Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Visca Barca
Σεβίλλη

Visca Barca

Στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας συναντήθηκαν Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη με τους Καταλανούς να δείχνουν ποιος είναι το αφεντικό στην Ισπανία επικρατώντας με 2-0.

23.05.2016 | 01:21

Στο “Βιθέντε Καλντερόν” για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας αναμετρήθηκαν Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα με τους Καταλανούς να κατακτούν τελικά στην παράταση το 28ο κύπελλο στην ιστορία τους επικρατώντας με 2-0 χάρη σε δύο υπέροχες εμπνεύσεις του δημιουργού Μέσι. Έτσι, η Μπαρτσελόνα εδραίωσε ακόμα περισσότερο την κυριαρχία της στην Ισπανία κατακτώντας το νταμπλ. Παράλληλα, ο Λουίς Ενρίκε ισοφάρισε του τίτλους του Πεπ Γκουαρντιόλα στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του στον πάγκο των Καταλανών.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι Καταλανοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Ινιέστα έστρωσε τη μπάλα για το Σουάρεζ, ο οποίος έξω από την περιοχή επιχείρησε ένα σκαστό σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Οι δύο ομάδες είχαν ξεκίνησει νευρικά το παιχνίδι και μετά από ένα λάθος του Ινιέστα η Σεβίλλη βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση με τον Κόκε, όμως από πλάγια θέση να γλιστράει και να μη μπορεί να τελειώσει τη φάση.

Η Μπαρτσελόνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η συμπαγής αμυντική λειτουργία των Ανδαλουσιανών τη δυσκόλευε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο 38ο λεπτό σε μία ανύποπτη φάση μετά από ελεύθερο του τερματοφύλακα ο Ιμπόρα με γυριστή κεφαλιά βρήκε τον Γκαμεϊρό, τον οποίο σταμάτησε αντικανονικά ο Μασεράνο όντας τελευταίος αμυντικός με αποτέλεσμα να δεχτεί ορθά την κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μπανέγα με τον Τερ Στέγκεν να φανερώνει τα αντανακλαστικά του απομακρύνοντας τον κίνδυνο σε κόρνερ.

Οι “μπλαουγκράνα” προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του αγώνα και απείλησαν στο 44′ με την κεφαλιά του Πικέ μετά από κόρνερ να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Σεβιγιάνοι επιθυμούσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά το δοκάρι σταμάτησε το ευθύβολο σουτ του Μπανέγα. Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα ήρθε να προστεθεί ένα άλλο, καθώς ο Λουίς Σουάρεζ ένιωσε ένα τράβηγμα στον δικέφαλο που τον ανάγκασε να αντικατασταθεί από το Ραφίνια.

Η Σεβίλλη πίεζε ασφυκτικά αλλά η Μπαρτσελόνα αμυνόταν “σκυλιασμένα” με τους παίκτες την να μπλοκάρουν κάθε επικίνδυνο σουτ, όπως αυτό του Κρικόβιακ στο 66′ και του Γκαμέιρο στο 78′ που αναχαιτίστηκαν από τους Μπουσκέτς και Πικέ αντίστοιχα. Ο Ουνάι Έμερι ήθελε να κάνει ακόμη πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του βγάζοντας τον αμυντικό Μαριανό και περνώντας στη θέση του τον Κονοπλιάνκα.

Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο 92′. Ο Μέσι τροφοδότησε με κάθετη πάσα το Νεϊμάρ, τον οποίο ανέτρεψε ο Μπανέγα αντικρίζοντας σωστά την κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Ρίκο έδιωξε σε κόρνερ.

Οι “μπλαουγκράνα” δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτη αυτή την εξελιξη του παιχνιδιού και στο 97ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Μέσι με μία εκπληκτική σέντρα ακριβείας βρήκε τον προωθημένο Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος με τη μία έγραψε το 1-0 από πλάγια θέση.

Οι Καταλανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη όταν ο Ρίκο απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Πικέ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρίκο κράτησε ξανά τη Σεβίλλη στη διεκδίκηση του τίτλου αποκρούοντας το “κεραυνό¨που εξαπόλυσε ο Ντάνι Άλβες.

Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και ενώ είχε προηγηθεί η αποβολή του Καρίσο ο Μέσι με μία ακόμη έμπνευση κλείδωσε το κύπελλο για την Μπαρτσελόνα, καθώς πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στο Νεϊμάρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το τελικό 2-0.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των παικτών της Σεβίλλη να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό διαδραμάτισε η γεμάτη ένταση και πάθος ανασταλτική λειτουργία των “μπλαουγκράνα” που είδαν όλους τους ποδοσφαιριστές της να μαρκάρουν και τον Πικέ να πραγματοποιεί ένα από τα παιχνίδια της ζωής του.

Για την Μπαρτσελόνα σημαντικό ρόλο στην σημερινή επιτυχία είχαν οι Μέσι και Ινιέστα. Ο πρώτος, διότι με δύο δικές του προσωπικές στιγμές “έφτιαξε” τα γκολ της ομάδας του και ο δεύτερος, επειδή κράτησε τη μπάλα στην κατοχή του σε ένα διάστημα που η Σεβίλλη έψαχνε αγωνιωδώς το γκολ.

Η χρονιά κλείνει επιτυχημένα για τους Καταλανούς, αφού διατήρησαν τα εγχώρια σκήπτρα τους και αν δεν υπήρχε το ψεγάδι του αποκλεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τότε θα συζητούσαμε για την άψογη σεζόν. Από την άλλη πλευρά με θετικό πρόσημο έκλεισε και η χρονιά για την Σεβίλλη, η οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και απόλεσε στις λεπτομέρειες το Copa del Rey και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ από την Μπαρτσελόνα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version