ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπροστά σε σταυροδρόμι: Η Ίντερ πρέπει να διαλέξει έναν από τους δύο αμυντικούς της!
Επίδειξη δύναμης από τη Μίλαν και κορυφή για τους «Ροσονέρι» (vids)
Η Παρί μετέτρεψε το ντέρμπι σε «περίπατο» με τριάρα! (vids)
Από την κόλαση στον… θρίαμβο η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μπόχουμ!
Κάνει… όνειρα ο Ντεστ: «Στο πρώτο μου El Clasico είχα στο “τσεπάκι” μου τον Βινίσιους»
Ο Αλόνσο αναγνωρίζει τη τεράστια σημασία του ματς κόντρα στην Μπάγερν!
Ακόμη ένα γκολ από τον Κριστιάνο: Ολοένα και πιο κοντά στα 1000! (vid)
Ποστέκογλου για Τεν Χαγκ: «Είναι μεγάλος προπονητής… Τιμή μας που βρίσκεται στην Αγγλία»
Φλικ για Κουντέ: «Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό το πράγμα! Απορώ πως το κάνει»
Βαριά λόγια από Ενρίκε για Μπαρτσελόνα: «Όσο ήταν ο Τσάβι η ομάδα έπαιζε σαν την… Εϊμπάρ»
Η Μίλαν «γλέντησε» την Τσέλσι – Ζητούσε τρελό ποσό για τον… φύλακα της!
Σίτι: Οδεύει για… νέα γκέλα – Νέα ηχηρή απουσία ενόψει Νιούκαστλ!
Ο Αρτέτα χαμογελάει ξανά: Ευχάριστα νέα με Μερίνο!
Η Ατλέτικο ακύρωσε την συναυλία της… hot τραγουδίστριας – Δήλωσε πως είναι οπαδός της Ρεάλ (pic)
Τους γράφει όλους στα… φρύδια του ο Αρτέτα: «Δεν με νοιάζει η κριτική, με νοιάζουν οι κούπες!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης

H ευκαιρία του Ντιέγκο Σιμεόνε να γίνει θρύλος

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αφου επανέφερε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην ελίτ της Ευρώπης επιθυμεί να μετατραπεί σε θρύλος των "ροχιμπλάνκος" κατακτώντας το Τσάμπιονς Λίγκ.

H ευκαιρία του Ντιέγκο Σιμεόνε να γίνει θρύλος

Για τους περισσότερους σπουδαίους παίκτες όταν τελειώνουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα οι επιλογές είναι δύο όσον αφορά το επαγγελματικό τους μέλλον: Η πρώτη είναι να γίνουν σχολιαστές-αναλυτές ποδοσφαιρικών αγώνων στα μεγάλα αθλητικά κανάλια της χώρας. Η δεύτερη και σαφέστατα πιο απαιτητική είναι να επιλέξουν μία προπονητική καριέρα από την οποία όμως θα κουβαλάνε το φορτίο του ονόματός τους το οποίο θα βαραίνει το έργο τους.

Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια η κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ κατέληξε σε προπονητή, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στους αγωνιστικούς χώρους και ως ποδοσφαιριστής στα νιάτα του. Για του λόγου το αληθές από το 2011 έως το 2015 η κούπα με τα μεγάλα “αυτιά” έχει καταλήξει με τη σειρά  στα χέρια του Γκουαρντιόλα, Ντι Ματέο, Χάινκες, Αντσελότι και Λουίς Ενρίκε.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε διάλεξε το γεμάτο κινδύνους μονοπάτι της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Ατλέτικο Μαδρίτης και επιθυμεί το Σάββατο στις 28 Μαΐου να συνεχίσει αυτό το σερί και να κατακτήσει ως προπονητής το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. simeone

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του “Τσόλο” είναι ότι επιχειρεί να το πετύχει αυτό με το δικό του μοναδικό του τρόπο. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος προπονητής έχει εμφυσήσει στην ομάδα του τα στοιχεία τα οποία τον καθιέρωσαν ως ένα σπουδαίο εργαλείο στη μεσαία γραμμή. Έτσι, οι “ροχιμπλάνκος” χαρακτηρίζονται για το πάθος και την ένταση που βγάζουν στο παιχνίδι τους κάτι που τους μετατρέπει στην πιο σκληρότράχηλη ομάδα της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ατλέτικο έκλεισε το ισπανικό πρωτάθλημα δεχόμενη μόλις 18 γκολ ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ που προυπήρχε . Παράλληλα στα τελευταία 21 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ διατήρησε την εστία της 15 φορές ανέπαφη ενώ στους τέσσερις από τους έξι φετινούς αγώνες νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ο Γιαν Όμπλακ δε δέχτηκε τέρμα.

Φυσικά μεγάλο μερίδιο σε αυτές τις απίστευτες αμυντικές επιδόσεις έχουν οι Ντιέγκο Γοδίν που αποτελεί στυλοβάτη της άμυνας αλλά και ο Γιαν Όμπλακ που παρά το κακό ξεκίνημα του απέδειξε σε όλους ΚΑΙ στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, στο οποίο απέκρουσε ένα πέναλτι και πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, ότι άξιζε τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου γκολκίπερ της La Liga. οblak

Η συνολική ,όμως, αμυντική λειτουργία από τον Γκριεζμάν ως και τον γκολκίπερ καθώς και οι κλειστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών αναδεικνύουν το έργο του προπονητή, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2011 που ανέλαβε μία άκρως επιθετική ομάδα (Φαλκάο, Ντιέγκο, Αρντά) κατόρθωσε μέσα από τη σκληρή δουλειά των προπονήσεων να εμφυσήσει στους παίκτες του τη θέληση να κηνυγήσουν κάθε φάση και τη σημασία που είχε να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στο αμυντικό κομμάτι που έχει δουλέψει ο Σιμεόνε διότι έτσι θα παραμελήσουμε τη δεύτερη μεγάλη δύναμη της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτή δεν είναι άλλη από την ικανότητα της να εκτυλίσσει άψογα αντεπιθέσεις. Αυτό το καταφέρνει με το ασταμάτητο τρέξιμο και την πίεση στην μπάλα που ασκούν οι Γκριεζμάν, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε ή ακόμα και ο Τόρες.

Με αυτόν τον τρόπο είτε επανακτούν την κατοχή είτε αναγκάζουν τον αντίπαλο σε λάθη με αποτέλεσμα τόσο ο Κόκε που έχει αναλάβει και χρέη δημιουργού φέτος όσο και ο Τόρες να τροφοδοτούν τον ταχύτατο Γκριεζμάν. Έτσι, ο Γάλλος χρησιμοποιεί την εκρηκτικότητά του για να βγει σε λίγα δευτερόλεπτα απέναντι από τον τερματοφύλακα και χάρη στην εκτελεστική του δεινότητα να έχει φτάσει μέχρις στιγμής τα εφτά γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα 32 σε όλες τις διοργνώσεις. griezman

Όλα τα προαναφερθέντα λοιπόν, καθιστούν τον “αρχιτέκτονα” της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, ως έναν από τους ικανότερους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, καθώς έχει μετατρέψει το ρητό “η άμυνα φέρνει τους τίτλους” σε επιστήμη.

Για να καθιερωθεί, όμως, ο “Τσόλο” σε θρύλο του αθλήματος και να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των “ροχιμπλάνκος” θα πρέπει να οδηγήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρώτου της Τσάμπιονς Λιγκ στην τρίτη απόπειρα μετά την ίδρυση της. Εξάλλου, όλοι θυμούνται τον νικητή αλλά κανείς τον ηττημένο και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μείνεις στην ιστορία από το φτάσεις στην κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ