ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Το πιο μάγκικο ήταν και το πιο εύκολο!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον «εγκέφαλο» της Γιουβέντους!
Μπάγερν Μονάχου: Ο Τούχελ επιβεβαίωσε την απουσία κόντρα στη Ρεάλ!
Μπαρτσελόνα: Έγραψε ιστορία ο Τερ Στέγκεν!
Γιουβέντους: Δύο σημαντικές απουσίες στον… τελικό τετράδας με τη Ρόμα!
Η Άρσεναλ βρήκε τον… απόλυτο σέντερ φορ στην Bundesliga!
Το φαβορί για τον πάγκο της Μίλαν – «Κλείνει» η συμφωνία!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Πάει για… λίφτινγκ στην επίθεση το καλοκαίρι!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το μεγάλο πρόβλημα με Ράσφορντ!
Η Ίντερ πήρε το πρωτάθλημα και… χαλάρωσε! (vid)
«Έκαψε» τους νησιώτες από νωρίς η Ατλέτικο! (vid)
Ξεκάθαρος ο Τσάβι: «Ας ξεχάσουμε γρήγορα τη φετινή σεζόν που ήταν σκέτη ντροπή»
Δυνάστης της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ξεπέρασε τον αείμνηστο Σαντιάγο Μπερναμπέου!
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Griezmann is the man

Ο Γκριεζμάν χάρη σε δύο τέρματα του χάρισε την πρόκριση στη Γαλλία στον τελικό του EURO μετά την νίκη με 2-0 με αντίπαλο την Γερμανία.

Griezmann is the man

Η οικοδέσποινα Γαλλία σε έναν ημιτελικό “φωτιά” κονταροχτυπήθηκε με την εθνική Γερμανίας στο κατάμεστο “Βελοντρόμ”. Οι Γερμανοί αναπλήρωσαν τις απουσίες των Χούμελς, Κεντίρα και Γκόμεζ με τους Χέβεντες, Τσαν και Σβάινσταϊγκερ σε αντίθεση με τους Γάλλους, οι οποίοι παρατάχθηκαν πλήρεις με σκοπό να περιμένουν τον αντίπαλο να επιτεθεί έτσι ώστε να τον χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Έτσι, η συγκεκριμένη επιλογή του Ντεσάν απέδωσε καρπούς με τον Γκριεζμάν να σκοράρει δύο φορές και να δίνει την πρόκριση στους “τρικολόρ” στο μεγάλο τελικό εκεί που θα κονταροχτυπηθεί με την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Από τη Γερμανία ήταν φανερό ότι έλλειπε ο παίκτης που θα μπορούσε να περάσει τον αντίπαλό του στον ένας εναντίον ενός έτσι ώστε να δημιουργήσει ρηγματα στην αντίπαλη άμυνα και σε συνδυασμό με ένα σωρό ατυχίες το τελικό 2-0 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

TO MATΣ:

Η Γαλλία είχε μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε στο 7ο λεπτό. Ο Ματουιντί συνεργάστηκε με τον Γκριεζμάν, ο οποίος πλάσαρε συρτά στην αριστερή γωνία του Νόιερ αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας λειτούργησε σωτήρια απόμακρύνοντας προς τα πλάγια τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

Τα “πάντσερ” απάντησαν στο 13΄με τον Τσαν να βρίσκεται στη δεξιά πτέρυγα και να τροφοδοτεί με συρτή σέντρα τον Μίλερ, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Γερμανία είχε ξεμουδιάσει και απέιλησε λίγα λεπτά αργότερα με τον Τσαν να επιχειρεί ένα σκαστό σουτ το οποίο εξολόθρευσε ο Γιορίς πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

Το παιχνίδί συνεχίστηκε με την Γαλλία να αφήνει την κατοχή στην “νασιιονάλμανσαφτ”, η οποία άλλαζε με σχετική ευκολία πάσες στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Έτσι, στο 26 ο Γιορίς εκτινάχτηκε για μία ακόμη φορά για να διώξει σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Σβάινσταϊγκερ.

Οι “τρικολόρ” διέθεταν την ποιότητα για να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή και το κατάφεραν στο 41΄με τον καλύτερο πάικτη των Γάλλων μέχρις στιγμής, τον Αντουάν Γκριεζμάν, να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Και ενώ όλα προοικονομούσαν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, η ανόητη ενέργεια του  Σβάινσταϊγκερ να χρησιμοποίησει το χέρι μέσα στη περιοχή χάρισε την ευκαιρία στον Γκριεζμάν να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

H Γερμανία συνέχισε να διαθέτει την κατοχή αλλά δυσκολευτόταν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσει στην τελική προσπάθεια. Σαν να μην έφτανε αυτό με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού αντίκρισε τον Μπόατενγκ να τραυματίζεται με θλάση στον δικέφαλο.

Η Γαλλία ήταν φανερό ότι θα βρει χώρους αλλά ο Παγέ στο 68΄ολιγώρησε με αποτέλεσμα να σουτάρει άτσαλα πάνω στον Νόιερ. Οι “τρικολόρ” τιμώρησαν τελικά τους αντιπάλους τους στο 72ο λεπτό με τον Πογκμπά να σεντράρει και τον Νόιερ να απομακρύνει πάνω στο Γκριεζμάν, ο οποίος είχε εύκολο έργο για το 2-0.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κίμιχ επιχείρησε να μειώσει στο σκορ αλλά το δεξιό κάθετο δοκάρι σταμάτησε το αριστερό φαλτσαριστό σουτ του άσου της Μπάγερν. Οι Γερμανοί είχαν κλείσει την οικοδέσποινα στα καρέ της αλλά ήταν άστοχοι τόσο με τον Μουστάφι όσο και με τον Χέβεντες, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να σκοράρουν μετά από στημένες φάσεις.

Το τελικό 2-0 διατηρήθηκε από τον Γιορίς στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον γκολκίπερ της Τότεναμ να εκτινάσσεται στην αριστερή του γωνία για να αποκρούσει την κεφαλιά του Κίμιχ.

Έτσι, η Γαλλία προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης εκεί που θα επιχειρήσει να κατακτήσει το τρίτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από το 1984 και το 2000.

Η ενδεκάδα της Γερμανίας:

[team1]

Η ενδεκάδα της Γαλλίας:

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ