ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Repeat όνομα και πράγμα

Σε έναν τελικό deja vu του περσινού η Χιλή κατέκτησε την επετειακή έκδοση του Κόπα Αμέρικα (σ.σ. κανονική διάρκεια 0-0) με αντίπαλο την Αργεντινή.

Repeat όνομα και πράγμα

Η Αργεντινή επιθυμούσε να σπάσει ένα σερί τριών χαμένων τελικών στο Κόπα Αμέρικα και αντιμετώπισε την υπερασπίστρια του τίτλου Χιλή στον τελικό της επετειακής διοργάνωσης. Η εξέλιξη του τελικού ήταν πανομοιότυπη με τον περσινό (σ.σ. κανονική διάρκεια) με την Χιλή να στέφεται πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι όντας πιο ψύχραιμη από τη άσπρη βούλα σε ένα αγώνα που δεν διεκδίκησε υψηλές δάφνες ποιότητας.

TO MATΣ:

Με την εκκίνηση του αγώνα ο Μπανέγα επιθύμησε να αιφνιδιάσει με ένα μακρινό σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Σε έναν κλασσικό αγώνα Κόπα Αμέρικα όπως φανέρωναν τα πρώτα λεπτά τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι σκληρές μονομαχίες κυριάρχησαν.

Στο 21ο λεπτό το παιδικό λάθος του Γκάρι Μεδέλ δεν αξιοποίησε ο Ιγκουαΐν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μπράβο αλλά επιχείρησε να τον κρεμάσει με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από δεξιό δοκάρι.

Η “αλμπισελέστε” είχε μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με το γέμισμα του Μέσι στο 23΄να βρίσκει το κεφάλι του Οταμέντι, ο οποίος όμως αστόχησε.

Η “ρόχα” σταματούσε τον Μέσι μόνο με φάουλ και το πλήρωσε στο 28΄με τον Ντίαζ να μαρκάρει αντικανονικά τον Αργεντίνο σούπερ σταρ και να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στον αγωνιστικό χώρο έπεφταν κορμιά και ήταν θέμα χρόνο ένας ακόμη παίκτης να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Αυτό τελικά συνέβη στον Ρόχο στο 43΄με μία τραβηγμένη απόφαση του διαιτητή που επανέφερε την αριθμητική ισορροπία στον αγώνα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά με την σκοπιμότητα και από τις δύο πλευρές να υπερισχύει της θέλησης για επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Μέσι πάλευε με τους αντίπαλους αμυντικούς αλλά φαινόταν απελπιστικά απομονωμένος.

Στο 79ο λεπτό η Χιλή πραγματοποίησε την καλύτερή της φάση με τον Ρομέρο να νικάει τον Βάργκας που σούταρε από πλάγια θέση και υπό την πίεση του Μασεράνο. Το σύνολο του Τάτα Μαρτίνο απάντησε λίγο αργότερα με τον Μέσι να τροφοδοτεί τον Αγκουέρο, ο οποίος προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά τέλειωσε απογοητευτικά τη φάση.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα από την έγκαιρη επέμβαση του Φούνες Μόρι προ του Σάντσεζ ο Μέσι ξεδίπλωσε την αντεπίθεση αλλά το τελείωμά του δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και η πρώτη φάση άνηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Πίτσι με την καρφωτη κεφαλιά του Βάργκας μετά την γλυκιά σέντρα του Πουτς να μπλοκάρει ο Ρομέρο.

Ο Μπράβο απάντησε στις επεμβάσεις απομακρύνοντας σε κόρνερ τη γυριστή κεφαλιά του Αγκουέρο που είχε κατεύθυνση προς το παραθυράκι της εστίας του. Έτσι με τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται με το 0-0 ο τελικός οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί με την “αλμπισελέστε να αστοχεί σε δύο (Μέσι, Μπίγια) ένανι ενός της Χιλής η κούπα κατέληξε στην περσινή πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, η οποία για δεύτερη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το τρόπαιο. Αντίθετα η Αργεντινή δεν έβαλε τέλος στη λειψυδρία τίτλων που την καταδιώκει από το 1993 και χάνοντας για τέταρτη σερί φορά σε τελικό του Κόπα Αμέρικα. Παράλληλα, ο Μέσι απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία να προσθέσει ένα από τα λίγα μετάλλια που λείπουν από τη συλλογή του στην τροπαιοθήκη του.

ΕΥΣΤΟΧΑ: (Αργεντινή)Μασεράνο, Αγκουέρο, (Χιλή) Μποσεζούρ, Καστίγιο, Αράνχις,Σίλβα

ΑΣΤΟΧΑ: (Αργεντινή) Μέσι, Μπίγια (Χιλή) Βιντάλ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ