ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Ο σπουδαίος τερματοφύλακας της Ολλανδικής σχολής (vid)

Στο μικροσκόπιο του "Βασιλιά" δεν θα μπορούσε να μην μπει ένας τόσο μεγάλος τερματοφύλακας όπως ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Ο σπουδαίος τερματοφύλακας της Ολλανδικής σχολής (vid)

Who is who?

Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ είναι παλαίμαχος Ολλανδός τερματοφύλακας ,γεννημένος στις 29 Οκτωβρίου 1970 στο Βόορχουτ της Ολλανδίας.Στη καριέρα του αγωνίστηκε σε τέσσερις ομάδες προσφέροντας τα μέγιστα ,τον Άγιαξ,τη Γιουβέντους,τη Φούλαμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 45χρονος πρώην τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άγιαξ, όταν τότε ο η ομάδα του Άμστερνταμ ήταν στα καλύτερα της με τη λεγόμενη χρυσή γενιά της ομάδας. Στην Ολλανδία παρέμεινε για 9 χρόνια ,στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους και μετά στη Φούλαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι από τους λίγους στο κλαμπ που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες,με τον Άγιαξ το 1995 και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008.

Το ξεκίνημα μιας λαμπρής καριέρας

Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας το 1990,σε ηλικία μόλις 20 χρονών,υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Άγιαξ. Χρωστάμε πολλά στο Λούις φαν Χάαλ που τον ανέβασε από τους Νέους του Άγιαξ στη πρώτη ομάδα. Ο Φαν Ντερ Σαρ κατέκτησε με την ομάδα του Άμστερνταμ το Κύπελλο Ουέφα 1991-92 και το Τσάμπιονς Λιγκ 1994-95,όπως και το βραβείο του Καλύτερου Τερματοφύλακα της Ευρώπης ,το 1995. Με τον Άγιαξ έκανε 226 εμφανήσεις ,ενώ σκόραρε και το μοναδικό του γκολ στη καριέρα του με εκτέλεση πέναλτι επί της Ντε Χράαφσχαπ.ajax de sar

Πέρασμα από το Τορίνο

Μετά το κεφάλαιο Άγιαξ , ο Φαν Ντερ Σαρ πήρε μεταγραφή στη «Γηραιά Κυρία».Εκείνη την περίοδο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 29χρονο τερματοφύλακα ,για να αντικαταστήσει κάτω από τα ”γκολ ποστ” τον Πέτερ Σμάιχελ που μετακόμισε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Ολλανδός αγωνίστηκε με τη Γιουβέντους σε 66 αγώνες στη Σέριε Α δίχως να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Το 2001 έχασε τη θέση του από έναν άλλο τεράστιο τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.juve van de sar

Η πρώτη εντύπωση στο ”Νησί”

Ήταν 1η Αυγούστου το 2001,όταν ο 31χρονος τότε Φαν Ντερ Σαρ υπέγραψε για τέσσερα χρόνια συμβόλαιο με τη Φούλαμ, για 7.100.000 λιρών. Στην ομάδα του Λονδίνου πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις και συνολικά έπαιξε 127 παιχνίδια.fullam edwin

Ο φύλακας άγγελος των «Κόκκινων Διαβόλων»

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά τις εμφανίσεις του στη Φούλαμ τον ήθελε στο Μάντσεστερ επειγόντως έτσι το αρχικό φλερτ που είχαν  το 1999 στις 10 Ιουνίου 2005 μετατράπηκε σε γάμο. Ο Φαν Ντερ Σαρ υπέγραψε στους «κόκκινους διαβόλους»,με απολαβές το χρόνο 2 εκατομμύρια λίρες.

Οεμβληματικός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου. Τον Φαν Ντερ Σαρ τον γνώριζαν πολλοί από τον Άγιαξ, τη Γιουβέντους και τη Φούλαμ ,αλλά τον έμαθαν ακόμη περισσότεροι μέσα από τα χρυσά χρόνια του στην ομάδα του Μάντσεστερ. Το 2007-08 ίσως ήταν η καλύτερη χρονιά στη καριέρα του. Στα 37 του χρόνια βοήθησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε τη σεζόν ονειρικά με επέμβαση σε πέναλτι του Νικολά Ανελκά στη διαδικασία των πέναλτι και έτσι πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ σπίτι του.

Είναι ένας  από τους καλύτερους τερματοφύλακες για πολλούς,και το απέδειξε αυτό στις 27 Ιανουαρίου 2009 στη νίκη της Γιουνάιτεντ με 5-0 επί της Γουέστ Μπρόμιτς. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων λεπτών χωρίς να δεχτεί τέρμα (1.032 λεπτά,έναντι 1.025 του Πέτερ Τσεχ τη σεζόν 2004-05).

Η τελευταία παράσταση του εμβληματικού τερματοφύλακα στο ”Όλντ Τράφορντ” έγινε στις 22 Μαϊου 2011 με νίκη απέναντι στη Μπλάκπουλ. Ο τελευταίος του όμως, αγώνας με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» ήταν στις 28 Μαϊου ,στον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2010-11 με αντίπαλο τη Μπάρτσελόνα ,όπου έφυγε ηττημένος ,αλλά με ψηλά το κεφάλι. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε συνολικά 186 συμμετοχές.

Στις 28 Μαϊου 2011,κρέμασε τα γάντια του μια και καλή.edwin

Εθνική Ολλανδίας

Το διεθνές ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 1995 , με αντίπαλο την Εθνική Λευκορωσίας.Αγωνίστηκε σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις με το εθνόσημο στο στήθος,στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2004,στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2006,στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 20ο8 και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου 2010.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ