ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Η Ιστορία λέει… Γαλλία

Η παράδοση δεν... παίζει μπάλα, αλλά, το παρελθόν έδειξε πως η Γαλλία θα κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Πορτογαλία, σύμφωνα με την έρευνα του "Βασιλιά".

Η Ιστορία λέει… Γαλλία

Ο τελικός του EURO είναι πολύ κοντά πλέον, με τις Γαλλία και Πορτογαλία να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και τις πιθανότητες κατάκτησης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων να είναι ισομοιρασμένες στους «τρικολόρ» και τους Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος.

Ας δούμε όμως λίγο πιο… βαθιά τους δύο φιναλίστ. Από την μία έχουμε την οικοδέσποινα Γαλλία, που με τον Αντουάν Γκριεζμάν να πετάει φλόγες, έφτασε μέχρι και τον τελικό και θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της μετά τις κατακτήσεις του 1984 και 2000.

Οι «τρικολόρ» είναι η μοναδική εθνική ομάδα με πάνω από ένα EURO στην συλλογή της που δεν έχει χαμένους τελικούς καθώς η Ισπανία (με 3 κατακτήσεις) και Γερμανία (επίσης με 3 κατακτήσεις) έχουν από έναν και τρεις χαμένους τελικούς αντίστοιχα.

Από την άλλη έχουμε την Πορτογαλία, η οποία με μόλις μία νίκη σε κανονική διάρκεια αγώνα -και όχι σε παράταση ή πέναλτι- έχει κατορθώσει να βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (10/7) διεκδικώντας το πρώτο της τρόπαιο μετά την τεράστια χαμένη ευκαιρία του 2004 απέναντι σε ποια άλλη; Την Ελλάδα.

Κακά τα ψέματα κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να μιλήσει για φαβορί εντός του γηπέδου αλλά τι γίνεται με το φαβορί εκτός αγωνιστικού χώρου; Τι εννοούμε; Μα φυσικά την παράδοση των δύο ομάδων και τις λεγόμενες ποδοσφαιρικές… συγκυρίες που ακολουθούν τις δύο ομάδες.

Το SportsKing.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα δεδομένα που για τους… προληπτικούς δίνουν κάποιο προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες.

Αρχίζουμε λοιπόν από το 2000 και το EURO του Βελγίου και της Ολλανδίας όταν και ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Γαλλία, που της χάρισε το τρίτο της τρόπαιο απέναντι στην Ιταλία, της οποίας και επικράτησε με 2-1.

Αντίστοιχα, η τελευταία φορά που βρέθηκε η Πορτογαλία στον τελικό EURO, οι Ίβηρες ηττήθηκαν από την άσημη τότε Ελλάδα με 1-0 και στερήθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι το πρώτο τους τρόπαιο. Συνεπώς το σκορ για τους προληπτικούς είναι: Γαλλία-Πορτογαλία 1-0.

Ωστόσο, αφορμώντας από το… πειρατικό της εθνικής Ελλάδος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε οικοδέσποινα διοργάνωσης στον τελικό. Και δεν νίκησε. Γαλλία-Πορτογαλία, λοιπόν, 1-1.

Μιας και που μιλάμε όμως για οικοδεσπότες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Γαλλία, το κατέκτησε η οικοδέσποινα, επικρατώντας της Ισπανίας στον τελικό του 1984 με 2-1. Γαλλία-Πορτογαλία, συνεπώς, 2-1.

Αρκετά όμως με τους τόπους διεξαγωγής των EURO. Ας εμβαθύνουμε στις ίδιες τις ομάδες. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Ντεσάν έφτασε στον τελικό έχοντας πετάξει έξω την Γερμανία με 2-0 και η Πορτογαλία την Ουαλία με το ίδιο σκορ. Την τελευταία φορά που βρέθηκε η Γερμανία στα ημιτελικά και ηττήθηκε με 2-0, ήταν από την Ιταλία το 2012 και στον τελικό η «Σκουάντρα Ατζούρα» ηττήθηκαν από την Ισπανία, που όπως και η Πορτογαλία είναι χώρα της ιβηρικής χερσονήσου. Γαλλία-Πορτογαλία 2-2.

Για την επόμενη… πρόληψή μας ταξιδεύουμε πίσω στο 1984 και το EURO της Γαλλίας. Τότε, όπως και τώρα ο παίκτης που είχε σημειώσει τα περισσότερα τέρματα μέχρι και τον τελικό ήταν Γάλλος (Πλατινί 1984-Γκριεζμάν 2016). Πρωταθλητές Ευρώπης τότε αναδείχθηκαν όπως προαναφέραμε οι οικοδεσπότες επικρατώντας της Ισπανίας με 2-0. Το σκορ ακόμα μετράει: Γαλλία-Πορτογαλία 3-2

Ακόμα παλαιότερα τώρα, το 1964 ήταν η τελευταία φορά που σφύριξε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος διαιτητής από την Αγγλία. Συγκεκριμένα ο Άρθουρ Χόλαντ είχε σφυρίξει τη νίκη της Ισπανίας επί της Σοβιετικής Ένωσης ενώ στο μεγάλο ραντεβού της δεκάτης Ιουλίου ρέφερι θα είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ίβηρες νικητές το 1964, Ίβηρες και φέτος; Γαλλία-Πορτογαλία, λοιπόν, 3-3.

Πάμε τώρα σε κάτι αρκετά ακραίο που αφορά την φάση των ομίλων. Παρά το γεγονός ότι η Πορτογαλία στην ιστορία του θεσμού δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπη ξανά στους ομίλους με τις Ουγγαρία, Ισλανδία και Αυστρία, η Γαλλία έχει βρει ξανά στο δρόμο της μία εκ των φετινών της αντιπάλων. Την Ελβετία. Συγκεκριμένα, στους ομίλους του EURO 2004, οι «τρικολόρ» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Ελβετούς -πάλι στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων-, τους οποίους είχαν νικήσει -και αποκλείσει- με 3-1. Στη συνέχεια της διοργάνωσης, η Πορτογαλία κατάφερε όπως και φέτος να βρεθεί στον τελικό χωρίς όμως να πιει νερό, αφού βρήκε τον δάσκαλό της στο πρόσωπο της Ελλάδας. Εκ νέου προβάδισμα, λοιπόν, για την Γαλλία που πλέον προηγείται με 4-3.

Για το τέλος αφήσαμε το λιγότερο προληπτικό αλλά αντιθέτως μαθηματικό στοιχείο, που αφορά φυσικά τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στις μεταξύ τους λοιπόν συναντήσεις οι «μπλε» έχουν το απόλυτο αφού και τις δύο φορές που έχουν βρει τους Πορτογάλους στο διάβα τους, τους έχουν αποκλείσει. Η αρχή έγινε το 1984 όταν η Γαλλία επικράτησε με 3-2 στα ημιτελικά ενώ δεκαέξι χρόνια αργότερα στην ίδια φάση οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν με 2-1. Να σημειωθεί πάντως πως και στα δύο παιχνίδια χρειάστηκε η παράταση για να καμφθεί η αντίσταση των Πορτογάλων ενώ και στις δύο αυτές διοργανώσεις η Γαλλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τα δεδομένα για εμάς που υπολογίζουμε και τον παράγοντα τύχη στο ποδόσφαιρο είναι αυτά. Η Γαλλία υπερτερεί με πέντε εναντίον τριών της Πορτογαλίας και αν έπαιζε μπάλα η παράδοση και τα ακραία σενάρια τότε θα ξέραμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μένει να κάνουμε υπομονή για να δούμε αν όλα αυτά θα επαληθευτούν στο τελικό της Κυριακής (10/7).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ