ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπροστά σε σταυροδρόμι: Η Ίντερ πρέπει να διαλέξει έναν από τους δύο αμυντικούς της!
Επίδειξη δύναμης από τη Μίλαν και κορυφή για τους «Ροσονέρι» (vids)
Η Παρί μετέτρεψε το ντέρμπι σε «περίπατο» με τριάρα! (vids)
Από την κόλαση στον… θρίαμβο η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μπόχουμ!
Κάνει… όνειρα ο Ντεστ: «Στο πρώτο μου El Clasico είχα στο “τσεπάκι” μου τον Βινίσιους»
Ο Αλόνσο αναγνωρίζει τη τεράστια σημασία του ματς κόντρα στην Μπάγερν!
Ακόμη ένα γκολ από τον Κριστιάνο: Ολοένα και πιο κοντά στα 1000! (vid)
Ποστέκογλου για Τεν Χαγκ: «Είναι μεγάλος προπονητής… Τιμή μας που βρίσκεται στην Αγγλία»
Φλικ για Κουντέ: «Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό το πράγμα! Απορώ πως το κάνει»
Βαριά λόγια από Ενρίκε για Μπαρτσελόνα: «Όσο ήταν ο Τσάβι η ομάδα έπαιζε σαν την… Εϊμπάρ»
Η Μίλαν «γλέντησε» την Τσέλσι – Ζητούσε τρελό ποσό για τον… φύλακα της!
Σίτι: Οδεύει για… νέα γκέλα – Νέα ηχηρή απουσία ενόψει Νιούκαστλ!
Ο Αρτέτα χαμογελάει ξανά: Ευχάριστα νέα με Μερίνο!
Η Ατλέτικο ακύρωσε την συναυλία της… hot τραγουδίστριας – Δήλωσε πως είναι οπαδός της Ρεάλ (pic)
Τους γράφει όλους στα… φρύδια του ο Αρτέτα: «Δεν με νοιάζει η κριτική, με νοιάζουν οι κούπες!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεάλ Μαδρίτης

Undecima και με τη… βούλα!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας στα πέναλτι 5-3 της Ατλέτικο, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγει 1-1.

Undecima και με τη… βούλα!

Σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες ήθελαν να κατακτήσουν το τρόπαιο για ξεχωριστούς λόγους, η Ρεάλ ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος με την αναμέτρηση να κρίνεται στα πέναλτι όπου και η «Βασίλισσα» επικράτησε με 5-4. Στην κανονική διάρκεια η Ατλέτικο θέλησε να σπάσει τον… τσαμπουκά στην Ρεάλ αλλά χωρίς επιτυχία αφού οι «μερέγχες» ευτύχησαν να προηγηθούν με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου και να παγώσουν τους «ροχιμπλάνκος». Οι ρυθμοί ήταν σχετικά ισορροπημένοι στην διάρκεια του παιχνιδιού και η απάντηση της ομάδας του Σιμεόνε ήρθε στο 79ο λεπτό όταν μετά από όμορφη συλλογική προσπάθεια ο Καράσκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι όπου ο, μοιραίος για την Ατλέτικο, Χουανφράν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε και η «Βασίλισσα πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στην συλλογή της.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Δυναμικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι με τα δυνατά μαρκαρίσματα να δίνουν και να παίρνουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους παίκτες να δείχνουν πόσο πολύ ήθελαν να κάνουν το τρόπαιο δικό τους.

Η πρώτη μεγάλη φάση δεν άργησε να γίνει. Πρωταγωνιστές ήταν οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης στο 3′ με τον Μπέιλ να εκτελεί φάουλ από τα πλάγια, ο Κασεμίρο  βρήκε την μπάλα, όμως, ο Ομπλάκ απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια κρατώντας το μηδέν για την εστία με τον Μαρσέλο στην συνέχεια της φάσης να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά έξω.

Η “βασίλισσα” συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει για το γκολ και δεν άργησε να το πετύχει. Στο 15′ ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια, ο Μπέιλ έπιασε την κεφαλιά με τον Ράμος από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Ατλέτικο.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν έδωσαν χώρο σε εκείνους του Ντιέγκο Σιμεόνε που αν και είχαν την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσαν να την αξιοποιήσουν, όπως θα ήθελαν με τους “ροχιμπλάνκος” να απειλούν κυρίως με τον Αντουάν Γκρισμάν και συγκεκριμένα με μακρινά σουτ του Γάλλου στράικερ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Ατλέτικο μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν κάτι καλύτερο σε σχέση με δύο χρόνια πριν και με το… καλημέρα ο Τόρες κέρδισε πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Πέπε. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκρισμάν, όμως, δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, αφού η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στη γραμμή της εστίας του Κέιλορ Νάβας.

Παρόλα αυτά οι παίκτες της Ατλέτικο δεν επηρεάστηκαν και συνέχισαν να πιέζουν και να είναι πιο επιθετικοί και σε αυτό βοήθησε ο ερχομός του Καράσκο που πέρασε στη θέση του Φερνάντες, ενώ η Ρεάλ είδε στο 52′ τον Καρβαχάλ να τραυματίζεται και να μπαίνει στη θέση του ο Ντανίλο με τον Ισπανό μπακ να ξεσπάει σε λυγμούς.

Η Ρεάλ προσπαθούσε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση και παραλίγο να κάνει το 2-0 στο 69′ όταν μετά από επέλαση του Μπέιλ η μπάλα θα πάει στον Μπενζεμά, ο οποίος από πλάγια θέση αντί να “σπάσει” την μπάλα, προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση με τον Ομπλάκ να τον νικάει.

Μεγάλη ευκαιρία για να “καθαρίσει” το ματς είχε η “βασίλισσα” στο 79′ όταν ο Ρονάλντο και ο Μπέιλ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στην αντεπίθεση η Ατλέτικο έκανε το 1-1 με τον Καράσκο που είχε περάσει αλλαγή νωρίτερα! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα των 90 λεπτών που δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Στα δύο ημίχρονα της παράτασης καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την κούραση και να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Η μοναδική καλή στιγμή στο έξτρα μισάωρο ανήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο όταν μετά από κόρνερ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, όμως, η κεφαλιά του αλλοιώθηκε και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Ομπλάκ.

Στην διαδικασία των πέναλτι όλοι οι παίκτες ήταν ψύχραιμοι και εύστοχοι από τα 11 βήματα μέχρι που στο τέταρτο πέναλτι της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Χουανφράν αστόχησε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Νάβας στο επόμενο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εύστοχος και χάρισε το 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η 11αδα της Ρεάλ Μαδρίτης

[team1]

Η 11αδα της Ατλέτικο Μαδρίτης

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ