ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Άνοιξε ο ασκός των… Διαβόλων

Σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για τις δύο ομάδες Ουγγαρία και Βέλγιο αναμετρήθηκαν για ένα εισιτήριο στους «8» με το Βέλγιο να επικρατεί εν τέλει με 4-0.

Άνοιξε ο ασκός των… Διαβόλων

Σε μία αναμέτρηση χωρίς αύριο για τις δύο ομάδες, η «πρωτάρα» Ουγγαρία αναμετρήθηκε με το έμπειρο Βέλγιο με τους Βέλγους να παίρνουν το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Euro επικρατώντας της με 4-0 χάρη σε γκολ των Αλντερβάιλντ (10′), Μπατσουαγί (78′), Αζάρ (80′) και Καράσκο (90+1)

Οι Βέλγοι ήταν περισσότερο αποφασισμένοι, ήξεραν τι ήθελαν και γνώριζαν ακριβώς που έπρεπε να «χτυπήσουν» τους Ούγγρους, που όπως αναμενόταν δεν μπόρεσαν να πιάσουν τα στάνταρντς της ομάδας του Βίλμοτς. Με μέτρια ανασταλτική λειτουργία, που γινόταν αρκετά συχνά «μπάχαλο» από τα επιθετικά τεχνάσματα των Βέλγων και με μία επίθεση που στερούσε δημιουργικότητας, η Ουγγαρία δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τους αντιπάλους της και αποχαιρέτησε την διοργάνωση χωρίς να καταφέρει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις της φάσης των ομίλων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στον αγωνιστικό χώρο το Βέλγιο μπήκε αρκετά δυναμικά στο παιχνίδι, βρήκε γρήγορα τα πατήματά της στο χορτάρι και κυνήγησε το γκολ που θα την έβαζε σε ρόλο οδηγού στον αγώνα.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ρομέλου Λουκάκου προειδοποίησε τον Ούγγρο πορτιέρο εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ αλλά ο Κίραλι σταθερά κράτησε το «μηδέν».

Τέσσερα λεπτά μετά οι Βέλγοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ όταν ο Τόμπι Αλντερβάιλντ εκμεταλλεύθηκε μία σέντρα που έγινε στην άμυνα της Ουγγαρίας, σηκώθηκε ψηλότερα από όλους τους αντιπάλους του και νίκησε τον αντίπαλο κίπερ με όμορφη κεφαλιά γράφοντας το 1-0.

Η πίεση του Βελγίου δεν κόπασε και στο 15′ ο Κέβιν Ντε Μπρούιν έγινε αποδέκτης της μπάλας, δοκίμασε το πόδι του κάνοντας ένα χαμηλό σουτ αλλά η προσπάθειά του εξουδετερώθηκε από τον Κίραλι, που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 19′ ο Αζάρ κινήθηκε απειλητικά προς την περιοχή της Ουγγαρίας, προσπάθησε να βρει κάποιον από τους συμπαίκτες του αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί έκοψαν έγκαιρα την προσπάθειά του πριν γίνει περαιτέρω επικίνδυνος.

Το Βέλγιο δεν σταμάτησε να πιέζει με τους Ούγγρους να μην μπορούν να βρουν τους απαραίτητους χώρους για να κινηθούν και να περιορίζονται σε μακρινές μπαλιές που φυσικά δεν αποτελούσαν πρόβλημα για την άμυνα των παικτών του Βίλμοτς.

Στο 32′ ο Λουκάκου έγινε αποδέκτης της μπάλας, προσπάθησε να εξασφαλίσει λίγο χώρο, έκανε και το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα το Βέλγιο κέρδισε λίγο έξω από την περιοχή ένα φάουλ με τον Κέβιν Ντε Μπρούιν να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, στοχεύοντας όμως το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κίραλο.

Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια για την Ουγγαρία ήρθε στο 39′ όταν ο Λόβρενσικς βρήκε λίγο χώρο, εξαπέλυσε και ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.

Στο 41′ οι Ούγγροι απείλησαν εκ νέου όταν ο Τζούτζακ βρέθηκε για λίγα δευτερόλεπτα ξεμαρκάριστος, έκανε ένα χαμηλό σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πήγε βασανιστικά λίγα εκατοστά εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το Βέλγιο απάντησε στην ξαφνική αντεπίθεση της Ουγγαρίας και άγγιξε το 2-0 όταν στο 42′ επικράτησε μία ελαφρά αναστάτωση μπροστά από την εστία του Κίραλι αλλά κανείς εκ των Βίτσελ, Μέρτενς και Αζάρ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες δεν άλλαξαν με το Βέλγιο να συνεχίζει να μονοπωλεί εντός αγωνιστικού χώρου και την Ουγγαρία να μην μπορεί να βρει λύσεις και απλά να υποτάσσεται στην ανωτερότητα των αντιπάλων της.

Μόλις στο 46′ ο Αζάρ ξεπέρασε όμορφα τους αντιπάλους του, κινήθηκε προς την περιοχή του Κίραλι, δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Ούγγρος κίπερ έπεσε και με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Στο 54′ ο Σάλαι απείλησει εκ μέρους της Ουγγαρίας όταν εξασφάλισε λίγο κενό χώρο, πήδηξε ψηλότερα από τους Βέλγους αμυντικούς, πήρε την κεφαλιά αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού η προσπάθειά του κόπηκε πριν προκαλέσει ζημιά.

Στο 59′ ο Μέρτενς έγινε αποδέκτης της μπάλας, ζύγισε το πόδι του, πήρε και το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

Με την συμπλήρωση 66′ αγωνιστικών λεπτών ήταν η σειρά του Πίντερ να δοκιμάσει ένα σουτ, που όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Τιμπό Κουρτουά που σταθερά κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο 69′ ο Γιούχαζ έγινε στόχος από τους συμπαίκτες του, τροφοδοτήθηκε με μία όμορφη σέντρα, δεν σκέφτηκε αρκετά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Εννιά λεπτά μετά το Βέλγιο θα φτάσει σε ακόμα ένα γκολ όταν ο Εντέν Αζάρ έγινε κάτοχος της μπάλας, τροφοδότησε τον Μπατσουαγί και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κίραλι για το 2-0.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Αζάρ έκανε μία εξαιρετική κούρσα, πέρασε εύκολα τους αντιπάλους του και τελείωσε την προσπάθειά του με ένα όμορφο σουτ που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Ούγγρος κίπερ, γράφοντας έτσι το 3-0.

Ούτε όμως τότε σταμάτησε να σκοράρει το Βέλγιο που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε και σε τέταρτο τέρμα όταν ο Καράσκο έγινε αποδέκτης της μπάλας και τελείωσε ιδανικά την φάση με ένα όμορφο σουτ για το 4-0

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι ριζικά και έτσι το Βέλγιο πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8» καλύτερους του Euro με την Ουγγαρία από την άλλη να μην πιάνει τις αποδόσεις που είχε στην φάση των ομίλων και να αποχαιρετά την διοργάνωση από την φάση των «16».

[team1]

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ