62′ με τον Κορέα και μαζί με αυτό και την νίκη με σκ0ρ 1-0 απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Νίκη που τη φέρνει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με τη Μπαρτσελόνα να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η περίληψη του αγώνα:

Στο πρώτο ημίχρονο οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Η Ατλέτικο είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει διαδρόμους προς την εστία του Οτσόα, την ώρα που η Μάλαγα ήταν εξαιρετική στην άμυνα. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε στο 13′ για την Μάλαγα με ωραίο σουτ του Τσοπ το οποίο ο Όμπλακ έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι το αμέσως επόμενο λεπτο (14′) έχασαν τρομερή ευκαιρία.  Μετά από παράλληλη σέντρα του Κόκε, ο Τόρες άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του αλλά ο επερχόμενος Γκριεζμάν αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Από αυτό το σημείο κι έπειτα οι “ροχιμπλάνκος” άρχισαν να ανεβαίνουν κερδίζοντας ολοένα περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, κλείνοντας τη Μάλαγα η οποία διαχειριζόταν εξαιρετικά το παιχνίδι με αμυντικό όπως αναμενόταν προσανατολισμό.

Οι επιθετικές προσπάθειες γίνονταν κυρίως από τα αριστερά με τον Κόκε. Ο Τσόλο Σιμεόνε ήταν ξεκάθαρο ότι έχει σημαδέψει τη συγκεκριμένη πτέρυγα της Μάλαγα.
Στο 43′ ήρθε η δεύτερη καλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι για την Ατλέτικο με δυνατό σουτ από τον Κάρασκο ο οποίος φαίνεται να τραυματίστηκε στον αστράγαλο την ώρα που σούταρε.
Με ένταση έκλεισε το ημίχρονο καθώς στην τελευταία φάση και ενώ παίκτης της Μάλαγα έφευγε στην κόντρα από τον πάγκο της Ατλέτικο βρέθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μία δεύτερη μπάλα κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φιλοξενούμενων και την αποβολή του Σιμεόνε ο οποίος είδε το δεύτερο ημίχρονο από τις εξέδρες.
Περνάμε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51ο λεπτό με την πρώτη τεράστια ευκαιρία για την Ατλέτικο. Ο Γκάμπι έκανε το γέμισμα, ο Χουανφράν γύρισε την μπάλα πριν αυτή βγει άουτ και ο Σαούλ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Οτσόα.
Η Ατλέτικο αύξησε την πίεση ψάχνοντας το γκολ που θα την βάλει μπροστά στο σκορ, ενώ την ίδια ώρα η Μάλαγα είχει δώσει χώρο αναζητώντας μία καλή ευκαιρία για αντεπίθεση. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 62′ όπου το σουτ του Κορέα έξω από την περιοχή, με ανορθόδοξο τρόπο (η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Αλμπεντόσα και άλλαξε πορεία δυσκολεύοντας το έργο του Οτσόα) κατέληξε στα δίχτυα.
Μετά το γκολ της Ατλέτικο ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει. Οι γηπεδούχοι κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι δίνοντας χώρο και πιέζοντας για να βγουν στην κόντρα επίθεση….Στο 78′ ο Κορέα με ατομική ενέργεια ξεπέρασε δύο αντιπάλους μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οτσόα με αποτέλεσμα το ματς να παραμείνει στο 1-0. Δύο λεπτά αργότερα  ανταπέδωσε η Μάλαγα με τον Χουάμπι να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα να περνάει  δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Όμπλακ. Στο 86′ η τελευταία ευκαιρία το χαμένο τετ-α-τετ για την ομάδα του Σιμεόνε με τον Κορέα που ήταν ο κορυφαίος σήμερα για την Ατλέτικο μετά από πάσα του Τόρες να μπαίνει  στην περιοχή και με τον Οτσόα να διώχνει την μπάλα με το πόδι.
Θυμίζουμε πως η Ατλέτικο είναι ιδιαίτερα άτυχη, καθώς έχασε για 15 μέρες τον καλύτερό της αμυντικό, τον Ντιέγο Γοδίν. Πρόκειται για πολύ σημαντική απώλεια, τόσο στη μάχη της για το ισπανικό πρωτάθλημα όσο και σε αυτή για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα (23/4) δεν έπιασε το 100% της απόδοσής της ωστόσο πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και τώρα θα  περιμένει τώρα το ματς της Μπαρτσελόνα με την Χιχόν!Όσο για τη Μάλαγα είχε παράπονα από τη διαιτησία στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι μου λέει ότι θα έχει και σε αυτό….έδειξε μεγάλη συγκεντρώσει στην αμυντική της λειτουργία και είχε σε εξαιρετική μέρα τον γκολκίπερ της  ο οποίος δεν είχε ευθύνη ούτε για το μοναδικό τέρμα που δέχτηκε.
 

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version