ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

«Ψάρωσαν» τα λιοντάρια!

Σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο Αγγλία και Ισλανδία κονταροχτυπήθηκαν με έπαθλο ένα εισιτήριο για τους «8», με την Ισλανδία να επικρατεί εν τέλει με 2-1.

«Ψάρωσαν» τα λιοντάρια!

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι Αγγλία και Ισλανδία αναμετρήθηκαν με στόχο το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» του Euro, μια πρόκριση ξεχωριστής σημασίας για διαφορετικούς λόγους για τις δύο ομάδες. Τελική νικήτρια αναδείχθηκε η πρωτάρα Ισλανδία, η οποία επικράτησε των «λιονταριών» με 2-1 παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 2ο λεπτό μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ.

Ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση για τους Άγγλους, που αποχαιρέτησαν από νωρίς το Euro, αφού δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην επιθετική τους γραμμή ενώ ανασταλτικά δεν έλειψαν οι φάσεις που οι Ισλανδοί έκαναν ότι ήθελαν στην περιοχή των αντιπάλων τους με αποτέλεσμα να εκμεταλλευθούν κάποιες από αυτές και να πάρουν το εισιτήριο για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης που θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Γαλλία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στον αγωνιστικό χώρο η Αγγλία μπήκε δυναμικά, βρήκε άμεσα τα πατήματά της στο χορτάρι και κυνήγησε το γκολ που θα την έβαζε από νωρίς σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.

Το γκολ αυτό δεν άργησε να έρθει αφού μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Στέρλινγκ πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, ανετράπη από τον Χάλντορσον μέσα στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γουέιν Ρούνεϊ με τον αρχηγό των «λιονταριών» να μην αστοχεί και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.

Τα πανηγύρια όμως των Άγγλων δεν διήρκησαν πολύ αφού μόλις ένα λεπτό αργότερα οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Σίγκουρτσον βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή της Αγγλίας και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Χαρτ για το 1-1.

Η Αγγλία αύξησε την πίεσή της και στο 15′ ο Ντέλε Άλι εξασφάλισε λίγο χώρο έξω από την περιοχή της Ισλανδίας, επιχείρησε και το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα τα «λιοντάρια» απείλησαν εκ νέου όταν ο Κέιν έγινε κάτοχος της μπάλας, εξαπέλυσε και ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Η Ισλανδία βγήκε στην αντεπίθεση και στο 18′ κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι όταν ο Σίγκθορσον έγινε αποδέκτης της μπάλας, κινήθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε από τον Κέιχιλ, πλάσαρε ιδανικά και νίκησε τον Χαρτ, που δεν μπόρεσε να σταματήσει το σουτ, για το 2-1.

Δέκα λεπτά μετά ο Κέιν κινήθηκε στο πλάι της περιοχής της Ισλανδίας, δοκίμασε και το πόδι του αλλά ο Χάλντορσον εξουδετέρωσε την προσπάθειά του και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Ισλανδοί ανέβασαν στροφές και στο 34′ ο Σκούλασον προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα έγω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τζο Χαρτ.

Δύο λεπτά αργότερα και ενώ η Ισλανδία συνέχιζε να πιέζει ο Σίγκουρτσον κέρδισε λίγο χώρο, δοκίμασε και το σουτ αλλά ο Χαρτ δήλωσε παρών και κράτησε το σκορ ως έχει.

Στο 43′ η Αγγλία απάντησε στην πίεση των Ισλανδών όταν ο Ντάνιελ Στάριτζ προσπάθησε από μακριά να απειλήσει τον αντίπαλο πορτιέρο αλλά χωρίς επιτυχία αφού ο Χάλντορσον ήταν σε ετοιμότητα και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με διαφορετική νοοτροπία, με την μεν Αγγλία να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης και την Ισλανδία να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους στα «λιοντάρια» προκειμένου να διαφυλάξουν το μέχρι τότε προβάδισμά τους.

Στο 55′ ο Ράγκναρ Σίγκουρτσον βγήκε στην επίθεση, προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αδράνεια της αγγλικής άμυνας αλλά ο Χαρτ επενέβη σωτήρια και κράτησε το 2-1.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Ντέλε Άλι έγινε αποδέκτης της μπάλας, επιχείρησε και το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά ψηλά άουτ προκαλώντας απογοήτευση σε αυτόν και τους συμπαίκτες του.

Οι ρυθμοί του αγώνα εξακολούθησαν να παραμένουν σταθεροί, με την Αγγλία να αδυνατεί να βρει ανοικτούς διαδρόμους για να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση για γκολ και με την Ισλανδία από την άλλη να μην δείχνει να φοβάται τα «λιοντάρια» αφού πέρα από την άμυνα έκανε και αρκετές απόπειρες αντεπίθεσης.

Στο 73ο λεπτό μάλιστα η Ισλανδία βγήκε μπροστά για να γίνει επικίνδυνη αλλά το σουτ του Γκούντμουντσον πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζο Χαρτ.

Δεν σταμάτησαν όμως ούτε εκεί οι Ισλανδοί και στο 82ο λεπτό έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Γκούναρσον να βρίσκει απέναντι του τον Χαρτ, που δήλωσε «παρών» και κράτησε ζωντανή την Αγγλία για τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης.

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι ριζικά και η Ισλανδία πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στους «8» καλύτερους της διοργάνωσης με την Αγγλία ταυτόχρονα να επιστρέφει σπίτι της με σκυμμένο το κεφάλι αφού έχασε μία απίστευτη ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο φετινό Euro.

[team1]

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ