ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

A-Πολώνιοι θεοί

Η Πολωνία χρειάστηκε την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για να καταβάλει την αντίσταση της Ελβετίας (σ.σ.κανονική διάρκεια 1-1).

A-Πολώνιοι θεοί

Η Πολώνια τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της μπροστά από την Γερμανία και αντιμετώπισε στο “Ζοφρουά Γκισάρ” την Ελβετία στη φάση των “16” του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που οι Ελβετοί είχαν πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στους Πολωνούς ήταν το Μάϊο 1976 (2-1) και δεν κατάφεραν σπάσουν το σερί ούτε αυτή τη φορά χάνοντας την πρόκριση στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (σ.σ. κανονική διάρκεια 1-1).

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα άνηκε στους Ελβετούς με τον Σακίρι από τη δεξιά πτέρυγα να γυρίζει στον Τζεμαϊλί, ο οποίος αν και δεν πιεζόταν έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι Πολωνοί κυκλοφορούσαν υπέροχα τη μπάλα στα πρώτα 20 λεπτά αλλά δυσκολευόντουσαν στην τελική πάσα. Το σύνολο του Ναβάλσκα απείλησε στο 29΄με τον Κρικόβιακ μετά από εκτέλεση κόρνερ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, η οποία όμως είχε απογοητευτική εξέλιξη.

Ένα λεπτό αργότερα η κάθετη πάσα του Λεβαντόφσκι είχε αποδέκτη τον Γκροσίσκι, ο οποίος υπό πίεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη με τον Μίλικ αυτήν τη φορά να υποδέχεται τη σέντρα του Λεβαντόφσκι αλλά να αστοχεί.

Οι Ελβετοί με τη σειρά τους απειλούσαν με μακρινά σουτ του Ροντρίγκεζ αλλά και του Τζεμάιλι, ο οποίος στο 38΄προσποιήθηκε, σούταρε αλλά ο Φαμπιάνσκι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Όλα αυτά μέχρι το 39΄όταν και οι Πολωνοί άνοξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Γκροσίτσκι ξεδίπλωσε την αντεπίθεση και αφού συνέκλινε από τα δεξία τροφοδότησε τον Μπλαζικόφσκι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ζόμερ.

Οι Ελβετοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να απαντήσουν με τον Σακίρι να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά τον Φαμπιάνσκι να δηλώνει παρών. Σε μία πανομοιότυπη φάση ο Ζόμερ κράτησε την Ελβετία στο παιχνίδι αποκρούοντας το αριστερό σουτ του Μπλαζικόφσκι.

Εκεί που το παιχνίδι είχε αρχίσει να πηγαίνει στη δύναμη ο Ροντρίγκεζ στο 72΄ανάγκασε τον Φαμπιάνσκι να εκτιναχτεί στο αριστερό του “παραθυράκι¨για να αποσοβήσει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του οπισθοφύλακα της Βόλφσμπουργκ. Από μία ακόμη στατική φάση έγινα επικίνδυνοι οι Ελβετοί στο 88΄με τον Σεφέροβιτς μετά από φάση διαρκείας να βλέπει το πλασέ του από τη μικρή περιοχή να σταματάει στο οριζοντιο δοκάρι.

Η υπεροχή της Ελβετίας απέδωσε τελικά καρπούς χάρη στον Σακίρι στο 82ο λεπτό. Ο Ελβετός μέσος με ένα απίθανο βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε ένα γκολ ποίημα στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση.

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης τέλειωσε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι σκοπιμότητας και να μην επιθυμούν να ρισκάρουν. Στην μεγαλύτερη ευκαιρία του συνόλου του Πέτκοβιτς να κλειδώσει τη νίκη στο 112΄ο Σακίρι γέμισε για το κεφάλι του ξεχασμένου Ντερτιγκιόκ, ο οποίος νικήθηκε κατακράτως από τον Φαμπιάνσκι.

Έτσι, με το παιχνίδι να καταλήγει στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι η Πολωνία ήταν πιο ψύχραιμη και ευστοχώντας σε όλα τα χτυπήματα προκρίθηκε στα πρημιτελικά της διοργάνωσης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Εύστοχα:(Ελβετία)Λιχστάινερ, Σακίρι,Σαρ, Ροντρίγκεζ, (Πολωνία)Λεβαντόφσκι, Μίλικ, Γκλικ, Μπλαζικόφσκι, Κρικόβιακ

Άστοχα:(Έλβετία)Τζάκα

Η ενδεκάδα της εθνικής Ελβετίας:

[team1]

Η ενδεκάδα της εθνικής Πολωνίας:

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ