ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Τα πλάνα της «Ένωσης» στο ντέρμπι «Δικεφάλων»
Τους κάνει πλάκα ο Τζίμας – Σκόραρε δίμπαλο και δείχνει ασταμάτητος (vid)
Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα των “Ερυθρόλευκων” κόντρα στον Λεβαδειακό
«Πύρρειος» νίκη της Νάπολι στην Έμπολι και… κορυφή ο Κόντε
Επανασύνδεση Ικάρντι – Νάρα vol3123123 (pics)
Με Γκάβι για την επιστροφή στη μοναξιά της κορυφής η Μπαρτσελόνα (pic)
Τεν Χαγκ: «Απόλαυσα την ομάδα μου, μόνο με Τότεναμ ήμασταν κακοί»
Ράις: «Κάνουμε ανόητα λάθη, “πυροβολούμε” τα πόδια μας»
Μπαρτσελόνα: Λαπόρτα και Ντέκο ανοίγουν τον πιο «καυτό» φάκελο
Ο Μαρέσκα αποκάλυψε την… αρρώστια που είχε με τη Λίβερπουλ!
Τίναξε το τέρμα η μαγική… ψαλιδάρα του Όσιμεν (vid)
Η Γιουβέντους δεν… βλέπει καν τον Πογκμπά! (pic)
«Η Ρεάλ έχει μετανιώσει που πήρε τον Μπαπέ»
«Μπηχτή» Ντέκο για Τσάβι: «Δεν πίστευε στην ομάδα»
Ο Μόντριτς πέρασε στην… αιωνιότητα των ρεκόρ της Ρεάλ (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεβίλλη

Η Σεβιγιάνικη αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Σεβίλλη, οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν με 3-1 και κατέκτησαν την πέμπτη κούπα τους στη διοργάνωση.

Η Σεβιγιάνικη αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Στο μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που διεξήχθη στη Βασιλεία η τυπικά γηπεδούχος Λίβερπουλ των τριών κυπέλλων Ουέφα υποδέχτηκε τη Σεβίλλη των τεσσάρων κατακτήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια με τις δύο ομάδες να μην έχουν ηττηθεί ποτέ σε τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα πολύ καλό ημίχρονο ήταν η Σεβίλλη που κατάφερε με ανατροπή να επικρατήσει με 3-1 και να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο της στη διοργάνωση.

Η περίληψη του αγώνα:

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τους παίκτες των δύο ομάδων με το πρώτο σουτ της συνάντησης από το Τσαν να απομακρύνει ο Σόρια με υπερένταση. Οι παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν σιγά σιγά να αποβάλλουν το άγχος και στο 10′ ο Κλαιν γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του Στάριτζ δεν είχε δύναμη.

Οι “κόκκινοι” έβρισκαν χώρο από δεξία πτέρυγα έτσι όπως επιτίθονταν και στο 25ο λεπτό ο Στάριτζ έγινε αποδέκτης της κάθετης πάσας του Λαλάνα αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει το Σόρια που πραγματοποίησε έγκαιρη έξοδο.

Οι Ανδαλουσιανοί άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και απείλησαν για πρώτη φορά με ένα ανάποδο ψαλιδάκι του Γκαμεϊρό που “έγλειψε” το δεξιό δοκάρι του Μινιολέ.

Στο 34ο λεπτό όμως ο Στάριτζ έβαλε φωτιά στο γήπεδο με μία προσωπική έμπνευση. Ο Άγγλος υποδέχτηκε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα απίστευτο φαλτσαριστό σουτ με την εξωτερική πλευρά του παπουτσιού δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν γεμίσει με αυτοπεποίθηση και σκόραραν για δεύτερη φορά με κεφαλιά του Λόβρεν με τον επόπτη όμως να ακυρώνει ορθά το γκολ, καθώς παρενέβη στη φάση ο Στάριτζ επηρεάζοντας το οπτικό πεδίο του Σόρια.

Πριν προλάβουν να συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο η Σεβίλλη ισοφάρισε. Ο Μαριάνο αφού “άδειασε” αρχικά το Μορένο γύρισε στο Γκαμεϊρό, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε με κενό τέρμα να ισοφαρίσει.

Οι Ανδαλουσιανοί ήθελαν να αιφνιδιάσουν τη Λίβερπουλ και με ένα δεύτερο τέρμα αλλά ο Κόλο Τουρέ με ένα σωτήριο τάκλιν πρόλαβε το Γκαμεϊρό που με την ταχύτητά είχε ξεδιπλώσει την αντεπίθεση. Οι “κόκκινοι” προσπαθούσαν να ξεμουδιάσουν από τη ψυχρολουσία και η Σεβίλλη επιχειρούσε να χτίσει πάνω σε αυτό αλλά ο Γκαμεϊρό από το ύψος της μικρής περιοχής όντας ανενόχλητος νικήθηκε από το Μινιολέ.

Οι Σεβιγιάνοι είχαν το μομέντουμ και τελικά γύρισαν το παιχνίδι στο 64′. Η προσωπική ενέργεια του Βιτόλο είχε ως τελικό αποδέκτη τον Κόκε, ο οποίος με ένα αριστοτεχνικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Μινιολέ σημείωσε το 1-2.

Στο 70ο λεπτό ήρθε το τελικό σοκ για τη Λιβερπουλ. Μετά από μια κόντρα στο σώμα του Κλάιν η μπάλα στρώθηκε στον Κόκε, ο οποίος από πλάγια θέση έγραψε το 3-1 και χάρισε στη Σεβίλλη την πέμπτη κούπα της στο θεσμό.

Ο τελικός μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη. Αρχικά σε αυτό του πρώτου ημιχρόνου που χαρακτηρίζεται από την καθολική κυριαρχία της Λίβερπουλ. Ειδκότερα, οι “κόκκινοι” στο πρώτο 45λεπτο μπήκαν πιο παθιασμένοι και με μεγαλύτερη ένταση στον αγωνιστικό χώρο κάτι που αποτυπωνόταν στις κερδισμένες μονομαχίες σε όλες τις άκρες και τα μήκη του γηπέδου. Το κενό που άφηνε ο Εσκουδέρο με τις προωθήσεις του εκμεταλλευόταν άψογα ο Κλαίν, ο οποίος μαζί με το Λαλάνα έβρισκαν πολλούς κενούς χώρους από τη δεξιά πτέρυγα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία εντελώς διαφορετική περίπτωση με τη Σεβίλλη να να δείχνει τις διαθέσεις από το πρώτο λεπτό. Το γρήγορο γκολ έριξε τη ψυχολογία των “κόκκινων” στα τάρταρα, οι οποίοι με πολυτιμότερο παίκτη τον Τουρέ παρέμεναν μέσα ση διεκδίκηση του τροπαίου. Οι Μπανέγα, Βιτόλο και Κόκε είχαν άρχισαν να συνεργάζονται άψογα με την πίεση ψηλά και το passing game των Ανδαλουσιανών να αποσυντονίζουν την αντίπαλη άμυνα, η οποία βρισκόταν σε σύγχυση.

Από πλευράς Λίβερπουλ ο Κουτίνιο ήταν κατώτερος των περιστάσεων ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες έμοιαζαν σαν να μη βγήκαν ποτέ στο γήπεδο της Βασιλείας για να αγωνιστούν τα εναπομείναντα 45 λεπτά.

Αντίθετα, ο Ουνάι Έμερι έδειξε ότι η ομάδα του δεν κέρδισε τυχαία τα δύο προηγούμενα τρόπαια και με μια εκπληκτική αντεπίθεση στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου. Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός ισοφάρισε τον Τραπατόνι με τρεις κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού ως προπονητής.

Η ενδεκάδα της Λίβερπουλ:

[team1]

Η ενδεκάδα της Σεβίλλης:

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ