ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Βροντοφώναξε ΝΟ(ιερ)!

Γερμανία και Ιταλία κονταροχτυπήθηκαν για ένα εισιτήριο στους «4» του Euro με τελική νικήτρια να αναδεικνύεται η «Νασιονάλμανσαφτ» που επικράτησε με 6-5 στα πέναλτι, χάρη σε δύο σωτήριες επεμβάσεις του Μάνουελ Νόιερ.

Βροντοφώναξε ΝΟ(ιερ)!

Σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο Γερμανία και Ιταλία αναμετρήθηκαν με μοναδικό στόχο το εισιτήριο που θα τους οδηγούσε στους «4» του EURO με τους Γερμανούς να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος αφού επικράτησαν στα πέναλτι των αντιπάλων τους με 6-5. Μοιραίος για την ομάδα του ήταν ο Νταρμιάν που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι. Το σκορ μέχρι τότε είχε διαμορφωθεί με γκολ των Οζίλ (65′) και Μπονούτσι (78′) στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Οι Γερμανοί έτσι έσπασαν την «κατάρα» που τους ήθελε να τρώνε… σφαλιάρες από την Ιταλία στα επίσημα παιχνίδια και προκρίθηκαν στα ημιτελικά και περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Γαλλίας-Ισλανδίας.

Η Ιταλία που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Μότα, Καντρέβα και Ντε Ρόσι παρατάχθηκε με κάποιες αλλαγές στο αρχικό της σχήμα ενώ η Γερμανία από την μεριά της ξεκίνησε για πρώτη φόρα παίζοντας με τον Μίλερ ως παρτενέρ του Γκόμεζ στην κορυφή της επίθεσής της προκειμένου να πιέσει όσο μπορούσε την κλειστή άμυνα της ομάδας του Κόντε.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες μπήκαν με αναγνωριστικές διαθέσεις, δείχνοντας την θέλησή τους να «χτυπήσουν» τακτικά τον αντίπαλο, έψαξαν τα βήματά τους στο χορτάρι και επιδίωξαν το γκολ που θα τις έβαζε σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.

Η Γερμανία μπήκε πιο δυναμικά, θέλησε να σπάσει τον τσαμπουκά των Ιταλών, οι οποίοι όμως αμύνονταν σθεναρά και στο 14ο λεπτό ο Φλορέντσι έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε ένα σουτ με το αριστερό αλλά ο Νόιερ δεν αιφνιδιάστηκε και έλεγξε την πορεία της μπάλας.

Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να πιάσουν την ταχύτητα των Γερμανών που πίεζαν σε όλο το γήπεδο και οι όποιες δημιουργίες που προσπάθησαν να εκδηλώσουν σταματούσαν σχετικά εύκολα από την άμυνα της ομάδας του Λεβ.

H πρώτη αξιόλογη φάση για τη «Νασιονάλμανσαφτ» πραγματοποιήθηκε στο 42ο λεπτό με το σουτ του Έκτορ έξω από τη περιοχή να βρίσκει στα σώματα και τον Μίλερ να μην επωφελείται από τις κόντρες στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπουφόν.

Η απάντηση της Ιταλίας δεν άργησε να έρθει αφού μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Τζιακερίνι είδε και τροφοδότησε όμορφα τον Στουράρο, με τον τελευταίο να δοκιμάζει το πόδι του αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Μποάτενγκ και κατελήξε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες του αγώνα διατηρήθηκαν με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν το δυνατό παιχνίδι και τους Γερμανούς να έχουν σχετικά τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια ο Τόμας Μίλερ βρέθηκε σε ιδανική θέση στην άκρη της περιοχής, τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του όμορφα, έπιασε και το σουτ αλλά την τελευταία στιγμή ο Μπαρτζάλι άπλωσε το πόδι του και έδιωξε την μπάλα κόρνερ προτού καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν.

Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ οι παίκτες του Λεβ εξακολουθούσαν να αυξάνουν στροφές ολοένα και περισσότερο, ο Μάριο Γκόμεζ βρέθηκε στα άκρα της επίθεσης, «έκοψε» την άμυνα με μία εκπληκτική μπαλιά στον Χέκτορ, εκείνος με την σειρά του «έσπασε» την μπάλα στο κέντρο της περιοχής της Ιταλίας, ο Μεζούτ Οζίλ ήρθε σαν τρέιλερ, πρόλαβε τους αμυντικούς της «Σκουάντρα Ατζούρα» και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Τρία λεπτά μετά ο Μάριο Γκόμεζ «νίκησε» το τεχνητό οφσάιντ που προσπάθησαν οι αμυντικοί της Ιταλίας, πήρε την μπάλα μετά από όμορφη λόμπα των συμπαικτών του, έκανε και το τακουνάκι αλλά ο Μπουφόν εξουδετέρωσε την προσπάθειά του και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 73′ οι Ιταλοί επιχείρησαν να απαντήσουν στο γκολ του Οζίλ, ο έβγαλε την παράλληλη μπαλιά για τον Πελέ και εκείνος με την σειρά του έπιασε το μονοκόμματο σουτ αλλά ο Νόιερ δεν ανησύχησε αφού η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και ενώ η Ιταλία προσπαθούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ο Μπόατενγκ μπήκε άτσαλα σε μία φάση μέσα στην περιοχή των Γερμανών, έκανε πέναλτι και ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεονάρντο Μπονούτσι, που νίκησε το Νόιερ από τα έντεκα βήματα και ισοφάρισε για την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης η Ιταλία επανήλθε εκ νέου, προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη όταν ο Ντε Σίλιο βρήκε λίγο χώρο κενό, επιχείρησε και το σουτ αλλά ο Νόιερ έπεσε στην γωνιά του ελέγχοντας την πορεία της μπάλας, που πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γερμανού κίπερ.

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι ριζικά και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στον έξτρα χρόνο της παράτασης για να λύσουν τις διαφορές τους.

Στο πρώτο μέρος της επιπλέον μισής ώρας οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θέλουν να κρατήσουν δυνάμεις για να αντέξουν ολόκληρη την διάρκεια της παράτασης.

Στο 102′ ήρθε η μοναδική αξιόλογη φάση για την Γερμανία όταν ο Μίλερ προσπάθησε να απειλήσει εις διπλούν τον Μπουφόν με σουτ που επιχείρησε, χωρίς όμως επιτυχία.

Δευτερόλεπτα μετά ο Μπόατενγκ δοκίμασε και εκείνος με την σειρά του το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Ιταλό γκολκίπερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Γερμανία συνέχισε να πιέζει και στο 107′ ο Ντράξλερ εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Ιταλίας, έκανε το γυριστό αλλά η μπάλα πέρασε λίγο ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σβαϊνστάιγκερ κοντρόλαρε την μπάλα, βρήκε λίγο χώρο, πήρε και το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Μπουφόν.

Τα λεπτά κύλησαν ομαλά και δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα μέχρι την λήξη και του έξτρα χρόνου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι η επικράτησε εν τέλει με – με τον να είναι μοιραίος για την ομάδα του.

Η σειρά των πέναλτι:

Ινσίγκνιε 1-0, Κρόος 1-1, Ζάζα 1-1, Μίλερ 1-1, Μπαρτζάλι 2-1, Οζίλ 2-1, Πελέ 2-1, Ντράξλερ 2-2, Μπονούτσι 2-2, Σβαϊνστάιγκερ 2-2, Τζιακερίνι 3-2, Χούμελς 3-3, Παρόλο 4-3, Κίμιχ 4-4, Ντε Σίλιο 5-4, Μπόατενγκ 5-5, Νταρμιάν 5-5, Χέκτορ 5-6

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ