ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπροστά σε σταυροδρόμι: Η Ίντερ πρέπει να διαλέξει έναν από τους δύο αμυντικούς της!
Επίδειξη δύναμης από τη Μίλαν και κορυφή για τους «Ροσονέρι» (vids)
Η Παρί μετέτρεψε το ντέρμπι σε «περίπατο» με τριάρα! (vids)
Από την κόλαση στον… θρίαμβο η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μπόχουμ!
Κάνει… όνειρα ο Ντεστ: «Στο πρώτο μου El Clasico είχα στο “τσεπάκι” μου τον Βινίσιους»
Ο Αλόνσο αναγνωρίζει τη τεράστια σημασία του ματς κόντρα στην Μπάγερν!
Ακόμη ένα γκολ από τον Κριστιάνο: Ολοένα και πιο κοντά στα 1000! (vid)
Ποστέκογλου για Τεν Χαγκ: «Είναι μεγάλος προπονητής… Τιμή μας που βρίσκεται στην Αγγλία»
Φλικ για Κουντέ: «Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό το πράγμα! Απορώ πως το κάνει»
Βαριά λόγια από Ενρίκε για Μπαρτσελόνα: «Όσο ήταν ο Τσάβι η ομάδα έπαιζε σαν την… Εϊμπάρ»
Η Μίλαν «γλέντησε» την Τσέλσι – Ζητούσε τρελό ποσό για τον… φύλακα της!
Σίτι: Οδεύει για… νέα γκέλα – Νέα ηχηρή απουσία ενόψει Νιούκαστλ!
Ο Αρτέτα χαμογελάει ξανά: Ευχάριστα νέα με Μερίνο!
Η Ατλέτικο ακύρωσε την συναυλία της… hot τραγουδίστριας – Δήλωσε πως είναι οπαδός της Ρεάλ (pic)
Τους γράφει όλους στα… φρύδια του ο Αρτέτα: «Δεν με νοιάζει η κριτική, με νοιάζουν οι κούπες!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρί Σεν Ζερμέν

Άμυνες από… ατσάλι!

Το Sportsking.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις πέντε ομάδες με τις καλύτερες άμυνες για την σεζόν που πέρασε.

Άμυνες από… ατσάλι!

Η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου βασίζεται στο ποια ομάδα θα πετύχει περισσότερα γκολ από την άλλη προκειμένου να πάρει εκείνη τη νίκη. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μείζονος σημασίας ρόλο παίζει και η άμυνα μιας ομάδας. Πολλές φορές μάλιστα έχει μεγαλύτερη σημασία από την επίθεσή της.

Η χρονιά έχει κλείσει για τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες και το Sportsking.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες άμυνες της σεζόν σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Νο.5 Ολυμπιακός oly

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα Ελλάδος και παρά την ήττα της στον τελικό του Κυπέλλου από την ΑΕΚ με 2-1 κατάφερε να κλείσει την χρονιά με θετικό πρόσημο. Στα μετόπισθεν οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν μόλις 16 γκολ σε 30 αγώνες πρωταθλήματος, κάτι που μεταφράζεται σε 0.53 τέρματα ανά παιχνίδι.

Νο.4 Γιουβέντους juve

Η «Μεγάλη Κυρία» σάρωσε και φέτος τα πάντα στο πέρασμά της στις εσωτερικές αγωνιστικές της υποχρεώσεις, κατακτώντας το Σκουντέτο με περίσσια άνεση και το Κύπελλο Ιταλίας αρκετά δυσκολότερα απέναντι στη Μίλαν (1-0 ο Μοράτα στο 110′). Η «Βέκια Σινιόρα» με τους Μπονούτσι, Μπαρζάλι και Κιελίνι να κόβουν και να ράβουν στην άμυνα, περιορίστηκε στα 20 γκολ παθητικό σε σύνολο 28 αγώνων. Αυτό μαθηματικά μεταφράζεται σε 0.53 τέρματα ανά παιχνίδι.

Νο.3 Μπάγερν Μονάχου bayern

Οι Βαυαροί απέδειξαν για ακόμη μία χρονιά ότι είναι τα αφεντικά στην Γερμανία, σηκώνοντας το πρωτάθλημα χωρίς να ανησυχήσουν ούτε μία αγωνιστική ενώ στο Κύπελλο επικράτησαν στα πέναλτι της αξιόμαχης Ντόρντμουντ. Η «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρντιόλα όμως εκτός από μηχανή παραγωγής γκολ αποδείχθηκε και σκληρό καρύδι στην άμυνα αφού δέχθηκε μόλις 17 γκολ σε σύνολο 34 αγώνων, που την κρατά σε ένα ποσοστό 0.5 τερμάτων παθητικό ανά παιχνίδι.

Νο.2 Παρί Σεν Ζερμέν pariss

Εκτός από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Παρί έχει και κάτι άλλο για το οποίο μπορεί να είναι περήφανη. Την άμυνά της. Μπορεί στην Ευρώπη να μην κατάφερε να πρωταγωνιστήσει αλλά εντός συνόρων τα πήρε όλα και τα σήκωσε. Οι Παριζιάνοι σήκωσαν άνετα κάθε τρόπαιο που βρέθηκε στο διάβα τους (Πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ και Κύπελλο Γαλλίας) έχοντας μάλιστα παθητικό 19 τερμάτων σε σύνολο 38 αγώνων που ισούται με 0.5 γκολ ανά παιχνίδι.

Νο.1 Ατλέτικο Μαδρίτης atle

Η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο είναι η μόνη ομάδα της πεντάδας που δεν κατέκτησε ούτε το πρωτάθλημα στην χώρα της αλλά ούτε και κάποιο Κύπελλο. Πρωτόγνωρο πράγματι αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να δεχθεί μόλις 18 γκολ σε 38 παιχνίδια, που μεταφράζεται σε 0.47 τέρματα ανά αγώνα, και δεν κέρδισε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) κάποιο τρόπαιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ