ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Αυτά τα νούμερα θα σας αφήσουν άφωνους

Η φάση των ομίλων του φετινού EURO ολοκληρώθηκε και σας παραθέτουμε κάποια άγνωστα στατιστικά που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Αυτά τα νούμερα θα σας αφήσουν άφωνους

Για πρώτη φορά στην ιστορία του EURO 24 ομάδες συμμετείχαν στην τελική φάση των ομίλων με το πείραμα να κρίνεται σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένο δεδομένου ότι πολλές ομάδες πολέμησαν μέχρι τέλους για την πρόκριση με αποτέλεσμα να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση 24 αγώνων πολλά ρεκόρ καταρρίφθηκαν με τις εθνικές ομάδες να γοητεύουν αλλά και να απογοητεύουν αφήνοντας του πίσω την κληρονομιά κάποιων εντυπωσιακών αν μη τι άλλο στατιστικών.

Ειδικότερα, ξεχώρισε η επίτευξη τερμάτων σε τέταρτη διαφορετική τελική φάση EURO από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ένα ρεκόρ που απολαμβάνει μόνο ο Πορτογάλος ενώ ο Ούγκρος γκολκίπερ, Γκάμπορ Κίραλι, τοποθέτησε ψηλά τον πήχη αφού έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ηλικία 40 ετών και 75 ετών.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άγνωστοι στους περισσοτέρους αριθμοί που θα εκπλήξουν τους πάντες και θα τους βοηθήσουν σε ένα μελλοντικό κουίζ που θα τεστάρει τις ποδοσφαιρικές τους γνώσεις.

1.Ο Άλβαρο Μοράτα άνοιξε το σκορ για την Ισπανία κόντρα στην Κροατία με το σύνολο του Ντελ Μπόσκε να ηττάται τελικά με 2-1. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα του Μοράτα που η ομάδα του έχασε ενώ ο ίδιος είχε βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Η προηγούμενη ήταν στον πέρσινο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα με τους “μπλαουγκράνα” να ισοφαρίζονται από τον παίκτη της Γιουβέντους αλλά να επικρατούν τελικά με 3-1.

2.Η προαναφερθείσα ήττα των Ισπανών από τη Κροατία ήταν η πρώτη για τους “φούριας ρόχας” σε τελευταία αγωνιστική σε φάση ομίλων του EURO, μετά από εκείνη του 2004 απέναντι στην Πορτογαλία όταν και πάλι είχαν χάσει με σκορ 1-0.

3.Ο Ζόλταν Γκέρα μετά το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Πορτογαλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Μαγυάρος τα κατάφερε σε ηλικία 37 ετών και 61 ημερών και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Αυστριακό Ίβιτσα Βάστιτς.

4.Ο Τούρκος Εμρέ Μορ είναι ο τρίτος νεότερος σε ηλικία που πρόσφερε ασίστ σε συμπαίκτη στα τελικά του EURO. Ο Βέλγος θρύλος Έντσο Σίφκο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τον Ρούνει να είναι δεύτερος. emre mor

5. O Γκάρεθ Μπέιλ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Τόμας Χάσλερ το 1992 που σκόραρε δύο φορές με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην ίδια διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

         6. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Ουκρανίας σε τελική φάση EURO από το 2012 έως το 2016 η Ουκρανία δεν έχει κατορθώσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση.

         7. Ο Πετρ Τσεχ με το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής έχει δεχτεί και επίσημα τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον τερματοφύλακα στην ιστορία του ΕURO. Ο Τσέχος πορτιέρο δεχόμενος 21 τέρματα ξεπέρασε τον Κάσπερ Σμάιχελ της Δανίας που κατείχε μέχρι πρότινος το σχετικό αρνητικό ρεκόρ με 20 γκολ.

cech

          8. Οι 28 πάσες που αντάλαξαν οι παίκτες του Βελγίου προτού σκοράρουν απέναντι στην Ιρλανδία αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

          9. Η Γερμανία με αντίπαλο την Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψε ποσοστό κατοχής της μπάλας που έφτασε το 79%, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση.

germany

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ