ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Μεγάλε σπεσιαλίστα των φάουλ μας λείπεις (vid)

Μοναδικός στο είδος του ο Βραζιλιάνος,που δίδαξε σε όλους τι σημαίνει να σκοράρεις από στατική φάση.

Μεγάλε σπεσιαλίστα των φάουλ μας λείπεις (vid)

Who is Who

Ο Αντόνιο Αγκούστο Ριμπέιρο Ρέις ή όπως όλοι τον γνωρίζουμε Ζουνίνιο Περναμπουκάνο γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1975 στο Ρεσίφε της Βραζιλίας .Όλοι τον θαυμάσαμε για την απίστευτη τεχνική και ακρίβεια που είχε στα ελεύθερα λακτίσματα μιας και θεωρείται από πολλούς ως καλύτερος εκτελεστής φάουλ όλων των εποχών.

Το ξεκίνημα

Ο Ζουνίνιο άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Σπόρτ Ρεσίφε και από τα πρώτα του βήματα στο χώρο καθιερώθηκε ως ένα από τα πολλά ανερχόμενα αστέρια που έβγαλε η χώρα του καφέ. Στο Ρεσίφε κατέκτησε δύο περιφερειακούς τίτλους και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βάσκο Ντα Γκάμα το 1995, ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες και απαιτήσεις. Στη Βάσκο ο Ζουνίνιο κατάφερε να σηκώσει πολλά τρόπαια, με ορισμένα από αυτά να είναι το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Μερκοσούρ. Ο 41χρονος μέσος το 2000 αναδείχθηκε ένας από τους καλύτερους μέσους της σεζόν.

Λυόν

Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο το 2001 αφήνει την πατρίδα του για νέες περιπέτειες,στο δρόμο του η Λυόν. Ο Βραζιλιάνος παίρνει μεταγραφή από τη Βάσκο Ντα Γκάμα στη Λυόν και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο γαλλικός σύλλογος πριν την άφιξη του δεν είχε πάρει ποτέ τη Λιγκ 1. Στη πρώτη χρονιά του στο σύλλογο η Λυόν εξασφάλισε τον τίτλο και στη συνέχεια κατάφεραν να σηκώσουν εφτά συνεχόμενες φορές το πολυπόθητο τρόπαιο. Ο μέσος από τη Βραζιλία γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της και εκεί κατάφερε να γίνει το μεγάλο όνομα που όλοι γνωρίζουμε εμείς και θαυμάζουμε. Ο Ζουνίνιο ηγήθηκε της ομάδας για εφτά χρόνια πριν εγκαταλείψει το σύλλογο το 2009,έχοντας πετύχει 100 γκολ σε 350 επίσημους αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί πως τη τελευταία του χρονιά στο Λυόν ο Ζουνίνιο κατάφερε να σκοράρει 44 γκολ από στημένη φάση. Juninho-Pernambucano-Olympique-Lione

Δέλεαρ το χρήμα

Μετά τη Λυόν ο Ζουνίνιο έψαξε την τύχη στο Κατάρ με γνώμονα τα χρήματα. Στις 17 Ιουνίου 2009, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Αλ-Γκαράφα με ετήσιες απολαβές 2.500.000. Στη πρώτη του σεζόν στο Κατάρ πήρε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ως αρχηγός της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος ,τελείωσε την σεζόν με 25 γκολ σε 66 παιχνίδια μαζί με το τίτλο του καλύτερου παίκτης της χρονιάς.

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια

Στις 27 Απριλίου του 2011, ο Ζουνίνιο άφησε την Αλ-Γκαράφα για χάρη της Βάσκο Ντα Γκάμα. Στην επιστροφή του στη Βραζιλία έδειξε σε όλους στο πρώτο παιχνίδι ότι ακόμα και στα 36 του χρόνια είναι ένας δεινός εκτελεστής ελεύθερων λακτισμάτων . Στο αγώνα εναντίον της Κορίνθιας άνοιξε το σκορ με τρομερή εκτέλεση φάουλ . Στη συνέχεια κατάφερε να σημειώσει και άλλα απευθείας φάουλ στη Βραζιλία με το Ζουνίνιο συμπληρώνει 370 επίσημους αγώνες με τη Βάσκο σκοράροντας 88 γκολ για χάρη της.

Μικρό πέρασμα από το MLS

Στα 37 του ο κορυφαίος για πολλούς εκτελεστής φάουλ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας στις 17 Δεκεμβρίου 2012 στο MLS,για την ομάδα των Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπούλς. Ο Ζουνίνιο δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα και έξι μήνες μετά, η ομάδα της Νέα Υόρκης μαζί με το ποδοσφαιριστή κατέληξαν σε συμφωνία να ακυρώσουν το συμβόλαιο του.

Η καθίζηση ενός «σπεσιαλίστα»

Ιούλιος 2013, με το Ζουνίνιο Περναμπουκάνο να επιστρέφει για άλλη μια φορά και τελευταία στη Βάσκο Ντα Γκάμα. Στις 21 Ιουλίου, με αντίπαλο τη Φλουμινένσε έκανε το τρίτο του ντεμπούτο για την ομάδα. Ο «σπεσιαλίστας» κατάφερε να αγωνιστεί στη δεύτερη επιστροφή του στο σύλλογο 16 παιχνίδια σκοράροντας μόλις 2 γκολ,αλλά έδωσε 7 ασίστ. Η καθίζηση του θρύλου στα φάουλ έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2014. juninho

Κεφάλαιο Εθνική

Ο Ζουνίνιο έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Βραζιλίας το 1999. Από το ντεμπούτο του το 1999 ο Ζουνίνιο κατάφερε να αγωνιστεί με τα χρώμα της «Σελεσάο» σε 40 παιχνίδια και σκόραρε σε έξι από αυτά. Έπαιξε στο Κόπα Αμέρικα το 2001 και αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 για να πάρουν τη θέση του νέα ταλέντα όπως είχε δηλώσει.

 Μια μικρή γεύση για ότι μας χάρισε απλόχερα αυτός ο σπουδαίος εκτελεστής φάουλ:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ